Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Σχετικά με τη μη υπογραφή των παραιτήσεων των εκπαιδευτικών Π.Ε. που εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΠΕ στις 21/3/2012 και στις 4/4/2012

Toυ αιρετού ΚΥΣΠΕ Δημήτρη Μπράτη

Σε πρωτοφανή ομηρεία βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των οποίων η παραίτηση εγκρίθηκε, ομόφωνα, από το ΚΥΣΠΕ στις 21/3/2012 και στις 4/4/2012...

Την ευθύνη γι’ αυτό φέρει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας και συγκεκριμένα η πρώην Υφυπουργός κ. Χριστοφιλοπούλου, που δεν υπέγραψε ως όφειλε, ο πρώην Υπουργός κ. Μπαμπινιώτης και η υπηρεσιακή Υπουργός κ. Κιάου η οποία ακόμα δεν έχει υπογράψει, καθώς και η αρμόδια Δ/νση του Υπ. Παιδείας, η οποία από την αρχή είχε διαφωνήσει με την έγκριση των παραιτήσεων, κατά τις συνεδριάσεις του ΚΥΣΠΕ, ισχυριζόμενη ότι δεν είναι επαρκείς οι λόγοι που επικαλούνται οι συνάδελφοι.

Κι ενώ το ΚΥΣΠΕ μέχρι τις 21/3/2012 είχε εγκρίνει και τις 261 παραιτήσεις, οι οποίες υπογράφηκαν όλες, το αρμόδιο τμήμα του Υπ. Παιδείας πριν τη συνεδρίαση 21ης/3/2012, καλούσε τηλεφωνικά τους εκπαιδευτικούς να υποβάλλουν και άλλα δικαιολογητικά!!! Μάλιστα δυο μήνες μετά την έγκρισή τους από το ΚΥΣΠΕ υπέβαλε ερώτημα στο Υπ. Εσωτερικών για το αν υπάγονται οι παραιτήσεις στην απαγόρευση του Νόμου, λόγω προεκλογικής περιόδου, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στην εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών. Φυσικά το Υπ. Εσωτερικών απάντησε ότι δεν υπάγονται.

Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας, όσο και η αρμόδια Δ/νση κωλυσιεργούν, προκειμένου να μην υπογραφούν οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών, πριν τη λήξη του έτους, καταστρατηγώντας έτσι το νόμιμο δικαίωμα των συναδέλφων να παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, εφόσον συντρέχουν λόγοι υγείας ή σοβαροί οικογενειακοί λόγοι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αρμόδια Δ/νση του Υπ. Παιδείας φέρει εμπόδια στα θέματα που αφορούν στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών. Υπενθυμίζω το ζήτημα των αμοιβαίων μεταθέσεων, πέρυσι, την άρνησή της να δώσει ηλεκτρονικά τις μεταθέσεις, κλπ. Ορισμένοι νομίζουν ότι μπορούν να υποκαταστήσουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και να κωλυσιεργούν όταν οι αποφάσεις δε συμφωνούν με τις δικές τους απόψεις.

Ύστερα από τα παραπάνω αισθάνομαι την ανάγκη να καταγγείλω όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε βάρος των συναδέλφων και καλώ την υπηρεσιακή Υπουργό Παιδείας να υπογράψει, άμεσα, τις παραιτήσεις, ως οφείλει και να δώσει τέλος στην ομηρεία των συναδέλφων.

Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: