Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Εικόνες εγκατάλειψης των ανοιχτών αθλητικών χώρων του Δήμου Αγίας Παρασκευής- Υποσχεσιολογία και ασυνέπεια της Δημοτικής Αρχής


Στο προεκλογικό πρόγραμμα της "ΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ" τον Μάιο του 2014 υπήρχε η δέσμευση "της στήριξης του μαζικού αθλητισμού για όλες τις ηλικίες, δίχως αποκλεισμούς με δημιουργία νέων απαραίτητων υποδομών. (Πευκάκια, Κολυμβητήριο, Πολυχώρος Στ. Κώτσης)" 

Στον ενάμιση χρόνο που η «ΝΙΚΗ» είναι Δημοτική Αρχή δεν έχει δημιουργηθεί καμιά υποδομή για μαζικό αθλητισμό αλλά και οι λίγοι ανοιχτοί χώροι... που είναι προσβάσιμοι στους πολίτες και ειδικά στη νεολαία (γηπεδάκι της πλατείας στην Τόμπρα, γήπεδο μπάσκετ στη Νότου και αθλοχώρος γειτονιάς 7ου Δημοτικού Σχολείου) παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης με κακούς αγωνιστικούς χώρους που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των αθλουμένων.

 Με δεδομένο ότι οι κλειστοί χώροι άθλησης (κλειστά γυμναστήρια Κοντοπεύκου και Νότου) καθώς και τα γήπεδο ποδοσφαίρου στη Νότου και στο Πάρκο Σ. Κώτσης έχουν παραχωρηθεί από τη Διοίκηση του Πολιτιστικού/ Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου (ΠΑΟΔΑΠ) αποκλειστικά στα σωματεία, προτείνω στη Δημοτική Αρχή, η οποία ήδη έχει χάσει πολύτιμο χρόνο στον τομέα της στήριξης του μαζικού αθλητισμού, το εξής: Αντί να εξαγγέλλει κατά καιρούς και να μην υλοποιεί σχέδια δημιουργίας κλειστών χώρων άθλησης ας  προχωρήσει τουλάχιστον  στις αναγκαίες παρεμβάσεις στα υπάρχοντα ανοιχτά γήπεδα με ανακαίνιση ταπήτων, συντήρηση µπασκετών – τερμάτων, τοποθέτηση προβολέων όπου δεν υπάρχουν και αντικατάσταση- συντήρηση περιφράξεων όπου χρειάζεται.

 ---------------------------------------------------------------- 

Η υποσχεσιολογία και η ασυνέπεια της Δημοτικής Αρχής  

1. Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα έχει έτοιμο κλειστό προπονητήριο μέσα σε δύο με τρεις μήνες. Είναι Μάιος του 2016, έχουν περάσει οκτώ μήνες και δεν έχει μπει λιθαράκι...



2. Στον προϋπολογισμό του 2015 είχαμε ψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο πόσο 25.000 για την ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 του 7ου Δημοτικού το οποίο τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακο παραμένει ανοιχτό, ως αθλοχώρος γειτονιάς. Τον Νοέμβριο του 2015 με αναμόρφωση προϋπολογισμού - χωρίς καμιά ενημέρωση της Δημοτικής Ομάδας της ΝΙΚΗΣ - τα χρήματα αφαιρέθηκαν από τον σχετικό κωδικό. Διαμαρτυρήθηκα στο Δήμαρχο όταν εντελώς ξαφνικά και χωρίς ουδεμία σοβαρή τεκμηρίωση η εισήγηση ήρθε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά επειδή η έντασή μου δεν ελήφθη υπόψιν, έπραξα το αυτονόητο και καταψήφισα την αναμόρφωση της μη εκτέλεσης του έργου.

------------------------------------------------------------------------

 ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 
  •  Γηπεδάκι της πλατείας ( Τόμπρα και Ηρώων Πολυτεχνείου)







  •  Γήπεδο μπάσκετ αθλητικού κέντρου στη Νότου







  • Γήπεδα μπάσκετ, βόλευ, ποδοσφαίρου 5Χ5 του 7ου Δημοτικού Σχολείου. Τα πρωινά γυμνάζονται και αθλούνται 700 μαθητές του 7ου και του 4ου Γυμνασίου. Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν ως αθλοχώροι γειτονιάς  και  παραμένουν ανοιχτές τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα για τη γειτονιά και την πόλη.









Δεν υπάρχουν σχόλια: