Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Οι άνθρωποι κάνουν τους αριθμούς

Από τον ΧΡΗΣΤΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ mich@enet.gr,www.bavzer.blogspot.com

1η ΝΙΚΗ, και πρώτα γκολ, πέτυχε η Εθνική Ελλάδος σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, νικώντας την περασμένη Πέμπτη στο Μπλούμφοντεϊν της Νότιας Αφρικής τη Νιγηρία με 2-1.

10-17 ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ (κατ' ακρίβειαν, ποδοσφαιρικές) εφημερίδες, εάν συμπεριλάβει κάποιος και εκείνες που ασχολούνται με το στοίχημα (που και αυτό είναι, κυρίως, ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος), διαθέτει σήμερα η Ελλάς της κρίσεως και των 10 εκατομμυρίων, τρελαμένων με -και τρελαμένων- από την μπάλα.

8 ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, αθλητικές και μη, είχαν την επόμενη μέρα της νίκης μας επί της Νιγηρίας τον τίτλο «Μίλησε η ελληνική ψυχή».

14, ΕΠΙΣΗΜΩΣ, είναι οι αμιγώς «αθλητικές εφημερίδες» (εξαιρουμένων των... στοιχηματικών), που εκδίδονται σήμερα, πανελληνίως. Χονδρικώς, πωλούν περί τα 160.000 φύλλα την ημέρα. Οι περισσότερες είναι οπαδικές. Σκεφθείτε: το φτωχό ΑΕΚάκι έχει τρεις!

4,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ παιδιά κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Αφρική, κυρίως από αιτίες που μπορούν να προληφθούν, ενώ 45,5 εκατομμύρια παιδιά στην υποσαχάρια Αφρική εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός σχολείου, μας υπενθυμίζει η UNICEF. Η «Νιου Γιορκ Τάιμς», αυτή την εβδομάδα, έγραφε ότι «ένα ασήμαντο μόνο κομμάτι της Αφρικής συμμετέχει στο πανηγύρι του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου». Το μεγαλύτερο πληθυσμιακά κομμάτι της «Μαύρης Ηπείρου» πηγαίνει για ύπνο το βράδυ με άδειο στομάχι.

1.442.200 ΕΥΡΩ κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι σχεδόν 14.000 χιλιάδες υπέρβαροι Φινλανδοί, οι οποίοι συμμετείχαν στον τρίμηνης διάρκειας διαγωνισμό με τίτλο: «Λίπος για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού». Την ιδέα είχε ένας ανώνυμος δωρητής ο οποίος δεσμεύτηκε να καταβάλει αρχικά 15 ευρώ και κατόπιν 30 ευρώ για κάθε διαγωνιζόμενο που θα έχανε ένα κιλό. Οι χιλιάδες Φινλανδοί που πήραν μέρος στον διαγωνισμό έχασαν συνολικά 48.032 κιλά και η κατά κεφαλήν δωρεά ήταν 103 ευρώ ανά διαγωνιζόμενο. Το ποσό θα διατεθεί για την καταπολέμηση του παιδικού αναλφαβητισμού στο Νεπάλ.

11,7% ΑΥΞΗΘΗΚΕ η ανεργία στο πρώτο τρίμηνο του 2010, από 9,3% στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό τριμήνου που έχει καταγραφεί από το 2000 στη χώρα μας.

2.010.641 ΕΙΝΑΙ οι επισκέπτες του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης κατά τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του.

700 ΗΤΑΝ, ΠΕΡΙΠΟΥ, οι καλεσμένοι της οικογένειας Πατίτσα, εφοπλιστικής, στο πάρτι που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια», αλλά στην ουσία ήταν γαμήλια τελετή, αφού ο υιός υπανδρεύθη την TV περσόνα κ. Χρουσαλά, στο μουσειακό θωρηκτό «Αβέρωφ». Και πού αλλού, κατά το σπάνιο γούστο τοιούτων ανθρώπων, θα μπορούσε να γίνει μια ωραία τελετή; Πράγματι, δεν κρύβονται τα λεφτά σ' αυτόν τον τόπο. Εκτός των άλλων, έχουν εκτυφλωτικό και το χρώμα του κιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: