Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ σχετικά με τις τοποθετήσεις νέων Προϊσταμένων Γραφείων Π.Ε.

του Βασίλη Ματθαίου,Αιρετού Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αττικής

Το ΑΠΥΣΠΕ Αττικής συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή, 24/09/2010, και μεταξύ των θεμάτων συζήτησε και το θέμα της τοποθέτησης 4 νέων Προϊσταμένων Γραφείων Π.Ε. (μετά την αναβάθμιση 2 ως Δ/ντών Εκπ/σης και τη συνταξιοδότηση άλλων 2). Το Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, απέκλεισε από την τοποθέτηση στη θέση Προϊσταμένων τους πρ. Διευθυντές Εκπ/σης, στηριζόμενο στην εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. με αρ. πρωτ. 106139/Δ1/ 30.8.2010.

Η δήλωσή μου η οποία κατατέθηκε στο Συμβούλιο είναι η εξής: Η διατύπωση της συγκεκριμένης εγκυκλίου δεν έχει νομική κάλυψη επειδή αντιμετωπίζει με δύο μέτρα και δύο σταθμά τους πίνακες στελεχών εκπ/σης με βάση τα οριζόμενα στο Ν.3467/2007, εφόσον αποκλείει τους πρ. Δ/ντές Εκπ/σης από τους πίνακες των Πρ/νων Γραφείων, ενώ τους διατηρεί στους πίνακες των Δ/ντών Δημοτικών Σχολείων. Το Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο όπως συμπορευθεί απόλυτα με το θεσμικό πλαίσιο (Νόμους, Π.Δ. , υπάρχουσες υπουργικές αποφάσεις). Κατόπιν τούτου κρίνω ότι είναι προδήλως παράνομη, αυθαίρετη και αίολη η συγκεκριμένη εγκύκλιος, ως προς το συγκεκριμένο εδάφιο και μπορεί να προσβληθεί από τους πρ. Δ/ντές Εκπ/σης όπου νόμιμα εκείνοι νομίζουν. Διαφοροποιούμαι από τα άλλα μέλη του Συμβουλίου και ψηφίζω υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματος των πρ. Δ/ντών Εκπ/σης να συμπεριληφθούν στους πίνακες Πρ/νων Π.Ε. 2007 και να τοποθετηθούν σε κενές ή κενούμενες θέσεις Πρ/νων Γραφείων.

Στη συνέχεια το Συμβούλιο προχώρησε στην τοποθέτηση των 4 νέων Προϊσταμένων. Οι κενές θέσεις καλύφθηκαν από τους εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς στους αξιολογικούς πίνακες του 2007, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων και αφού εξαιρέθηκαν οι πρ. Διευθυντές Εκπαίδευσης (στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν και αυτοί).

Αναλυτικά :
1. Αγγελάκου Χριστίνα 3ο Γραφείο Π.Ε. Β΄ Δ/νσης Αθήνας

2. Παπαδιάς Κοσμάς 5ο Γραφείο Π.Ε. Α΄ Δ/νσης Αθήνας

3. Ρέντζιος Ευθύμιος 1ο Γραφείο Π.Ε. Δ/νσης Δυτ. Αττικής

4. Σαραντάκος Πάνος 1ο Γραφείο Π.Ε. Δ/νσης Πειραιά

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Βασίλειος Ματθαίος
Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: