Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Τίγρης: οριστική εξαφάνιση ή διπλασιασμός του πληθυσμού της;

H τίγρης της παραπάνω φωτογραφίας είναι από τις τελευταίες 3.200 του είδους της που έχουν απομείνει στον πλανήτη μας… Μέχρι να ενηλικιωθεί θα αντιμετωπίζει ένα τρομακτικό δίλημμα: την οριστική εξαφάνιση ή τον διπλασιασμό του πληθυσμού της! Τι επιλέγετε;

Οι επιβλητικές και αξιοθαύμαστες Τίγρεις εξαφανίζονται από τα δάση του κόσμου με ρυθμό ταχύτερο από ποτέ. Το 2010...
Παγκόσμιο Έτος της Τίγρης, στιγματίζεται από την εκτίμηση των επιστημόνων για τον εναπομείναντα πληθυσμό του συγκεκριμένου είδους, ο οποίος δεν ξεπερνά πλέον τις 3.200. Αν μάλιστα δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, κατά το επόμενο Παγκόσμιο Έτος της Τίγρης, το 2022, δεν θα υπάρχουν τίγρεις στη φύση.

Παρόλα αυτά δεν έχει χαθεί η ελπίδα! Η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι αν τους δώσουμε την ευκαιρία, οι Τίγρεις μπορούν να ανακάμψουν. Αρκεί να εξασφαλίσουμε και να προστατέψουμε τον ζωτικό τους χώρο, την τροφή τους και την προστασία τους από τις διάφορες απειλές και κυρίως από τον άνθρωπο.

Το WWF παγκοσμίως έχει εστιάσει τις προσπάθειές του στη διάσωση του μαγευτικού αυτού αιλουροειδούς. Στόχος μας, μέσα από την εκστρατεία Tx2, είναι ο διπλασιασμός των πληθυσμών του είδους μέχρι το 2022, το επόμενο Έτος της Τίγρης! Πρόκειται για έναν στόχο ρεαλιστικό, μονάχα εάν συστρατευτούμε όλοι προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε ακόμη πιο ενεργά στην προστασία του μοναδικού αυτού είδους, μπορείτε να
υιοθετήσετε άμεσα μια Τίγρη και να συμβάλλετε στην προστασία της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: