Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Περί προσωρινών τοποθετήσεων και αποσπάσεων στη Δ/νση Π.Ε Β΄Αθήνας

A. Προσωρινές τοποθετήσεις

-Ενημερώνω τους συναδέλφους που βρίσκονταν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ και τοποθετήθηκαν προσωρινά σε σχολεία ότι οι τοποθετήσεις τους έγιναν με βάση τα μόρια μετάθεσης και τις δηλώσεις προτιμήσεων. Παρακαλώ τους ενδιαφερόμενους να μελετήσουν τους πίνακες και εφόσον διαπιστώσουν λάθος να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης.

-Αγιασμό στα σπίτια τους θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων - αυτοί εδώ- που διατέθηκαν από ΠΥΣΔΕ (Δευτεροβάθμια) στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας αφού εκκρεμεί η διάθεση των πλεοναζόντων της Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας απαραίτητη συνθήκη για τη μοριοδότηση από το ΠΥΣΠΕ όλων των συναδέλφων και την τοποθέτηση στα σχολεία της προτίμησής τους.

B. Αποσπάσεις

Η αλήθεια είναι ότι έως τώρα το ΠΥΣΠΕ έχει κάνει δεκτές ελάχιστες αποσπάσεις (τις αμοιβαίες και κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις ) ενώ εκκρεμούν αιτήματα συναδέλφων με σοβαρούς λόγους απόσπασης όπως και αποσπάσεις σε ΣΜΕΑΕ- Τμήματα Ένταξης. Θέση μου είναι ότι το ΠΥΣΠΕ, μετά την ολοκλήρωση των προσωρινών τοποθετήσεων, θα πρέπει να προχωρήσει και σε ένα δεύτερο κύκλο αποσπάσεων προκειμένου να επανεξετάσει και να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα αιτήματα συναδέλφων. Θεωρώ άδικο το φαινόμενο που παρατηρούμε χρόνια τώρα, να μην αποσπώνται δηλαδή εκπαιδευτικοί σε σχολεία με λειτουργικά κενά και τα κενά αυτά να καλύπτονται από αναπληρωτές οι οποίοι κάλλιστα θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στις οργανικές θέσεις των αποσπασμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: