Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ενημέρωση του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/κων "Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ" για τη συνάντηση με το Δ/ντή Εκπαίδευσης Π.Ε Β΄Αθήνας

Το ΔΣ του Συλλόγου συναντήθηκε με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Βεντήρη με αποκλειστικό θέμα το πρόβλημα των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολικών μονάδων που έχει δρομολογήσει το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση.

Μεταφέραμε στο Διευθυντή την ανησυχία των συναδέλφων για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης και ζητήσαμε να μας ενημερώσει.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης μας είπε ότι το Υπουργείο δεν έχει ζητήσει ακόμα τίποτα σχετικά με αυτό το θέμα, αναμένεται περί τα τέλη Γενάρη η σχετική εγκύκλιος που έρχεται κάθε χρόνο, αλλά ο ίδιος, όπως και άλλες Διευθύνσεις, έχει προχωρήσει σε μια επεξεργασία των στοιχείων για τις σχολικές μονάδες όλης της Διεύθυνσης, ώστε να είναι έτοιμος, αν και όταν του ζητηθεί, να εισηγηθεί μεταβολές στην οργανικότητα των σχολικών μονάδων καθώς επίσης και συγχωνεύσεις και καταργήσεις.

Τα ενδεικτικά παραδείγματα που χρησιμοποίησε μας δημιούργησαν την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν αλλαγές στις οργανικές θέσεις και μειώσεις στις λειτουργικές θέσεις. Διαβεβαίωσε ότι οι προτάσεις για συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων αφορούν τα συστεγαζόμενα σχολεία της Διεύθυνσής μας, με προφανή επιδίωξη τη λειτουργία, σε κάθε συγκρότημα συστεγαζόμενων σχολείων, ενός 12θέσιου ή ενός 12θέσιου και ενός 6θέσιου.

Το ΔΣ επεσήμανε στο Διευθυντή Εκπαίδευσης ότι για τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς κυρίαρχο κριτήριο για τις όποιες αλλαγές είναι η βελτίωση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης. Η προσπάθεια για τη μείωση του κόστους της δημόσιας εκπαίδευσης, από την κυβέρνηση, δε μπορεί να γίνεται χωρίς να λαμβάνονται πρωτίστως υπόψη οι μορφωτικές ανάγκες και τα δικαιώματα των μαθητών.

Αυτή η πολιτική, σε συνδυασμό με τις περικοπές των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, τις περικοπές των μισθών των εκπαιδευτικών, την κατάργηση των εκπαιδευτικών αδειών, το κλείσιμο των Διδασκαλείων δε μπορεί, παρά να μας οδηγήσει σε αγώνα για την υπεράσπιση της λειτουργίας των σχολείων και της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ο Σύλλογος θα τοποθετηθεί και για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση ξεχωριστά. Σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αποτρέψει τις αντιεκπαιδευτικές επιλογές της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: