Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

"Δεν Πάει Άλλο" Κολυμβητήριο Αγίας Παρασκευής

Ανοιχτή πληγή για την πόλη μας αποτελεί ο χώρος του Κολυμβητηρίου στην περιοχή της Νέας Ζωής. Ένας χώρος/σκουπιδότοπος περιφραγμένος με μια άθλια λινάτσα, γεμάτος μπάζα και σκουπίδια, σύριγγες και περιττώματα...ασχήμια για την γειτονιά και εστία μολύνσεων για μικρούς και μεγάλους.

Αρχές  φθινοπώρου 2016 ενεργοί πολίτες της Νέας Ζωής συγκρότησαν την επιτροπή γειτονιάς: "Δεν Πάει Άλλο Κολυμβητήριο Αγίας Παρασκευής" με στόχο την ανάκτηση  του μοναδικού ελεύθερου χώρο της Νέας Ζωής που στο κέντρο της γειτονιάς παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

 Στην επιτυχημένη εκδήλωση που οργανώθηκε από την Επιτροπή στις 13 Νοεμβρίου 2016  οι κάτοικοι διεκδίκησαν... μια ασφαλή και αισθητικά αποδεκτή περίφραξη του χώρου, απομάκρυνση μπαζών και σκουπιδιών, καθαρισμό του χώρου από σύριγγες και περιττώματα, την απολύμανση και τον καλλωπισμό του με δέντρα, την διόρθωση των πεζοδρομίων, την αποκατάσταση της ασφάλειας και την απόδοση του ελεύθερου χώρου (Μακεδονίας &Ηπείρου) ξανά στους κατοίκους.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν εκφράζοντας την συμπαράσταση στους κατοίκους και την συμπαράταξή τους στα δίκαια αιτήματα ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, αρχηγοί δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι. Μάλιστα ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα -εντός του 2016 - θα φροντίσει ο χώρος, να περιφραχτεί αξιοπρεπώς, να καθαριστεί και να βελτιωθεί αισθητικά....

Δυο μήνες από τότε.... με σημερινή ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους η Επιτροπή για το Κολυμβητήριο δημοσιεύει "φωτογραφίες της αθλιότητας" του κολυμβητηρίου, η οποία "παρά τις δεσμεύσεις για αποκατάσταση εντός του έτους 2016, συνεχίζεται" και δηλώνει την πρόθεσή της να φέρει το θέμα προς συζήτηση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

 Η επιστολή της Επιτροπής "Δεν Πάει Άλλο Κολυμβητήριο Αγίας Παρασκευής" συνοδευόμενη από το "Δεν πάει άλλο" του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τις  φωτογραφίες έχει ως εξής:

"Αγαπητέ Δήμαρχε, Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, 
Καλή Χρονιά με Υγεία σε όλους.

 Ενεργοποιηθήκαμε ξανά και πιό δυναμικά. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα σας αποσταλούν τα συμπεράσματα της εκδήλωσης μας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 καθώς και η πρόσκλησή μας για συζήτηση του θέματος σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

 Μέχρι τότε σας αφιερώνουμε από καρδιάς τις από 15 Ιανουαρίου 2017 φωτογραφίες της αθλιότητας, που παρά τις δεσμεύσεις σας για αποκατάσταση εντός του έτους 2016, συνεχίζεται…

 Η επιτροπή κατοίκων για το ΄Κολυμβητήριο’


Δεν υπάρχουν σχόλια: