Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

H ΟΛΜΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Μετά και τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τους Γ. Γραμματείς του Υπ. Οικονομικών κ. Πλασκοβίτη και κ. Πεντάζο, η ΟΛΜΕ διαπιστώνει πώς η κυβέρνηση όχι μόνο εμμένει στη δραματική περικοπή των ήδη χαμηλών αμοιβών των εκπαιδευτικών (από 5% έως και 63%!! στις ήδη χαμηλές αμοιβές, που ήταν «παγωμένες» εδώ και τέσσερα χρόνια, από το 2006), αλλά και πως δεν πρόκειται να πληρώσει τις οικονομικές εκκρεμότητες του Υπ. Παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς που οφείλονταν από προηγούμενα χρόνια (υπερωρίες, οδοιπορικά κ.ά. πρόσθετες αμοιβές)!!

Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς δεν έχει όρια. Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κοροϊδία. Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ εκφράζει την αγανάκτησή του για ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ που υφίσταται ο εκπαιδευτικός κόσμος και από τη νέα αυτή εξέλιξη.

Καλεί τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών να καταβάλουν τις αμοιβές αυτές χωρίς περικοπές, όπως προβλέπονταν στη σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση του 2006.
Μοναδικός υπεύθυνος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι η κυβέρνηση. Είναι στο χέρι της να δώσει λύση.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ απευθύνεται δημόσια στον Πρωθυπουργό της χώρας ζητώντας συνάντηση για να υπάρξει διέξοδος.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό απέναντι στους εκπαιδευτικούς, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι εργάζονται με οποιονδήποτε τρόπο στα Βαθμολογικά Κέντρα να συνεχίσουν να ΑΠΕΧΟΥΝ από τα καθήκοντά τους μέχρι την ΤΡΙΤΗ 22 Ιουνίου, οπότε το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα επανεκτιμήσει την κατάσταση στην τακτική του συνεδρίαση.

Από την ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: