Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Νέα από το Υπουργείο Παιδείας

1. Η Επιτροπή Ισοτιμιών Σχολών Εκπαίδευσης Διδακτικού Προσωπικού στη συνεδρίαση της 9ης Φεβρουαρίου εισηγήθηκε η αναγνώριση της ισοτιμίας και αντιστοιχίας των πτυχίων των Παιδαγωγικών Σχολών Ludwigsburg και Dillingen με τα χορηγούμενα πτυχία από τα Διδασκαλεία Δημοτικής Εκπαίδευσης να πραγματοποιηθεί στο Μ.Δ.Δ.Ε. με εξετάσεις σε επτά (7) υποχρεωτικά μαθήματα και τρία (3) επιλογής.
Οι δύο αιρετοί μας (Παληγιάννης και Καραγιάννης)ζήτησαν, στα πλαίσια της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των εκπαιδευτικών, να ισχύσει ότι και παλιότερα σχετικά με την αναγνώριση των πτυχίων, δηλαδή ο αυτός αριθμός μαθημάτων και δυνατότητα επιλογής Διδασκαλείου.

2. Οι εξετάσεις για την επιλογή δασκάλων και νηπιαγωγών για φοίτηση στα Διδασκαλεία θα διενεργηθούν στις 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου 2010.
Με βάση τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας, έχουν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής 2.000 περίπου εκπαιδευτικοί για 740 θέσεις.


Τα θέματα εξετάσεων προηγούμενων ετών είναι εδώ

3. Σχετικά με τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. φέτος υποβλήθηκαν 10.055 αιτήσεις.
Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι ικανοποιήθηκε το 48,1% των αιτήσεων και ο Μ.Ο. μεταθέσεων της τελευταίας δεκαετίας είναι 45,39%.
Στις 11 Φεβρουαρίου, στο ΚΥΣΠΕ, θα συζητηθεί ο τρόπος μοριοδότησης των μεταθέσεων στα Πειραματικά Σχολεία και το επόμενο χρονικό διάστημα, θα γίνουν οι μεταθέσεις στα Πειραματικά και Διαπολιτισμικά Σχολεία, σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ.
Οι μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ προβλέπεται να γίνουν μέσα στο Μάρτιο

Πηγή: Βασίλειος Παληγιάννης, αιρετός ΚΥΣΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: