Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Ο σύγχρονος Καιάδας...Λιγότερο βαθύς αλλά με μεγαλύτερο πλάτος

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ: Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Ιδρύθηκαν το 2004 και το 2008 συμπεριλήφθηκαν στο νόμο 3699 της Ειδικής Αγωγής για να καλύψουν την υποχρεωτικότητα και τις ανάγκες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στα ειδικά αυτά σχολεία εκτός από εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας που έχουν κάποια εκπαίδευση στην ειδική αγωγή, μπορούν να διδάξουν και δάσκαλοι (ΠΕ 70 και ΠΕ 71) μόνο με απόσπαση.

Το οξύμωρο στην όλη ιστορία είναι ότι ενώ έχουν ιδρυθεί εδώ και 6 χρόνια , δεν έχουν συσταθεί μέχρι σήμερα οργανικές θέσεις για εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό , με αποτέλεσμα η λειτουργία τους να γίνεται με μεγάλες δυσκολίες και το προσωπικό να αποσπάται στο διάστημα από το Σεπτέμβριο μέχρι τα Χριστούγεννα.
Χαρακτηριστική περίπτωση το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ηρακλείου όπου κατά τη φετινή χρονιά οι ανάγκες σε προσωπικό καλύφθηκαν την άνοιξη!!!

Με όλη αυτή τη κατάσταση, τα παιδιά με αυτισμό αναστατώνονται πολύ με τις συνεχείς αλλαγές προσώπων και ουσιαστικά το σχολείο δε λειτουργεί το μήνα Σεπτέμβριο.
Τα περισσότερα παιδιά ξεκινούν από τον Οκτώβριο με 2 ώρες φοίτηση (;;;) για να καταλήξουν εκεί γύρω στα Χριστούγεννα να φοιτούν κανονικά!

Πείτε μου εσείς τώρα αν αυτό είναι εκπαίδευση… Ούτε καν φύλαξη δεν είναι!

Και όλα αυτά για να γλιτώσει το κράτος κάποια, λίγα τελικά, χρήματα από τους μήνες που δεν πάει το προσωπικό….
Αν βέβαια είναι τα χρήματα ο λόγος που το κάνουν αυτό και δεν είναι η εύκολη κατάργησή τους, αν χρειαστεί!

If

Δεν υπάρχουν σχόλια: