Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Στην τελική ευθεία το Μουσείο Καβάφη

Το μουσείο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2012. Η ενδιαφέρουσα είδηση από τη σημερινή Ελευθεροτυπία:

Και οι τελευταίες γραφειοκρατικές διαδικασίες έφτασαν στο τέλος τους για να δημιουργηθεί το νέο Μουσείο Καβάφη, στην οδό Πολυγνώτου 13 της Πλάκας. Το ...

υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ιδιοκτήτης της φερόμενης ως οικίας Ιωάννη Κωλέττη, όπου θα στεγαστεί, ενέκρινε όλες τις σχετικές μελέτες για την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου και τη μετατροπή του σε σύγχρονο μουσείο.

[...]

Η χρήση του κτιρίου παραχωρείται δωρεάν από το ΥΠΠΟΤ, δηλαδή χωρίς την καταβολή ενοικίου, επί είκοσι χρόνια στο Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού, το οποίο διαχειρίζεται το Αρχείο Καβάφη.

[...]

«Ο,τι είναι αυθεντικό, δεν μπαίνει σε σύνορα ούτε γεωγραφικά ούτε γλωσσικά. Είναι ένας από τους λόγους που ο Καβάφης έχει ξεπεράσει τα σύνορα και έχει καταφέρει σ' όλες τις γλώσσες και σε κάθε γωνιά της γης να αναδείξει τον ελληνικό πολιτισμό. Με το Μουσείο Καβάφη δημιουργείται ένας κόμβος με εθνική εμβέλεια, ο οποίος μπορεί να εκπέμπει πολιτιστικά μηνύματα σ' όλο τον κόσμο», είπε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, την περασμένη Παρασκευή, σε συνέντευξη Τύπου, παραδίδοντας την οικία Κωλέττη στον Μανόλη Σαββίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: