Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Επιλογές Στελεχών Εκπαίδευσης - Χρονοδιάγραμμα επιλογής Σχολικών Συμβούλων ΠΕ70, ΠΕ60 και Ειδικής Αγωγής

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν κατά πάσα πιθανότητα οι συνεντεύξεις των Υποψηφίων Σχολικών Συμβούλων και αν όλα εξελιχθούν ομαλά η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τέλος Νοεμβρίου αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Αιρετός του ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης.

Στην ανακοίνωση δίνονται στοιχεία για των αριθμό των υποψηφίων σχολικών συμβούλων που είναι 563 δάσκαλοι, 153 Νηπιαγωγοί, και 77 υποψήφιοι σύμβουλοι Ειδικής Αγωγής στους οποίους το Συμβούλιο θα κοινοποιήσει Δευτέρα ή Τρίτη τις αξιολογικές μονάδες δίνοντάς του πενθήμερη προθεσμία για υποβολή ενστάσεων.

Ο Αιρετός με την ανακοίνωση του ασκεί έντονη κριτική στο Ν. 4001/2011 που αποκλείει από Σχολικούς Συμβούλους όσους ανέλαβαν καθήκοντα διευθυντή σχολείου αποτέλεσμα του οποίου όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ήταν: "575 δάσκαλοι αξιόλογοι, με προσόντα και με διάθεση προσφοράς υποχρεώθηκαν να θέσουν εαυτούς εκτός διαδικασίας, κάτι που αποτελεί «ντροπή» για την ιστορία της"
Να σημειώσουμε ότι οι αρχικές αιτήσεις δασκάλων πριν ξεδιπλωθούν τα νομοθετικά τερτίπια του Υπουργείου Παιδείας ήταν 1136 .

Κατά τα λοιπά το Συμβούλιο Επιλογής Σχολικών Συμβούλων αυτό το διάστημα και μέχρι την επόμενη εβδομάδα εξετάζει ενστάσεις υποψηφίων και στη συνέχεια θα ορίσει ημερομηνίες πρόσκλησης των υποψηφίων σε συνέντευξη. Όσοι είναι κάτοχοι πτυχίων ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος αλλοδαπής και επιθυμούν να μοριοδοτηθούν για τη γνώση της ξένης γλώσσας θα εξεταστούν προφορικά ενώπιον του Συμβουλίου από δύο εκπαιδευτικούς αντίστοιχης ειδικότητας. Σχετικά με τα θέματα «μελέτης περίπτωσης» δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα αναρτηθούν πριν από τη διαδικασία των συνεντεύξεων στο διαδίκτυο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Βασίλη Παληγιάννη στη σελίδα της ΔΑΚΕ εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια: