Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Στα δύο χρόνια η αναμονή για το εφάπαξ των εκπαιδευτικών

Στους 24 μήνες έχει φτάσει η αναμονή των εκπαιδευτικών και των άλλων δημοσίων υπαλλήλων για την είσπραξη του εφάπαξ. Ο αριθμός των αιτήσεων που μέχρι τώρα δεν έχουν ικανοποιηθεί πλησιάζουν τις 20.000 ενώ από το Γενάρη και μετά του 2010 κάθε μήνα κατατίθενται 900 έως 1.000 νέες αιτήσεις δημοσίων υπαλλήλων όταν το ταμείο Πρόνοιας εδώ και καιρό εξυπηρετεί μόνο 500 έως 600 αιτήσεις μηνιαίως.

Ο Διευθυντής του ταμείου Πρόνοιας Ν. Καλάκος δήλωσε πρόσφατα ότι αν δε βρεθεί λύση σε λίγο το εφάπαξ θα το εισπράττουν οι κληρονόμοι και όχι οι συνταξιούχοι. Ο κύριος Καλάκος επισήμανε επίσης ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2010 οι αποχωρήσεις των δημοσίων υπαλλήλων αυξήθηκαν κατά 25% σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα.

Είναι φανερό ότι οι κόποι μας ζωής των εκπαιδευτικών και των άλλων δημοσίων υπαλλήλων κινδυνεύουν το επόμενο χρονικό διάστημα να χαθούν για πάντα. Η πολιτική των κυβερνήσεων των πολλών τελευταίων χρόνων είναι φανερό ότι οδήγησε το ταμείο πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων σε αυτή την κατάσταση.

Πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: