Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Αύξηση ωραρίου για τους εκπαιδευτικούς

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να δηλώσει αιφνιδιασμένος από τις νέες ρυθμίσεις “ορθολογικού χαρακτήρα” που “κέντησε” χθες βράδυ στη Βουλή η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η Κυβέρνηση.

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις του κ. Υπουργού προς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. περί του μη πιθανού της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών είχαν ακριβώς την ίδια αξιοπιστία με τις “καλές προθέσεις” στο ζήτημα της αξιολόγησης. Από τις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες μάθαμε τα… νέα.


Αύξηση ωραρίου στους χαμηλότερα αμειβόμενους εκπαιδευτικούς της Ευρώπης 


Καταδίκη σε ανεργία για τους άριστους που πέτυχαν στις Παιδαγωγικές Σχολές για να αναβαθμίσουν την εκπαίδευση και να προσφέρουν στην ελληνική δημόσια δωρεάν παιδεία 

Φαίνεται πως ο δρόμος της “ανάπτυξης” περνά πάνω από τα ερείπια του δημόσιου σχολείου και τους εξαθλιωμένους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

ΝΤΡΟΠΗ

http://thanasiskikinis.wordpress.com/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

διάβασες και την ανακοίνωση της ΔΟΕ; μιλάμε για ΤΗΝ απειλή!!!Ανατρίχιασα από αγωνιστικό φρόνημα...Βρε ουστ!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=9782

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Και να ακριβολογούμε για το τι ψηφίστηκε, στα επίσημα πρακτικά της ολομέλειας της Βουλής από τη συνεδρίαση της 18ης Φεβρουαρίου 2013 για το Μεσοπρόθεσμο, στη σελίδα 6, α/α 14 αναφέρεται: "Μείωση αναπληρωτών καθηγητών μέσω αύξησης ωρών διδασκαλίας" εξοικονόμηση για το 2013 ποσό 41,2 εκατομ ευρώ και για το 2014 ποσό 61,8 εκατομ. ευρώ.

Δείτε τα πρακτικά στο http://esos.gr/uploads/boylh/mesoprothesmo.pdf