Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Αποσπάσεις στα Γραφεία της Β΄Δνσης Π.Ε Αθήνας

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα τις αποσπάσεις Εκπαιδευτικών για Δ/νσεις, Γραφεία και Φορείς

Στη Δ/νση και τα Γραφεία της Β΄Αθήνας Π.Ε αποσπώνται οι παρακάτω εκπαιδευτικοί.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Β΄
1.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΔΑΦΝΗ
2.ΑΦΕΝΤΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ
3.ΛΟΥΜΠΡΑΝΟΥ ΑΚΡΙΒΗ
4.ΚΟΥΤΣΟΚΕΡΑ ΜΑΡΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Β΄
1.ΝΙΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

1ο ΓΡΑΦΕΙΟ Π.Ε.
1.ΝΤΕΛΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
2.ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
3.ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ
4.ΔΟΥΔΟΥΝΤΣΑΚΗ ΡΟΔΟΠΗ

2ο ΓΡΑΦΕΙΟ Π.Ε.
1.ΠΕΤΡΙΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
2.ΜΠΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
3.ΜΠΟΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

3ο ΓΡΑΦΕΙΟ Π.Ε.
1.ΚΟΡΑΣΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
2.ΚΑΣΤΑΝΟΥΛΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
3. ΛΟΥΝΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Δείτε όλες τις αποσπάσεις...
Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης σε Δ/νσεις και Γραφεία Εκπ/σης

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης σε Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για το σχολ. έτος 2010-2011

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. στα Πανεπιστήμια για το σχολικό έτος 2010-2011

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. στον Ο.Ε.Ε.Κ. για το σχολικό έτος 2010 - 2011

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. στην Ακαδημία Αθηνών για το σχολικό έτος 2010-2011

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (Κ.Ε.Ε.) για το σχολικό έτος 2010-2011

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Πανεπιστήμια για το σχολικό έτος 2010-2011

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε ΤΕΙ και ΑΣΠΑΙΤΕ για το σχολικό έτος 2010-2011

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. στις Περιφερειακές Δ/νσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης και στις Δ/σεις και τα Γραφεία Β΄θμιας Εκπ/σης για το σχολικό έτος 2010-11

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (Κ.Ε.Ε.) για το σχολικό έτος 2010-2011

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Κ.Ε.Γ.), για το σχολικό έτος 2010-2011

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Ο.Ε.Ε.Κ. για το σχολικό έτος 2010-2011

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ακαδημία Αθηνών για το σχολικό έτος 2010-2011
Διαβάστε περισσότερα...

Μακάβρια ονομασία!

Χρόνια τώρα παρατηρώ, στο 15 χιλιόμετρο της Αττικής Οδού, την ονομασία της σήραγγας.

ΜΑΥΡΗΣ ΩΡΑΣ 

Μαύρη Ώρα, και η παρακείμενη έξοδος στους χάρτες της Αττικής Οδού.

Μαύρη να 'ναι η ώρα τους!

Σταμάτησα χθες που γυρνούσα από το χωριό και τη φωτογράφισα.

Δεν ξέρω ποιος σοφός εισηγήθηκε την ονομασία ούτε ποιοι αρμόδιοι αποφάσισαν να τη βαφτίσουν έτσι.

Υποθέτω πως έχει σχέση με κάποιο τοπωνύμιο της περιοχής.

Μπορώ να καταλάβω όμως  τη διάθεση που δημιουργεί  στους προληπτικούς και όχι μόνο  όταν βγαίνοντας από την Αθήνα, για να πάνε διακοπές ας πούμε, διαβάζουν τη μακάβρια πινακίδα!
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ... κουφάλα ΔΝΤ

«Τι θα γίνει Μπάμπη μου, κόκαλα έχει ο καφές;». «Περίμενε... Τώρα "πήραν" τα κάρβουνα».

Περισσότερες εικόνες εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Του Κώστα Μητρόπουλου (ΤΑ ΝΕΑ)

Διαβάστε περισσότερα...

Γραπτός διαγωνισμός για νηπιαγωγούς και δασκάλους ΠE 61 και ΠE 71

«Αγώνα δρόμου» για να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός του κλάδου Ειδικής Αγωγής τον Δεκέμβριο του 2010 δίνουν το υπουργείο Παιδείας, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το ΑΣΕΠ. Ωστόσο, το εγχείρημα θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο, οπότε το υπουργείο έχει εκπονήσει ήδη εναλλακτικό σχέδιο που ορίζει τον Φεβρουάριο του 2011 ως πιθανότερη ημερομηνία πραγματοποίησης του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ αφορά 300 θέσεις για τους κλάδους ΠΕ 61 Νηπιαγωγών και ΠΕ 71 Δασκάλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), ενώ άλλες 200 θέσεις θα καλυφθούν από τον πίνακα αναπληρωτών. Αλλωστε, το υπουργείο Παιδείας υπέβαλε κατ' εξαίρεση αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την έκδοση σχετικής εγκριτικής απόφασης (Π.Υ.Σ.) για 500 οργανικές θέσεις Νηπιαγωγών και Δασκάλων.

Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να βγει η υπουργική απόφαση με τον καθορισμό της ύλης, καθώς οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν υποβάλει τις προτάσεις του, αλλά το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο δεν έχει καταλήξει ακόμη στους βασικούς άξονες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο γραπτός διαγωνισμός αφορά γύρω στους 800 με 1.000 υποψηφίους που είναι απόφοιτοι των δύο σχολών (ΠΕ 61 και ΠΕ71) και όχι τους υπόλοιπους Δασκάλους και Νηπιαγωγούς, ούτε τους περίπου 5.000 αποφοίτους των σεμιναρίων επιμόρφωσης (400 ωρών), οι οποίοι μέχρι σήμερα μπορούσαν να πάρουν απόσπαση σε θέσεις Ειδικής Αγωγής.

Υπενθυμίζεται πως παρά τη δημιουργία κλάδου Ειδικής Αγωγής (ΠΕ 61 και 71) το 2008, δεν έχει διενεργηθεί ποτέ διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ειδικούς Παιδαγωγούς, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι βασικού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγή να μην έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν θέσεις του κλάδου τους και να εργάζονται μόνο ως αναπληρωτές. Αυτά τα τρία χρόνια οι κενές θέσεις Ειδικής Αγωγής καλύπτονταν με μεταθέσεις και αποσπάσεις μονίμων εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής, με αποτέλεσμα να καταργείται το κύριο προσόν διορισμού που ισχύει για όλους τους κλάδους ΠΕ, που είναι ο βασικός τίτλος σπουδών.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ (25-6-2010)

Στη συνεδρίαση της 25ης Ιουνίου 2010 το ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας συζήτησε και αποφάσισε για τα παρακάτω θέματα:

1.Για τις κενούμενες θέσεις Διευθυντών σε δύο Δημοτικά Σχολεία του 1ου Γραφείου Π.Ε εισηγήθηκε ως εξής:
α. Την τοποθέτηση του Νίκου Σικαλιά στη θέση του Διευθυντή του 10ου Δ.Σ Χαλανδρίου. Να σημειώσω ότι ο Νίκος κατείχε έως τώρα την ίδια θέση, αναπληρώνοντας συνάδελφο που συνταξιοδοτείται.
β. Την τοποθέτηση του Νίκου Μαρίνη στη θέση του Διευθυντή του 1ου Δ.Σ Νέου Ψυχικού.
Και στους δύο (2) συναδέλφους, εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους.

2. Από τις τρεις (3) αιτήσεις αναγνώρισης μεταπτυχιακών τίτλων, ως προς την συνάφεια με το εκπαιδευτικό έργο και την καταβολή του αντίστοιχου επιδόματος, το συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά για τους δύο (2) συναδέλφους. Η μια αίτηση που απορρίφθηκε μπορεί να επανεξεταστεί από το Συμβούλιο , σε επόμενη συνεδρίαση, εφόσον η συνάδελφος καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά (επίσημη μετάφραση όταν πρόκειται για ξενόγλωσσο τίτλο και αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών που να αποδεικνύει την συνάφεια του τίτλου με την εκπαίδευση)

3.Εισηγήθηκε θετικά στις αιτήσεις δύο (2) συναδέλφων για άσκηση ιδιωτικού έργου επ' αμοιβή.
Να ενημερώσω τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να ασκήσουν έργο με αμοιβή ότι η αίτησή τους θα πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να αποδεικνύεται ότι το έργο είναι σύννομο με το άρθρο 31 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (Νόμος 3528/2007) και των σχετικών με τους εκπαιδευτικούς εγκυκλίων.

5. Αναγνώρισε εκπαιδευτική προϋπηρεσία για μισθολογική εξέλιξη σε μία συνάδελφο . Ανάλογο αίτημα συναδέλφου απερρίφθη επειδή δεν πληρούσε τις νόμιμες προϋποθέσεις
Για το συγκεκριμένο ζήτημα να σας ενημερώσω ότι όπως ορίζεται από τις διατάξεις της αρ. 2/72757/0022/31-12-03 εγκυκλίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι προϋπηρεσίες που αναγνωρίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 3205/03, θα πρέπει να αποδεικνύονται από πιστοποιητικά των αρμόδιων υπηρεσιών που έχουν εκδοθεί με βάση επίσημα στοιχεία και στα οποία (πιστοποιητικά) θα πρέπει να αναφέρονται οι αποφάσεις πρόσληψης και απόλυσης, η ιδιότητα με την οποία υπηρέτησαν, η σχέση εργασίας, ο τρόπος μισθοδοσίας, το ωράριο εργασίας (πλήρες ή μειωμένο), καθώς και η διάρκεια των προϋπηρεσιών αυτών. Διαβάστε περισσότερα...

Απώλεια συναδέλφου

Στα σαράντα δύο της χρόνια έφυγε σήμερα το πρωί η συνάδελφός μας , δασκάλα του 1ου Δ.Σ Χαλανδρίου, Ζωή Μανουσάκη.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Πέμπτη στις 11:00π.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χαλανδρίου. Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Επίδομα αδείας Εκπαιδευτικού... Η απόλυτη ντροπή!

Διαβάστε περισσότερα...

Καλό το επικοινωνιακό κομμάτι αλλά και λίγη ενημέρωση δε βλάπτει

Ένα επτάλεπτο video από την 79η Γ.Σ , που θυμίζει βουβό κινηματογράφο και άπειρες φωτογραφίες -εξαιρετική δουλειά του καλού συναδέλφου και φίλου, Βασίλη Φουρτούνη- δεσπόζουν σήμερα στην κεντρική σελίδα της Δ.Ο.Ε

Καλά, Άγια και επικοινωνιακά όλα τούτα...

Προσωπικά περιμένω και κάτι ακόμα από την Ομοσπονδία μας...

Να αναρτήσει στην Ιστοσελίδα τα οικονομικά στοιχεία (απολογισμό 2009-10, προυπολογισμό 2010-11), τα πρακτικά της Γ.Σ και τις προτάσεις που κατατέθηκαν σχετικά με το διεκδικητικό πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης, προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για τις εργασίες και τη ¨μη απόφαση" της 79ης Γενικής Συνέλευσης που την πλήρωσαν 700.000 Ευρώ!!!
( Δε σας γελάνε τα μάτια σας. Ούτε εγώ έγραψα λάθος τα μηδενικά. Καλά διαβάσατε ...) Διαβάστε περισσότερα...

Υπουργείο Παιδείας: Μετατάξεις εκπαιδευτικών σε Διοικητικές θέσεις

Με εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους Περιφερειακούς Διευθυντές να αναφέρουν τον αριθμό των εκπαιδευτικών που πλεονάζουν κατά ειδικότητα και οι οποίοι αν μεταταγούν σε διοικητικές θέσεις δεν θα προκύψει ανάγκη για διορισμό εκπαιδευτικού προσωπικού.
Η εγκύκλιος έχει ως εξής:

"Στόχος της νέας πολιτικής ηγεσίας είναι όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης να λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά με το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό με πλήρη εξοπλισμό και το διδακτικό υλικό έγκαιρα στη διάθεση των μαθητών και των διδασκόντων.

Παράλληλα πρέπει να αντιμετωπισθεί και το θέμα των κενών θέσεων διοικητικού προσωπικού τόσο στην Κ.Υ. όσο και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εκπ/σης. Επειδή τα κενά αυτά λειτουργούν ανασταλτικά στο έργο της βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών στην Εκπ/ση, το Υπουργείο προγραμματίζει να προβεί σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου να καλύψει κενές διοικητικές θέσεις με μετάταξη από εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των μονάδων Διοίκησης της Εκπαίδευσης πλεονάζουν. Πριν την έκδοση της σχετικής πρόσκλησης απαιτείται έγκριση του Γ.Λ.Κ. ότι οι μετατάξεις αυτές δεν δημιουργούν ανάγκη νέου διορισμού εκπ/κού όμοιας ειδικότητας και κατά συνέπειαν εγγραφή νέων πιστώσεων.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εντός δέκα ημερών πόσοι εκπαιδευτικοί πλεονάζουν στην Περιφέρειά σας κατά ειδικότητα, οι οποίοι αν μεταταγούν σε διοικητικές θέσεις δεν θα προκύψει ανάγκη εγγραφής νέων πιστώσεων για διορισμό αντίστοιχων ειδικοτήτων εκπαιδευτικού προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης.

Παρακαλούμε επίσης στις απαντήσεις σας να λάβετε υπόψη και να μας γνωστοποιήσετε, τον αριθμό των εκπαιδευτικών που έχουν οργανική θέση στην Περιφέρειά σας και:
α) Απουσιάζουν με απόσπαση σε διοικητικές θέσεις και για πόσο χρονικό διάστημα ,
β) αν η απουσία τους δημιουργεί την ανάγκη αναπλήρωσής τους με αναπληρωτή εκπ/κό ή ωρομίσθιο ( και κατά συνέπειαν εγγραφή σχετικών πιστώσεων) και
γ) αν η αναπλήρωσή τους με ορθολογικότερη αξιοποίηση του εκπ/κού δυναμικού δύναται να αποφευχθεί." Διαβάστε περισσότερα...

Aναπάντητα ερωτήματα...

Από τι υλικό είναι φτιαγμένο το πελεκούδι και καίγεται συνέχεια;

Τι σημαίνει επιτέλους το Ζαβαρακατρανέμια;

Ποιος είναι επιτέλους ο ανιψιός του Μπάρμπα Μπεν και ποιος του Μπάρμπα Στάθη;

Πως λύνει το πρόβλημα με τα οδοντικά σύμφωνα όποιος μιλάει έξω από τα δόντια;

Θα είχε διαφορά αν αντί να τραβάει κανείς ένα ζόρι, το έσπρωχνε;

Όταν κάποιος με μανία καταδιώξεως, καταδιώκεται πραγματικά, λέμε ότι θεραπεύτηκε;

Με ποια ακριβώς επιχειρήματα έπεισε ο Νώε τα ψάρια να αφήσουν το νερό και να μπουν στην κιβωτό;

Ποιος ήταν ο αντικειμενικός σκοπός του Αλέξη όταν κρυβόταν πίσω από τις λέξεις;

Υπάρχει λογική απάντηση στην ερώτηση "Γύρισες";

Γιατί χρειάζονται πλύσιμο οι πετσέτες του ντους αφού όταν τις χρησιμοποιούμε είμαστε καθαροί;

Αφού ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο γιατί υπάρχουν ακόμη πίθηκοι;

Τι σημαίνει κάθομαι όρθιος;

Οι γοργόνες κάνουν απολέπιση;

Τα ΑΤΜ γιορτάζουν της Αναλήψεως;

Γιατί τις λέμε ατομικές βόμβες αφού σκοτώνουν πολλούς;

Πώς λέγεται ένα αγριογούρουνο όταν είναι ήρεμο;

Γιατί λέγονται πολύ-θρόνες αφού κάθεται μόνο ένας;

Τι γεύση έχουν τα λυσσακά;

Σε τι τεστ επιδεξιότητας υποβάλλεται ο ποπός ώστε να αποκτήσει τελικά δικαίωμα στο μεταξωτό βρακί;

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί το παρδαλό κατσίκι έχει μεγαλύτερη αίσθηση του χιούμορ από τα υπόλοιπα μονόχρωμα;

Το @ σε τι ακριβώς μοιάζει με το παπάκι;

Δεν είναι σατανική σύμπτωση όποιος βρίσκεται στην τουαλέτα όταν χτυπάς να ονομάζεται "άλλος";

Στην Αφρική πως ονομάζεται το αράπικο φιστίκι;

Αυτός που βρίσκεται παγιδευμένος ανάμεσα στο "γκρεμό" και στο "ρέμα", έφτασε εκεί κολυμπώντας ή σκαρφαλώνοντας;

Τι μέσο χρησιμοποιεί ένα βουνό για να πάει στον Μωάμεθ; Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Το σπίτι του Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίτσι Αρκαδίας

Με το σύλλογο Αρκάδων Αγίας Παρασκευής επισκεφτήκαμε χθες το Λιμποβίτσι Αρκαδίας και το σπίτι των Κολοκοτρωναίων.

Πρόκειται για ένα κτίριο που ανοικοδομήθηκε πριν μερικά χρόνια με δαπάνη του σπουδαίου συμπατριώτη μας, Παναγιώτη Αγγελόπουλου, παραχωρήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο και από τότε λειτουργεί ως μουσείο.

Ο Θεός να το κάνει μουσείο δηλαδή …
Εντελώς αφύλαχτο! Και απροστάτευτο!

Ξερόχορτα στην αυλή -απειλητικός ο κίνδυνος πυρκαγιάς- φωτισμός ανύπαρκτος, αράχνες και σκόνη στα εκθέματα...

Εικόνα εγκατάλειψης παντού!

Στο βιβλίο επισκεπτών καταγράψαμε το πρόβλημα στις λεπτομέρειές του.
Γιατί κάτι μου λέει όμως πως δεν πρόκειται να το διαβάσει ποτέ και κανένας «εκ των αρμοδίων»;

Ετοιμάζουμε και μια επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού με την οποία ζητάμε από την Πολιτεία να επιληφθεί του θέματος.

Πρόχειρα στο μυαλό έρχεται η εξής ιδέα.
Θα μπορούσε για παράδειγμα - με εισιτήριο εισόδου ενός Ευρώ- να πληρώνεται άνθρωπος ο οποίος θα βρίσκεται στο χώρο για να τον φροντίζει και να τον προστατεύει.

Ίδωμεν…

Υ.Γ ... αισιόδοξο και επίκαιρο
Στο μουσείο διάβασα ποίημα του Ασημάκη Γιαλαμά αφιερωμένο στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Διαλέγω και μοιράζομαι μαζί σας λίγους στίχους:

«Κανείς δεν σ' εγκατέλειψε , αν σου μείνε η πίστη
η πίστη για το δίκιο σου αυτή μονάχα φτάνει
κι ολόγυρα σου σύνταχα θα ιδείς ανθρωπομάνι.
Κοίτα μπροστά σου ολόισια... Τραχύς ο δρόμος θα 'ναι.
Με πέτρες που ξεσκίζουνε μ΄αγκάθια που τρυπάνε
κι αυτό το δρόμο που τραβά από κορφή σε ρέμα
θα τον χαράξεις σταθερά με της καρδιάς σου το αίμα...

