Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Μια άλλη οπτική στις επιλογές Δ/ντών Σχολείων

Για τις επιλογές Δ/ντών Σχολείων τον τελευταίο καιρό έχουν ακουστεί πολλά. Ο φίλος μου ο λoξός, κατά κόσμον Γιώργος Θεοδοσίου, δάσκαλος στο 1 Νέου Ψυχικού με το μυογράφημα στο ΠΟΝΤΙΚΙ δίνει τη δική του οπτική που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον...

"Η επιτροπή επιτρέπει την τροπή, κρίνει και κατακρίνει, μοριοδοτεί, ρί­πτει και απορρίπτει, προκα­λεί την ευτραπελία και μα­γειρεύει συνταγές απ' τους χρόνους των Παλαιολόγων.

Φέροντας επιχειρηματολογία πρωτοβάθμιας συλλογιστικής σκοτεινών ρημάτων και αλλοπρόσαλλων ξύλινων διορισμένων παρα­γράφων παρηκμασμένου λο­γου, εντάσσεται στην καθε­στηκυία νοημοσύνη και χαμηλοβλεπούσα ανατρέπει τη διαδικασία τής αναπαράστα­σης της διαφορετικότητας.

Τρομοκρατείται από την αλήθεια και...

...αφοσιωμέ­νη στο πατροπαράδοτο προαναφώνημα της συντήρησης, άτολμη και συντεταγμένη, ενισχύει το παρελθοντικό κομμάτι της παραμυθίας.

Σύστημα παρωχημένης επιλογής στηριγμένο πάνω στη μικροπρέπεια των διαπροσωπικών πελατεια­κών σχέσεων, κατάντια πτυ­χιούχος, γενίκευση σύμφω­νη με τας γραμμάς της εκ­παιδευμένης εκλογής.

Σύνθεμα με πρόλογο τον αριθμό για να προσδιορίζει τη βαρυπρέπεια των καθισμάτων. Βλέμ­ματα απλανή να προσεγγί­ζουν την κέδρινη αντίληψη για το επερχόμενο και συναί­νεση διά της κεφαλής για το απρόσμενο της εκφωνήσεως.

Ατολμία στην αντιπα­ράθεση και σίγαση καρφωμένη στα σφραγισμέ­να χείλια. Περιορισμένη μα­τιά στο κενό και μειδιάματα σχεδιασμένα από την εμπει­ρία του σκοτεινού.

Σοφία στηριγμένη στα δεκανίκια μιας σφρα­γίδας στρογγυλής, υποσημειώματα προσχεδιασμένης κατάταξης και ποτάμια σιγα­νά να κατακερματίζουν την ειλικρίνεια των προθέσεων.

Επί των τρόπων και των τόπων και όλων των γε­νικών, γενικώς, η εκφορά της παραστάσεως έλαβε τέλος αφού στέγνωσε το χείλος.

Και το δικαιολόγημα, επανάληψη περασμέ­νων αιώνων, έκανε την απά­ντηση να ανακαγχάζει.

Κρατώντας τη γαστέ­ρα."


Δεν υπάρχουν σχόλια: