Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ανήθικο πείραμα πάνω σε ανθρώπινα όντα η πολιτική λιτότητας

Ο Αμερικανός οικονομολόγος και συγγραφέας Πωλ Κρουγκμαν  είναι γνωστός για τις φιλελεύθερες ιδέες του και το Βραβείο  Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών του 2008.

Πολέμιος του ευρωπαϊκού προγράμματος  λιτότητας δε διστάζει να τα βάζει με τη  Γερμανία και  την εμμονή της στην αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία...

Σε πρόσφατη συνέντευξη στην Huffington Post χαρακτηρίζει τρελούς τους Γερμανούς επειδή  όπως λέει "επιβάλλουν στην Ελλάδα αυστηρά μέτρα λιτότητας, τα οποία δεν έχουν κανένα όφελος για τη χώρα."

"Η λιτότητα δεν μπορεί να βελτιώσει την πορεία του ελληνικού χρέους...", τονίζει χαρακτηριστικά. Και εξηγεί: "Η Ελλάδα είναι εξαιρετικά περιορισμένη... Η Αθήνα πρέπει να κάνει ό,τι ικανοποιεί και ό,τι ζητά το Βερολίνο, αφού αυτό διαθέτει τα χρήματα αυτή τη στιγμή".

Κατά τον Κρουγκμαν, μία είναι η επιλογή:"η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει και να αποχωρήσει από το ευρώ, αλλά δεν είναι έτοιμη να το κάνει..."

Και καταλήγει "Η πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζεται αποτελεί ένα ανήθικο πείραμα πάνω σε ανθρώπινα όντα".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος σωστά τα λέει. Αλλά εδώ το ίδιο το ΔΝΤ παραδέχεται ότι η όλη πολιτική της είναι λάθος.Ποιος ακούει όμως; Μώπως ισχύει το : "Είναι πολλά τα λεφτά , Άρη;". Λέω μήπως.