Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Ατυχείς δηλώσεις

Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι εξυπηρετούν οι βαρύγδουπες εκφράσεις που χρησιμοποιούν κατά καιρούς Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών.

Θεωρώ πως το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δυσφημούν διεθνώς την πατρίδα μας και ταυτόχρονα να δυσχεραίνουν το έργο τους και να αυτοαναιρούν τις σοβαρές τους προσπάθειες, προκειμένου να εξασφαλίσουν την στήριξη των Εταίρων μας στην Ε.Ε.

"Η Ελλάδα έχει απολέσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας" επαναλαμβάνει μονότονα όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο Πρωθυπουργός μας.

Σήμερα, ο καθ όλα συμπαθής και άξιος κ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας για την ελληνική οικονομία σε διακόσιους !!! Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες την παρομοίασε με τον Τιτανικό!
"Προσπαθούμε να αλλάξουμε την πορεία του Τιτανικού" ήταν επί λέξη η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Μόνο ως ατυχής μπορεί να χαρακτηριστεί μια τέτοια δήλωση καθώς είναι σε όλους γνωστό ότι το καράβι , παρά τις προσπάθειες του καπετάνιου του, χτύπησε στο παγόβουνο και τελικά βυθίστηκε. Οπότε όλες οι προσπάθειες του υπουργού Οικονομικών, με βάση την δική του αλληγορική του δήλωση , δεν έχουν καμιά τύχη και είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.

Εκφράζοντας την ταπεινή μου άποψη, θεωρώ ότι οι πολιτικοί μας θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τις δηλώσεις τους και τα λογοπαίγνια που χρησιμοποιούν Δεν πρέπει να ξεχνούν- το ξέρουν πολύ καλύτερα από μένα άλλωστε- ότι η πορεία της οικονομίας εξαρτάται κατά μεγάλο μέρος από τη ψυχολογία των αγορών και το κλίμα που αυτή διαμορφώνει.

Κατά τ΄άλλα, απ΄ότι φαίνεται, μας περιμένουν δύσκολες μέρες αφού μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, έγινε σαφές ότι οι Βρυξέλλες ζητούν επιπλέον σκληρά πρόσθετα μέτρα για την οικονομία αφού μιλούν για αύξηση του ΦΠΑ, κατάργηση του 14ου μισθού, αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση , φόρο πολυτελείας σε κάποια αγαθά κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: