Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Περί υπηρεσιακών μεταβολών εντός Β΄ΑΘήνας

Για τις μεταθέσεις Γενικής και Ειδικής Αγωγής από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και για το πάρε δώσε της Β΄Αθήνας τα είπαμε στις αρχές Απριλίου εδώ και εδώ

Επειδή όμως έχουν αρχίσει να πυκνώνουν τα ερωτήματα αυτών που πήραν μετάθεση από άλλα ΠΥΣΠΕ, όσων βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ και αυτών που ζητούν μετάθεση από σχολείο σε σχολείο εντός ΠΥΣΠΕ για το πότε θα υποβάλλουν δήλωση προτίμησης, να σας πω ότι στην παρούσα φάση το ΠΥΣΠΕ δε μπορεί να προχωρήσει σε ανακοίνωση οργανικών κενών και σε πρόσκληση υποβολής δηλώσεων επειδή εκκρεμεί η υπουργική απόφαση μεταβολής οργανικότητας σχολικών μονάδων (ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμοί, συγχωνεύσεις) που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι υπηρεσιακές μεταβολές. Εκτίμηση μου είναι ότι η απόφαση αυτή δεν πρόκειται να υπογραφεί πριν από τις εκλογές.

Για την ώρα περιγράφω τη διαδικασία υπηρεσιακών μεταβολών που θα ακολουθήσει το ΠΥΣΠΕ, εφόσον το Υπουργείο εκδώσει την απόφαση με τις μεταβολές οργανικότητας σχολικών μονάδων...

ΒΗΜΑ 1
Ρύθμιση και τοποθέτηση Υπεράριθμων ( Ελάχιστος χρόνος υλοποίησης της διαδικασίας 13 ημέρες )
Το ΠΥΣΠΕ κρίνει και τοποθετεί τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς που προκύπτουν από συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων. Για τις υπεραριθμίες έχω γράψει πεντέξι πράγματα εδώ

ΒΗΜΑ 2
Μετά τη ρύθμιση των υπεραριθμιών αναρτώνται τα εναπομείναντα οργανικά κενά και καλούνται μέσα σε 10 μέρες οι εκπαιδευτικοί που :
α. Ζητούν μετάθεση για «βελτίωση» θέσης
β. Ήρθαν από άλλα ΠΥΣΠΕ και
γ. Βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ

να συμπληρώσουν στην αίτηση που είχαν υποβάλει το Νοέμβρη, μέχρι 20 σχολεία στα οποία επιθυμούν να τοποθετηθούν οργανικά.


ΒΗΜΑ 3
Το ΠΥΣΠΕ τοποθετεί οργανικά με την εξής σειρά :
α. Τους εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών (Στην κατηγορία αυτή δεν συμπεριλαμβάνονται πλέον με βάση το Ν. 3848/2010 οι πολύτεκνοι)
β. Όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς

ΒΗΜΑ 4
Αμοιβαίες Μεταθέσεις
Μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων και μέσα σε προθεσμία 15 ημερών υποβάλλονται αιτήσεις αμοιβαίων μεταθέσεων με τις προϋποθέσεις ότι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί : α. Έχουν συμπληρώσει δυο χρόνια υπηρεσίας β. Δεν έχουν συμπληρώσει 25ετή πραγματική υπηρεσία και γ. Η διαφορά της συνολικής τους εκπαιδευτικής υπηρεσίας δεν υπερβαίνει τα δέκα έτη.

ΒΗΜΑ 5
Καλούνται και υποβάλλουν αιτήσεις οι εκπαιδευτικοί που :
α. Είναι λειτουργικά υπεράριθμοι ( όσοι δηλαδή «περισσεύουν» στα σχολεία τους ή έχουν οργανική σε σχολεία που δεν λειτουργούν π.χ στο 14ο Νηπ Αγίας Παρασκευής, 12ο Δ.Σ Αγίας Παρασκευής, 2ο Δ.Σ Πεντέλης κ.λ.π)
β. Δεν πήραν οργανική και παραμένουν στη διάθεση και
γ. Ενδιαφέρονται για απόσπαση σε σχολεία εντός του ΠΥΣΠΕ ( στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί που πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να αποσπαστούν από Δημοτικά- Νηπιαγωγεία Γενικής Αγωγής σε ΣΜΕΑΕ- Τ.Ε)


ΒΗΜΑ 6
Το ΠΥΣΠΕ τοποθετηθεί τους συναδέλφους με την εξής σειρά
α. Λειτουργικά Υπεράριθμους
β. Προσωρινές τοποθετήσεις όσων βρίσκονται στη διάθεση
γ. Αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ και προσωρινές τοποθετήσεις όσων αποσπώνται από άλλα ΠΥΣΠΕ

Αλλά για όλα αυτά θα τα ξαναπούμε όταν έχουμε νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: