Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Δ. Μπράτης: Μεγάλη καθυστέρηση στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Προς ακύρωση οι 500 μετατάξεις εκπ/κών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού τα πάντα στο Υπουργείο Παιδείας βρίσκονται σε πλήρη ακινησία...
Συγκεκριμένα:

1. Δεν έχουν υπογραφεί ακόμη οι αποφάσεις του ΚΥΣΠΕ της 25ης Ιουνίου 2012 που αφορούν στις αμοιβαίες μεταθέσεις, στις ανακλήσεις μεταθέσεων, στις ενστάσεις, στις ειδικές κατηγορίες, κλπ. με αποτέλεσμα ορισμένα ΠΥΣΠΕ να μην μπορούν να προχωρήσουν στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.

2. Δεν έχει εκδοθεί ακόμη η εγκύκλιος για την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών, σχολ. έτους 2012-13, κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερήσουν τόσο οι μόνιμοι διορισμοί, όσο και οι προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών.

3. Δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι αποσπάσεις σε Δ/νσεις και φορείς, οι οποίες πρέπει να προηγηθούν των γενικών αποσπάσεων, κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

4. Οι 500 μετατάξεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (ΠΕ 05,07,08, 18.41, 32,19,20) από τη Β/θμια στην Π.Ε., κατά την εκτίμησή μου, βαίνουν προς ακύρωση για τη σχολική χρονιά 2012-2013, αφού δεν έχει γίνει γι’ αυτό καμία προεργασία, ούτε έχουν καθορισθεί τα κριτήρια με τα οποία θα γίνουν.



Είναι βέβαιο ότι η κατάσταση αυτή θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η πολιτική ηγεσία οφείλει ΤΩΡΑ να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για να γίνουν έγκαιρα οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, έτσι ώστε τα σχολεία μας να έχουν εκπαιδευτικούς το Σεπτέμβρη. Ταυτόχρονα η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να κατανοήσει ότι και οι εκπαιδευτικοί είναι άνθρωποι με ανάγκες, δικαιώματα και υποχρεώσεις και όταν καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλες τις περιοχές της χώρας, μακριά από τα σπίτια τους, θα πρέπει να έχουν τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται για να μετακινηθούν και να εγκατασταθούν. Για όλα τα παραπάνω δεν απαιτούνται χρήματα αλλά στοιχειώδης οργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου κάτι που, δυστυχώς, λείπει τα τελευταία χρόνια από την εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: