Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Απολύθηκε επειδή παραήταν σέξι για να την «αντέξει» η τράπεζα

...Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η ίδια.

Ο λόγος για την 33χρονη Ντέμπι Λορενζάνα η οποία έως τον περασμένο Αύγουστο ξυπνούσε κάθε πρωί, φορούσε το ταγεράκι της και πήγαινε για δουλειά σε κατάστημα της Citibank στο Μανχάταν.

Ώσπου μια ωραία πρωία, παρά τα πλούσια κάλλη της (ή μάλλον ακριβώς λόγω αυτών), η Πορτορικανή είδε την πόρτα της εξόδου. Στη αγωγή που κατέθεσε ενάντια στους πρώην εργοδότες της, η καλλονή κάνει λόγο για άνιση μεταχείριση σε βάρος της. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως την έδιωξαν επειδή η εμφάνισή της ήταν τόσο «καυτή» ώστε να αποσπά την προσοχή των συναδέλφων καθώς και των αφεντικών της σε σημείο αντιπαραγωγικό.

Η 33χρονη καταγγέλλει μάλιστα πως προτού την απολύσουν, είχαν φτάσει στο σημείο να της απαγορεύσουν να φορά ψιλοτάκουνα παπούτσια και στενά συνολάκια, απαγορεύσεις οι οποίες ωστόσο δεν ίσχυαν για τις υπόλοιπες γυναίκες υπαλλήλους της τράπεζας (με την αιτιολογία πως «αυτές έχουν διαφορετικό σωματότυπο»).

Για «σεξουαλική παρενόχληση αλλά από την ανάποδη» κάνει λόγο ο δικηγόρος της ενάγουσας («ουσιαστικά, αυτό που της έλεγαν ήταν πως δε μπορούν παρά να την αντιμετωπίζουν ως αντικείμενο του σεξ» λέει χαρακτηριστικά). Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Όσο για την τράπεζα, αυτή αρνείται να σχολιάσει τις κατηγορίες.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: