Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Το Σύνταγμα παιδιά, το Σύνταγμα και τα μάτια μας!

Αντιγράφω από την προχθεσινή  δήλωση πενήντα τεσσάρων  Αιρετών  ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ :

"...καλούμε συναδέλφους που έχουν κάνει μηνύσεις σε αιρετούς για τη στάση τους στα συμβούλια επιλογής να τις αποσύρουν γιατί σε διαφορετική περίπτωση η στάση τους θα θεωρηθεί από το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα ως εχθρική προς τον κλάδο"

Άστοχη διατύπωση που  παραβιάζει  θεμελιώδες και αναφαίρετο Ατομικό Δικαίωμα του πολίτη-  ο εκπαιδευτικός είναι  πρώτα απ΄όλα πολίτης και όχι πρόβατο, ας μην το ξεχνάμε-... να προσφεύγει στη δικαιοσύνη  κάθε φορά που θεωρεί ότι βλάπτονται τα συμφέροντά του. Και αυτό δεν το  λέω εγώ αλλά είναι  γραμμένο στο άρ. 20  του Συντάγματός μας :"Καθένας έχει δικαίωμα στην παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και μπορεί να αναπτύξει σ' αυτά τις απόψεις του για τα δικαιώματα ή συμφέροντά του..."

Συνάδελφοι που υπογράφετε το κείμενο, γνωρίζετε νομίζω ότι  ως  αιρετοί είστε μέλη Υπηρεσιακών Συμβουλίων έχετε  άποψη- πρέπει να έχετε άποψη αντικειμενική και όχι υποκειμενική- και είτε σας αρέσει είτε όχι, αξιολογείτε, βάζετε βαθμούς, ψηφίζετε και  συμμετέχετε στη λήψη αποφάσεων που σε πολλές περιπτώσεις είναι καθοριστικές για την υπηρεσιακή εξέλιξη και για την ίδια την ζωή  των εκπαιδευτικών... Διεκδικείτε το αλάθητο των Γραφών ή  υιοθετείτε το σφάξε με Αγά μου να αγιάσω; Να υποθέσω ότι τίποτα από τα δυο δεν ισχύει;  Τότε γιατί θεωρείτε  εχθρός σας  τον εκπαιδευτικό  που επειδή πιστεύει  ότι τον  αδικήσατε, προσφεύγει στη δικαιοσύνη;  Γιατί με απειλές προσπαθείτε  να τον χειραγωγήσετε στερώντας του  αναφαίρετο δικαίωμα; Στην τελική δέχεστε το άρθρο 20 του Καταστατικού Χάρτη της χώρας ;

Και το κερασάκι.... Με ποια εξουσιοδότηση ρίχνετε στο τσουβάλι των  54 υπογραφών σας "το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα" και τον έρμο τον "κλάδο";

Θετικό για τη  Β΄Αθήνας, που  από τη λίστα των 54 υπογραφών  απουσιάζει το όνομα της Κατερίνας Λεμπέση, της μίας εκ των δύο αιρετών του ΠΥΣΠΕ μας. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


....μερικοί ξέρουν και φυλάνε τα νώτα τους...
μπράβο τους..