Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ημερίδα στο Αμερικανικό Κολέγιο για τη μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Τετρακόσιοι  περίπου εκπαιδευτικοί δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων της  Β΄Αθήνας  συμμετείχαμε στην ημερίδα που διοργάνωσε χθες το Αμερικάνικο Κολέγιο PIERCE στις εγκαταστάσεις του στην Αγία Παρασκευή με θέμα:" Διδακτικά μοντέλα και παιδαγωγικές προσεγγίσεις κατά την μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο"

Από την κεντρική συνεδρία του πρώτου μέρους εγώ προσωπικά  δεν έγινα σοφότερος, αφού οι περισσότεροι ομιλητές...αναλώθηκαν σε τυποποιημένους χαιρετισμούς και στερεότυπες γενικότητες περί προετοιμασίας των μαθητών κατά τη μετάβαση ...

 Αντίθετα τα εργαστήρια που ακολούθησαν είχαν ενδιαφέρον, οι Σχολικοί Σύμβουλοι και οι υπόλοιποι εισηγητές  ήταν καλά προετοιμασμένοι στα επιστημονικά αντικείμενα που εισηγήθηκαν και νομίζω ότι αποζημίωσαν όσους εκπαιδευτικούς αφιέρωσαν το Σάββατό τους για επιμόρφωση.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, πεντέξι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ και του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή της ημερίδας, μοιράζοντας ανακοινώσεις,  δυο απ΄αυτούς πήραν το λόγο αλλά αποδοκιμάστηκαν από τους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς και αποχώρησαν.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη, υπήρξε ανακοίνωση του "Περικλή" που καλούσε τα μέλη να μη συμμετάσχουν στο σεμινάριο. Δεν πιστεύω ότι το αγνοείς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Μια απάντηση ... Την αντιγράφω από το http://logothetis63.blogspot.gr/2013/02/blog-post_11.html

"...Μέλη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ του Δ.Σ. του συλλόγου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην ημερίδα που διοργάνωσαν σχολικοί σύμβουλοι Α/θμιας και Β/μιας Εκπ/σης το Σάββατο 9-2-2013. Εκεί δήλωσαν ότι εκπροσωπούν τον Πρόεδρο του συλλόγου και άρα το σύλλογο, παροτρύνοντας τους συναδέλφους να αποχωρήσουν από την ημερίδα, χωρίς όμως να υπάρχει καμία τέτοια απόφαση του Δ.Σ.
Αλήθεια ποιες είναι οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ που θα καθορίσουν ποια ημερίδα θα παρακολουθήσουν οι συνάδελφοι και ποια όχι και μάλιστα εκτός εργασιακού ωραρίου; Ποια είναι τα μέλη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ που εκπροσωπούν όλο το σύλλογο χωρίς απόφαση;"

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι δυνατόν το 2013 να υπάρχουν άτομα που αντί να θέλουν να παρακολουθήσουν κάτι που δωρεάν τους προσφέρει κάποιος από εκπαιδευτικούς - εισηγητές που δεν αμοίβονται μάλιστα να εμποδίζουν τη διεξαγωγή ημερίδας; Γι' αυτό τα παιδιά μας μένουν αμόρφωτα.

Ανώνυμος είπε...

Και που υπήρξε ανακοίνωση από το σύλλογο τι σημαίνει; Μου φαίνεται ότι μερικοί δεν έχουν καταλάβει ότι η εποχή των προβάτων πέρασε.Μυαλό έχουμε και καταλαβαίνουμε δυο τρία πραγματάκια!!