Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Περί αποπομπής Φίλη


Σχόλιο για την αποπομπή Φίλη (από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής/10-11-2016)

Ξεκαθαρίζω εξ αρχής ότι με τον πρώην Υπουργό Παιδείας μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος. Επιπλέον με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε τον Μάιο για τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θεωρώ ότι έφερε πισωγύρισμα στο δημόσιο σχολείο κάτι το οποίο είχαμε αναδείξει σε παλαιότερη συνεδρίαση τον περασμένο Μάιο. 

Θεωρώ όμως άστοχες τις δηλώσεις του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος με τις οποίες καταφέρθηκε  με προσβλητικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του πρώην Υπουργού σε συνέντευξή στο ΣΚΑΙ. Χαρακτηρισμούς που απαξιώνουν όχι μόνο το πρόσωπο αλλά και τον θεσμό του Υπουργού Παιδείας.

 Ο ρόλος της εκκλησίας είναι διακριτός και οφείλουμε να το σεβόμαστε όλοι, κληρικοί και λαϊκοί και να είμαστε προσεκτικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις μας.

 Η δε στάση του Πρωθυπουργού να αποπέμψει τον υπουργό του αποτελεί όνειδος όχι μόνο για την Αριστερά αλλά και για την νεώτερη πολιτική ιστορία της χώρας. Ποτέ άλλοτε Πρωθυπουργός, ούτε του πλέον συντηρητικού κόμματος δεν έχει υποκύψει σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι ο Τσίπρας ολισθαίνει καθημερινά. Και στον θλιβερό του κατήφορο δεν διστάζει να ξεπουλήσει ιδέες ακόμα και την ψυχή του προκειμένου να παρατείνει έστω και για λίγο την παραμονή του στην εξουσία.

 Και αυτό το θεωρώ επικίνδυνο για την πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: