Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Καγιανάς με χοιρινό παστό από την ορεινή Αρκαδία

Καγιανάς ο χοληστερινούχος,  
συνοδευόμενος-κατά Βίκυ- 
με καλό κρασί  πάντα εμφιαλωμένο
Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

 Ξεκινάμε με την προθέρμανση του ελαιόλαδου.

 Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες και... τις βράζουμε καμιά εικοσαριά λεπτά σε χαμηλή φωτιά πάντα.

Προσθέτουμε το παστό, το σκεπάζουμε και το σιγοβράζουμε για κανά τέταρτο.

 Χτυπάμε τα αυγά μας δυο, τρία τέσσερα, όσα νομίζουμε τελοσπάντων*, τα ρίχνουμε και αυτά, γυρίζοντας το τηγάνι για να καλύψουν όλο το χώρο.

Για τρία λεπτά και μέχρι να πήξουν ανακατεύουμε το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα. Εντάξει, τελειώσαμε.

Αλάτι, πιπέρι, σερβίρισμα και καλή όρεξη...

 *Για περισσότερη χοληστερίνη και πλουσιότερη γεύση κρύβουμε στην ομελέτα κεφαλοτύρι

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρώσω ότι μπορεία να προσθέσεις και μικρά κομμάτια τυρί φέτα καθώσ και κομματάκια πράσινης πιπεριάς για να φύγει η μυρωδιά του αυγού.
Δραβίλας Θ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Για να το λέει ο Θοδωρής κάτι ξέρει.. Στο Λεβίδι μαγειρεύουν καλά
http://www.youtube.com/watch?v=Nbf6PnRSwvQ
χοχοχο!