Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Δυσοίωνες προβλέψεις

Το "Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης " προβλέπει 50% μείωση στους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και "ψαλίδισμα" κατά 70% στις προσλήψεις αναπληρωτών.

Τι σημαίνει αυτό για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση;

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι τη φετινή χρονιά διορίστηκαν στην Π.Ε 2.767 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και 5.500 αναπληρωτές, το 2010 θα έχουμε δραματική μείωση των εκπαιδευτικών αφού, με βάση το πρόγραμμα σταθερότητας, θα γίνουν 1.400 διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών και 2.700 προσλήψεις αναπληρωτών, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοί μας που εργάζονται σήμερα στα σχολεία ως αναπληρωτές, να μην προσληφθούν την επόμενη σχολική χρονιά.

Το γεγονός αυτό είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει μεγάλες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ευθύνη όλων μας - κυρίως της Δ.Ο.Ε -είναι να αναδείξουμε το θέμα και να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική της κυβέρνησης η οποία μειώνει τους διορισμούς, οδηγεί στην υποβάθμιση την εκπαίδευση και στην ανεργία συναδέλφους μας που ήδη εργάζονται ως αναπληρωτές στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: