Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Τα ακούτε εκεί στη Δ.Ο.Ε;

Την ώρα που η Κυβέρνηση με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης δηλώνει ότι δεν υπάρχει «σάλιο» και περικόπτει κατά 20% τα επιδόματά μας, καταργώντας παράλληλα Δώρα και επίδομα αδείας, ο σύλλογος Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας με ανακοίνωσή του πανηγυρίζει – και με το δίκιο του- για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αριθμ. 2/47168/0022/30.07.2010 (ΦΕΚ 1306/Β΄/19.08.2010) με την οποία χορηγούνται επιδόματα από 200-280 Ευρώ στους Υπαλλήλους Κατηγορία Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Εργασίας.

Παραθέτω στη συνέχεια το σχετικό απόσπασμα από την Υπουργική Απόφαση αλλά και την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας με την ελπίδα ότι θα προβληματίσει και κάποιους δικούς μας μεγαλοσυνδικαλιστές που μετά από κάθε συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη σπεύδουν να δηλώσουν την ικανοποίησή τους…

1. Η Υπουργική Απόφαση: Αριθμ. 2/47168/0022

Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων της καταβολής της οικονομικής παροχής στο προσωπικό του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ − ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Έχοντας υπόψη:….
….αποφασίζουμε:

Καθορίζουμε το ύψος, τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής της μηνιαίας οικονομικής παροχής της παρ. 5 του άρθρου 41 του ν. 3762/2009 (Φ.Ε.Κ. 75/Α), ως εξής:

α) Κατηγορία Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
200 € μέχρι 10 έτη υπηρεσίας
240 € από 11 μέχρι 20 έτη υπηρεσίας
280 € από 21 έτη υπηρεσίας και άνω

Β) Κατηγορία Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης
Τα ανωτέρω ποσά μειωμένα κατά 15% αντίστοιχα.

2.−Η ανωτέρω οικονομική παροχή, η οποία καταβάλλεται για την υποστήριξη του έργου του ΑνωτάτουΣυμβουλίου Εργασίας (Α.Σ.Ε.), θα περικόπτεται σε κάθε περίπτωση απουσίας του υπαλλήλου από την υπηρεσία εκτός από τις ημέρες κανονικής άδειας, ειδικών αδειών του άρθρου 50 του Ν. 3528/2007 (Φ.Ε.Κ. 26/Α), άδειας μητρότητας άρθρου 59 του Ν. 3528/2007 καθώς και στην περίπτωση αναρρωτικής άδειας, που έχει χορηγηθεί από Δημόσιο Νοσοκομείο.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2010
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΥΦΥΠ.Σ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

2.Η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας

«Μετά από τις συνεχείς επίμονες και επίπονες προσπάθειες του Συλλόγου μας υπογράφησαν και από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών οι δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν τους Υπολόγους και το ΑΣΕ, η μορφή του οποίου μεταβάλεται μετά από 55 ολόκληρα χρόνια .΄Ετσι λύθηκαν και τα δύο θέματα που επι μακρόν απασχολούσαν τους εργαζόμενους στο Υπουργείο μας.
Ο Σύλλογός μας είναι υπερήφανος, τόσο για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών του, που σκοπεύουν πάντα στο καλό των εργαζομένων, όσο και για τον προσανατολισμό, στους στόχους και τις επιδιώξεις που θέτει κάθε φορά σε προτεραιότητα.
Τα οφέλη από την επιτυχία αυτή δεν τα καρπούνται μόνο τα μέλη του Συλλόγου μας αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μας, όπως εξάλλου γίνεται κάθε φορά. ΄Ετσι, ας μην τρέξουν οι άλλοι πρωτοβάθμιοι συνδικαλιστικοί φορείς του χώρου μας να δρέψουν δάφνες για την πρόσφατη επιτυχία μας, διότι ήταν παντελώς απόντες. Τόσο από τις διαδικασίες επιλογής και συμμετοχής στην τακτική (απεργιακά μέτρα κ.λ.π.), όσο και από τις διαδικασίες που απαιτούσε αυτό το εγχείρημα. (επαφές με την Πολιτική Διοίκηση του Υπουργείου μας και του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών). Ακόμη, ήταν εντελώς αμέτοχοι στις διαδικασίες σύνταξης των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων και στην επίπονη διαδικασία συνεννόησης και διαπραγμάτευσης με τις υπηρεσίες του Γ.Λ.Κ. και την Πολιτική Διοίκηση αυτού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: