Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Αυτοί καταργούν μισθούς και εμείς τους ανεχόμαστε

Δεν είναι μόνο ανίκανη αυτή η κυβέρνηση αλλά και επικίνδυνη. Ανίκανη γιατί δεν μπορεί να κάνει ούτε μια σοβαρή μεταρρύθμιση για να τονώσει την οικονομία να μαζέψει τη φοροδιαφυγή και να περιορίσει την τεράστια κρατική σπατάλη και επικίνδυνη γιατί το μόνο που ξέρει είναι να βάζει φόρους και να κόβει μισθούς. Χαίρω πολύ! Έτσι γίνομαι και εγώ Υπουργός Οικονομικών, Πρωθυπουργός και Πάπας Βενέδικτος.

Σήμερα έκανα ενημέρωση στο βιβλιάριο και είδα το δεκαπενθήμερο μειωμένο κατά 58 Ευρώ, που σημαίνει ότι για το μήνα Σεπτέμβριο η μπίλια κάθεται στα -116 Ευρώ και έπεται συνέχεια με βάση τη χθεσινή εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών που υπογράφουν, χωρίς αιδώ, το παιδί του λαού, Φ. Σαχινίδης και ο πρώην μέγας πασκίτης εργατοπατέρας και νυν υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γεώργιος Κουτρουμάνης.

Εν τω μεταξύ το δάνειο για το σπίτι, οι λογαριασμοί, το ενοίκιο και τα έξοδα του παιδιού στην Πάτρα τρέχουν χωρίς να περιμένουν.

Αλήθεια, μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και δεν είναι μόνο αυτό. Φοβάμαι πως έρχονται και χειρότερα. Χωρίς καμιά αναπτυξιακή πολιτική, τα χρέη θα διογκώνονται, οι τοκογλύφοι δανειστές μας θα γίνονται όλο και πιο αδίστακτοι και ο ταλαίπωρος ελληνικός λαός φοβισμένος και εξευτελισμένος θα δουλεύει για μια μπουκιά ψωμί!
Νομίζω ότι κάτι τέτοιο πια δε μας αξίζει ούτε ως ανθρώπους ούτε ως κοινωνία. Ωρίμασαν πια οι συνθήκες για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και απαιτούν πραγματική αλλαγή και μια κυβέρνηση που θα μπορέσει να σώσει τη χώρα από τον κατήφορο. Θα μου πεις και ποια είναι αυτή; Δεν το γνωρίζω. Πάντως με τη συγκεκριμένη το τούνελ είναι μακρύ και μην ξεγελιόμαστε: φως στο τέλος δεν έχει.

Ανώνυμος είπε...

Και δεν είδαμε τπτ ακόμα !!! Και δεν έχει τόση αξία η μείωση στο εκκαθαριστικό αποδοχώνα μας, όσο η μείωση της αγοραστικής δύναμης αυτών που παίρνουμε... Ψίχουλα θα μείνουν. Από αντίδραση... μηδέν. Θα το δείτε στα ποσοστά συμμετοχής σε τυχόν απεργία που θα κηρυχθεί. Μας έχουν δέσει χειροπόδαρ...

Ανώνυμος είπε...

απεργία; με πρώτο αίτημα το οικονομικό τη στιγμή που έχουν ξεχαρβαλώσει την παιδεία και η ανεργία χτυπάει κόκκινο;ε, όχι!!!ούτε τα λεφτά μου τους χαρίζω, ούτε θα αφήσω κανέναν από τους απ´ έξω να με πιάσουν στο στόμα τους...λευκή και πάλι λευκή, μπας και δούμε άσπρη μέρα!!!

Ανώνυμος είπε...

Και έπονται ακόμα : μείωση από το επίδομα κινήτρου κατά 50 ευρώ , έκτακτη εισφορά υπέρ ανέργων και δημοσίων υπαλλήλων , έκτακτη εισφορά στα περσινά εισοδήματα , μείωση την από αλλαγή συντελεστή κλίμακα της εφορίας. Κατά τα άλλα υπάρχουν λεφτά. Μόνο οι καινούριοι διευθυντές να μας ζητήσουν να κάνουμε προγράμματα υγείας , περιβαλλοντικά ή πολιτιστικά.Τρέχοντας θα πάρουμε.Αλλά δεν φταίει κανένας άλλος, φταίμε εμείς οι ίδιοι που θα μπορούσαμε από τη βάση-αφήστε τη ΔΟΕ , αυτή έχει ταξιδάκια να κάνει πού χρόνος για να ασχοληθεί με εμάς-να αποφασίσουμε μια ωραιότατη λευκή απεργία.Βιβλία δεν υπάρχουν , δάσκαλοι στις τάξεις δεν το κόβω να έρθουν.Αν δεν αντιδράσουμε τώρα πότε θα αντιδράσουμε πια;Με απεργία; Καλά ας κάνουν μόνοι τους!!

Ανώνυμος είπε...

Πόσο επίκαιρος από ποτέ ο Μακρυγιάννης:"Δυστυχισμένε μου λαέ,καλέ και ηγαπημένε, πάντοτε ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε!"
Διότι όταν ο ΓΑΠ υφάρπαζε την ψήφο μας με το "λεφτά υπάρχουν" έπρεπε να είχαμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά. Η τότε κυβέρνηση Καραμανλή μας φαινόταν λίγη. Να λοιπόν τώρα τα αποτελέσματα. Και δεν έχω καμία διάθεση για μικροπολιτική και δεν πλέκω το εγκώμιο κανενός. Απλά να είναι καλά ο Γιάννης που μας δίνει αυτή την ευκαιρία να βγάλουμε τον πόνο μας. Ας έχουμε κατά νου ότι τα πράγματα δε θα μείνουν έτσι. Η οργή και η αγανάκτηση κάποια στιγμή θα ξεσπάσει. Διότι δεν είναι δυνατόν να κόβεις από αυτούς που έχουν και παλεύουν με λίγα και να τα δίνεις σε αυτούς που αποδεδειγμένα έχουν πολλά και μάλιστα χωρίς να το αξίζουν. Τότε σίγουρα να περιμένεις αντιδράσεις και εξεγέρσεις. Και δεν είναι θέμα πολιτικής, είναι θέμα φυσικής επιβίωσης!

Ανώνυμος είπε...

ίσα ίσα:μόνο προγράμματα! να περνάνε και τα παιδιά καλά κι όποιος γονέας παραπονεθεί να τονπαραπέμψεις αρμοδίως;)