Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Ανακοίνωση για ιδρύσεις - καταργήσεις σχολείων στην Αγία Παρασκευή

Η Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής χαιρετίζει την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με τις Συνενώσεις-Συγχωνεύσεις-Καταργήσεις αλλά και Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων στην πόλη μας, όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθμ.70/2012 απόφασή του...Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα
Για λόγους δημογραφικούς, χωροταξικούς των σχολείων, κατάστασης των υπαρχόντων κτηριακών υποδομών όπως αυτά αναφέρονται στην εισήγηση του Δημάρχου και στην παρέμβαση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής,
1. Την μη συγχώνευση-συνένωση-κατάργηση οποιουδήποτε σχολείου στην Αγία Παρασκευή. Η όποια συγχώνευση-συνένωση-κατάργηση εκτιμούμε ότι θα δημιουργήσει υπερπληθώρα μαθητών στα υπόλοιπα σχολεία με αποτέλεσμα την δυσχερή λειτουργία των σχολείων και την υποβάθμιση της ποιότητας παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές λόγω της αυξημένης αναλογίας που θα προκύψει μεταξύ διδασκόντων/διδασκομένων.
2. Σε συνεργασία με τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας να διευθετηθεί η κατανομή των μαθητών στα 3 Γυμνάσια της άνω της Λεωφ. Μεσογείων περιοχής (1ο ,2ο και 5ο Γυμνάσια)
3. Να συνεχίσουν οι διαδικασίες ώστε να διασφαλιστούν τα οικόπεδα που βρίσκονται σε φάση προς απαλλοτρίωση (2ο -10ο Νηπιαγωγεία στο οικόπεδο επί της οδού Γιαβάση Ο.Τ.42- 4ο Νηπιαγωγείο στο οικόπεδο επί της οδού Πάρου Ο.Τ.154 – 11ο Δημοτικό στο οικόπεδο επί της οδού Πατρόκλου ΟΤ24 – 12ο Δημοτικό στο οικόπεδο ΟΤ119 πρ.ΜΑΚΡΗ- 13ο Νηπιαγωγείο στο οικόπεδο επί της οδού Παπαρηγοπούλου ΟΤ266)
4. Να συνεργαστούμε με τον ΟΣΚ για την αποπεράτωση του 12ου Νηπιαγωγείου (οδός Δερβενακίων) – του 1ου ΕΠΑΛ (πρ.ΜΠΑΡΜΠΙΚΑ)- του 6ου Γυμνασίου (οδός Αγελάου)
5. Να ζητήσουμε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας την ίδρυση 3 νέων Νηπιαγωγείων: - 1 νηπιαγωγείο στα Πευκάκια που μπορεί να ανεγερθεί στο χαρακτηρισμένο ως χώρο σχολείου οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου στο Ο.Τ.328 - 1 νηπιαγωγείο στον Τσακό που μπορεί να ανεγερθεί στο χαρακτηρισμένο ως χώρο σχολείου Ο.Τ.119 «ΜΑΚΡΗ» (να στεγαστεί δηλαδή μαζί με το 12ο Δημοτικό) - 1 νηπιαγωγείο στο Κοντόπευκο είτε στο ΟΤ266 που είναι χαρακτηρισμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο ως χώρος σχολείου για την μεταστέγαση του 13ου Νηπιαγωγείου είτε σε άλλο οικόπεδο.»

Η θετικότατη αυτή απόφαση μπορεί να καταστεί και ουσιαστική μόνο εάν ο Δήμαρχος ως Πρόεδρος της ΔΕΠ και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος υπεύθυνος για την Παιδεία προβούν άμεσα και έγκαιρα στις απαραίτητες διαδικαστικές ενέργειες προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τον ΟΣΚ και όποιον άλλον είναι υπεύθυνος για τα αναφερόμενα θέματα.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Η Γεν.Γραμματέας
Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα Δέσποινα Μαντζανά-Πέπονα

Δεν υπάρχουν σχόλια: