Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

«Μουσικό καλοκαίρι» στο 6ο Δ.Σ Βριλησσίων

Με ήχους και εικόνες πλημμύρισε σήμερα το πρωί η αίθουσα τελετών του σχολείου μας.

Μαθητές από όλες τις τάξεις, με έγχορδα και πνευστά αλλά και τις σπουδαίες φωνές τους ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και μας μάγεψαν.

Πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς μουσικούς μας- εν δυνάμει καλλιτέχνες- στη μουσικό μας Πόλυ Νικολοπούλου και στους συναδέλφους που βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

---------------------------

Μου άρεσαν ιδιαίτερα τα λόγια -προς τους γονείς- της Δ/ντριάς μας κ. Λίλης Καλογεράκη.

Με την άδειά της τα μοιράζομαι μαζί σας:

«Οι αισθήσεις είναι πέντε…

Η όραση

Δύναμη της δύναμης ανάμεσα στις αισθήσεις, από τότε που είμαστε παιδιά, βοήθησε τη φαντασία μας να διώξει τις σκιές της νύχτας… να διώξει τους δράκους του παραμυθιού.
Τα σύννεφα ταξίδευαν στον ουρανό και εμείς τα ακολουθούσαμε, χιλιάδες εικόνες, χιλιάδες όνειρα, χαρές και τρόμοι μας μάθαιναν την ύπαρξή μας.

Η ακοή

Δύναμη επαφής, συνεννόησης, επικοινωνίας με το περιβάλλον με τους άλλους με τη μαγεία της φύσης με τα πουλιά με τον άνεμο με το θρόισμα των φύλλων, με τη φωνή της μάνας , με το τραγούδι, τα ζεστά λόγια, την παρηγοριά…

Όλες αυτές οι εμπειρίες μας μαθαίνουν το γύρω κόσμο. Τον πλάθουν και τον μεταπλάθουν.

Άραγε βλέπουμε όλοι τα ίδια πράγματα; Ακούμε τους ίδιους ήχους;

Σε πόσους άξονες μπορεί να κινηθεί ο δάσκαλος όταν απέναντί του έχει παιδιά που το καθένα έχει τα προσωπικά του αισθήματα και βιώματα;

Αυτή η μετάπλαση της εμπειρίας δεν είναι η απόλυτη αίσθηση της προσωπικής ελευθερίας, το έναυσμα της δημιουργικής πράξης;

Δάσκαλοι, ζωγράφοι, μουσικοί, με την ελεύθερη σκέψη και πράξη με ποικιλότροπες ασκήσεις ελπίζουμε να ενεργοποιήσουμε τα παιδιά.

Στόχος μας η δημιουργική ικανότητα και παραγωγή σαν κορύφωμα της ανθρώπινης ύπαρξης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: