Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

11.058 οι άνεργοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί του αιρετού ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ. 6974 750409 FAX: 210 3442287
  Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου τμήματος του Υπουργείου Παιδείας το σύνολο των υποψήφιων δασκάλων και νηπιαγωγών στους πίνακες αναπληρωτών για το σχ. έτος 2012-13 έχει ως εξής:



Από αυτούς έως τις 11/2/2013 εργάζονται 3.334 (2.781 Γ.Λ.Κ και 553 ΕΣΠΑ) και 1.604 νηπιαγωγοί (1.559 Γ.Λ.Κ. και 5 ΕΣΠΑ).

 Με βάση τα παραπάνω στοιχεία 3.936 δάσκαλοι και 7.122 νηπιαγωγοί εγγεγραμμένοι στους πίνακες αναπληρωτών είναι εκτός σχολείου. 11.058 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, πτυχιούχοι παιδαγωγικών τμημάτων είναι άνεργοι.

 Οι προβλέψεις και για το 2013-14 είναι δυσοίωνες αφού προβλέπονται μηδενικοί μόνιμοι διορισμοί και ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών. Επομένως ο αριθμός των ανέργων δασκάλων και νηπιαγωγών θα αυξηθεί σημαντικά. Το μεγάλο στοίχημα για όλους μας θα πρέπει να είναι η επιστροφή της ελπίδας στις ζωές όλων αυτών των ανθρώπων. Αυτό προϋποθέτει πως οι κυβερνώντες, τα πολιτικά κόμματα και ολόκληρη η κοινωνία θα συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα επένδυσης στην εκπαίδευση. Θα συνειδητοποιήσουν πως η παιδεία αποτελεί την κύρια υποδομή για το μέλλον της χώρας μας και η νέα γενιά εκπαιδευτικών μπορεί να συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης σ’ ένα καλύτερο αύριο της πατρίδας μας. 

Πάντα στη διάθεσή σας
 Παληγιάννης Βασίλης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι εσύ τέκνο Βρούτε (δημοσιεύεις μόνο ότι σε βρίσκει σύμφωνο); Αλίμονο, σε τι ανθρώπους έχουμε εμπιστευτεί την τύχη τού κλάδου...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Για μένα μπορείτε να γράφετε ανώνυμα ότι θέλετε (μέσα στα όρια της ευπρέπειας φυσικά). Όταν όμως απαγγέλουμε κατηγορίες προς τρίτους, να μην κρυβόμαστε πίσω από το πληκτρολόγιό μας.

Υ.Γ Ορίζω εγώ τις τύχες του κλάδου και δεν το ήξερα; Καλό!!!

Λύτος Δ.Κωνσταντίνος είπε...

Άρα, κ. Παληγιάννη, μαζικοί διορισμοί τώρα! Ο παλαιόσυνδικαλισμός ζει και βασιλεύει!
Κ. Παληγιάννη όποιος έχει πτυχίο παιδαγωγικής σχολής, και δεν έχει δουλειά, είναι απλώς άνεργος! Όχι άνεργος δάσκαλος! Δεν έχει το κράτος καμία υποχρέωση να τον διορίσει στο δημόσιο. Το κράτος πρέπει να διορίζει όσους ακριβώς χρειάζεται, ούτε έναν παραπάνω. Πείτε μας για τους χιλιάδες υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, για την αξιολόγηση των δασκάλων και των σχολίων…και από ΄κει θα φανούν και οι ανάγκες για να καθοριστούν οι διορισμοί.