Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Για την έκτακτη Γ.Σ του ΠΕΡΙΚΛΗ

Απογοήτευση στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του ΠΕΡΙΚΛΗ. Τρεις και ο Κούκος! Τα επτά μέλη του Δ.Σ και καμιά δεκαριά συνάδελφοι.

Θα συζητούσαμε λέει για το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας μας και θα παίρναμε αποφάσεις για την παραπέρα αγωνιστική πορεία του κλάδου.
Αλλά τι αποφάσεις να πάρεις με τέτοια συμμετοχή;
Οι συνάδελφοι απογοητευμένοι από την απραξία στην οποία έχει περιπέσει τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογός μας αλλά και γενικότερα το συνδικαλιστικό κίνημα, μας απαξιώνουν και γυρίζουν επιδεικτικά την πλάτη . Γιατί πως αλλιώς μπορεί να ερμηνεύσει κανείς το φαινόμενο σε μια έκτακτη Γ.Σ του Συλλόγου μας να δίνουν το παρόν καμιά εικοσαριά εκπαιδευτικοί –το 2% όπως παρατήρησε εύστοχα συνάδελφος- από το σύνολο των 1100 περίπου μελών του;

Βρήκαμε όμως την ευκαιρία να συζητήσουμε. Να ανταλλάξουμε απόψεις. Να καταθέσουμε τις προτάσεις μας.
Και ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα.
Οι περισσότεροι συνάδελφοι, με τις τοποθετήσεις τους, ανέδειξαν τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο εκπαιδευτικός κόσμος αλλά και γενικότερα ο κόσμος της εργασίας, σε οικονομικό , ασφαλιστικό και εργασιακό επίπεδο, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη της μαζικής συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ (10-2-2010) αλλά και την οργάνωση των παραπέρα αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων

Δεν έλειψαν βέβαια και οι παραφωνίες. Ολίγων ευτυχώς η αλήθεια .
Πραιτοριανοί πολιτοφύλακες της εξουσίας, με αυξημένο κομματικό Υπερεγώ και καταργημένη τη δύναμη της βούλησής τους. Γραφικές φιγούρες του χθες.
Με τον υψωμένο τόνο της φωνής τους, με το οργίλο ύφος τους, με τον ξύλινο λόγο τους, κουνώντας διδακτικά και επιδεικτικά το δάχτυλο, διέκοπταν συνεχώς ,κατέκριναν, καταδίκαζαν, «κατακεραύνωναν», διεκδικώντας παράλληλα για την «πάρτη τους» το μονοπώλιο των κοινωνικών και συνδικαλιστικών αγώνων.
Τρία σε ένα: Δογματισμός, Αυταρχισμός, Λαϊκισμός
Ας είναι… Αυτά έχει η δημοκρατία.

Και για να θυμηθούμε λίγο και τον Rudolph Ntraikors…
Τα προβλήματα της δημοκρατίας θεραπεύονται μόνο με περισσότερη δημοκρατία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: