Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Καθυστερούν οι τοποθετήσεις δασκάλων και καθηγητών

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ.Οι εκπαιδευτικοί υπογραμμίζουν ότι δεν προχωρούν οι μεταθέσεις, οι μετατάξεις και οι προσλήψεις αναπληρωτών

«Καμπανάκι» εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς χτυπούν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών καθώς υποστηρίζουν ότι έχουν παγώσει όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές δασκάλων και καθηγητών με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων....
Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, μετατάξεις, προσλήψεις αναπληρωτών).

Οπως τονίζουν εκπρόσωποι των δασκάλων, «δεν έχουν υπογραφεί ακόμη οι αποφάσεις του ΚΥΣΠΕ της 25ης Ιουνίου 2012 που αφορούν στις αμοιβαίες μεταθέσεις, τις ανακλήσεις μεταθέσεων, τις ενστάσεις, τις ειδικές κατηγορίες κ.λπ., με αποτέλεσμα ορισμένα ΠΥΣΠΕ να μην μπορούν να προχωρήσουν στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών».

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι δεν έχει εκδοθεί η εγκύκλιος για την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών σχολικού έτους 2012-13, γεγονός που θα οδηγήσει -όπως εκτιμούν- σε καθυστέρηση των μόνιμων διορισμών αλλά και στις προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών.
Καθυστερούν οι τοποθετήσεις δασκάλων και καθηγητών

Οι ίδιοι εκπαιδευτικοί αναφέρονται και στις 500 μετατάξεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (ΠΕ 05, 07, 08, 18.41, 32, 19, 20) από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Μάλιστα εκτιμούν πως οι μετατάξεις για το 2012-2013 βαίνουν προς ακύρωση, αφού δεν έχει γίνει γι' αυτό καμία προεργασία, ούτε έχουν καθορισθεί τα κριτήρια με τα οποία θα πραγματοποιηθούν.

Τέλος, επισημαίνεται πως δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι αποσπάσεις σε διευθύνσεις και φορείς, οι οποίες, πρέπει να προηγηθούν των γενικών αποσπάσεων. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Κατά τα λοιπά, προβληματισμό προκαλεί σε δασκάλους και καθηγητές το ενδεχόμενο να ισχύσει από την ερχόμενη χρονιά η αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις (1 προς 5 ισχύει έως και σήμερα).

Και αυτό διότι την περασμένη χρονιά οι προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δεν ξεπέρασαν τις 600.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στα σχολεία της πρωτοβάθμιας διορίστηκαν πέρυσι 130 δάσκαλοι όταν τα τελευταία 9 χρόνια (2002-2010) ο μέσος όρος διορισμών ανά χρονιά στην πρωτοβάθμια ήταν 3.000 εκπαιδευτικοί. Με αυτά τα δεδομένα, τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι καθηγητές που ελπίζουν σε μόνιμο διορισμό φοβούνται ότι η πολυπόθητη πρόσληψη θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: