Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Οδός Ρεμπέτικου στο 7ο Δ.Σ Αγίας Παρασκευής

 Πέρσι στο σχολείο  είχαμε οργανώσει ρεμπέτικη βραδιά για τους συναδέφους εκπαιδευτικούς της Αγίας Παρασκευής. Επειδή γουστάρουμε όμως, είπαμε να το  ξανακάνουμε  αλλά για τους γονείς των μαθητών μας...

Παιδιά και δάσκαλοι ετοιμάσαμε  από το μεσημέρι την αίθουσα
"Από τη Σμυρναίικο στο Λαϊκό τραγούδι " ο τίτλος και ο στόχος τριπλός:

 - Να προσεγγίσουμε τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της εποχής που αναπτύχθηκε το ρεμπέτικο τραγούδι οι οποίες μοιάζουν σε πολλά   με τη σημερινή Ελλάδα της φτώχειας, της ανεργίας και του περιθωρίου για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

-Να προβάλουμε το ίδιο το ρεμπέτικο τραγούδι, το οποίο  αν και έχει περάσει ένας αιώνας από τότε που ακούστηκαν οι πρώτες πενιές δεν έχει πάρει ακόμα τη θέση που του ταιριάζει  στη μουσική αλλά και στη λαογραφική μας παράδοση.

- Να σμίξουμε, εκπαιδευτικοί και γονείς, σε χαλαρές στιγμές, να γνωριστούμε καλύτερα, να συσφίξουμε σχέσεις, να σιγοτραγουδήσουμε, να γίνουμε παρέα, να αναβιώσουμε την παραγγελιά, να χορέψουμε, να ομορφύνουμε για λίγο την καθημερινότητα και τη ψυχή μας.

Σε ένα σημαντικό βαθμό νομίζω ότι τα  καταφέραμε  αυτά χτες βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Στην παρέα και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς
Στην παρέα μας   ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, ο Σχολικός μας Σύμβουλος Παναγιώτης Γαλάνης, οι Διευθυντές  των γειτονικών σχολείων Χαρά Μπούτα (5ο Αγίας Παρασκευής), Κώστας Σούηδας(9ο Αγίας Παρασκευής) και Ραλλού Σερετέλλη(11ο Αγίας Παρασκευής)  και ο Διευθυντής του 1ου Δ.Σ Νέου Ψυχικού Νίκος Μαρίνης.

Ψυχή της εκδήλωσης ο δάσκαλός μας  Δημήτρης Αλεξόπουλος που εκτός από μπαμπάς του Άγη και μιας καρδούλας που χτυπά στα σπλάχνα της Νατάσας του, είναι και σπουδαίος μουσικός. Τον ευχαριστούμε  επειδή  επιμελήθηκε το πρόγραμμα, διάλεξε τα τραγούδια, έφερε τους φίλους του μουσικούς, έπαιξε κιθάρα, τραγούδησε και μας διηγήθηκε ιστορίες από το ρεμπέτικο και τους ανθρώπους του.

Από αριστερά Κωνσταντίνος, Φώτης, Ελισσάβετ , Δημήτρης
Ιδιαίτερες ευχαριστίες    στο Φώτη Βεργόπουλο, στον Κωνσταντίνο Κωστή και στην Ελισσάβετ που ομόρφυναν την βραδιά παίζοντας και τραγουδώντας αφιλοκερδώς ...

Ό,τι μπορούσαμε κάναμε κι εμείς


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ντουμανιάσαμε όμως το σχολείο κε διευθυντή; Ή ήταν ακαπνη η ρεμπέτικη βραδιά;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Μόνο ναργιλέδες είχε... (χαχαχα)