... Έτσι και πάλι πρόβαλε ο γέροντας μια μέρα,
Μπρούντζινος πάνω στ΄ άλογο, σ΄ελεύτερο αέρα
Εστήθηκε πελώριος να δείχνει στους αιώνες
και στους λαούς, πώς γίνονται της Λευτεριάς οι Αγώνες». Διαβάστε περισσότερα...

Βλαστοκύτταρα...Πολύτιμα! Για ποια παιδιά; Το δικό μου ή το δικό σου;

ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΚΥΤΤΑΡΟ

Ερυθρά αιμοσφαίρια του ανθρώπου. Τα βλαστοκύτταρα μπορούν να δημιουργήσουν αυτά τα τόσο απαραίτητα για τη ζωή μας κύτταρα, υποκαθιστώντας το μυελό των οστών Μια καινούργια ζωή έρχεται στον κόσμο και η οικογένεια καλείται να αποφασίσει: «Τι θα κάνουμε με τα βλαστοκύτταρα του μωρού;» Πληθώρα διαφημιστικών φυλλαδίων σε γυναικολογικά ιατρεία και μαιευτήρια προτρέπουν τους γονείς να φυλάξουν έναντι αμοιβής το ομφάλιο αίμα του παιδιού τους σε ιδιωτικές τράπεζες, παρουσιάζοντάς το ως μία μοναδική ευκαιρία επένδυσης για την υγεία του. Φαίνεται πως ο πελαργός, μαζί με το μωρό, φέρνει και το αντίδοτο για ένα πλήθος ασθενειών. Είναι, άραγε, πραγματική αυτή η ελπίδα; Ή μήπως, ως κοινωνία, την ακριβοπληρώνουμε άδικα;

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Οι «τυχεροί» της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης

(Με κλικ στη φώτο δείτε συνοπτικά τα νέα όρια ηλικίας σε όλους τους Ασφαλιστικούς Φορείς)

Οι «τυχεροί» της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι όσοι προλάβουν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι διασώζονται από τις σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, που ξεκινούν από το 2011 στο Δημόσιο αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιπλέον εκτός κινδύνου είναι και η πλειονότητα όσων ασφαλίστηκαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 1982. Για τη συγκεκριμένη ομάδα δεν προβλέπονται αλλαγές στο καθεστώς ασφάλισης, πλην ορισμένων εξαιρέσεων (π.χ. αυξάνονται τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης για μητέρες ανηλίκων στο Δημόσιο). Παράλληλα από τις δραματικές ανατροπές στην ηλικία συνταξιοδότησης διασώζονται και όσοι καταφέρουν να συμπληρώσουν έως και επτά πλασματικά έτη. Για τη συμπλήρωση της... πολυπόθητης 40ετίας μεταξύ άλλων υπολογίζονται ο στρατός, οι σπουδές και ο χρόνος λοχείας.

Ανεπηρέαστοι από την αύξηση των ορίων ηλικίας μένουν και οι ασφαλισμένοι μετά την 1η Ιανουαρίου 1993, που έτσι και αλλιώς θα έπαιρναν σύνταξη στα 65. Ωστόσο, όσοι έχουν υψηλούς μισθούς θα επηρεαστούν από τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει το υπουργείο Εργασίας, από τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων ευνοούνται όσοι έχουν χαμηλούς μισθούς. Το μέτρο θα «τρέξει» το 2015, οπότε και θα εφαρμοστεί η «βασική» και η «αναλογική» σύνταξη τόσο στο Δημόσιο όσο και στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων.

Ετσι ασφαλισμένος με 800 ευρώ μισθό θα δει τη σύνταξή του να βελτιώνεται με το νέο σύστημα. Είναι χαρακτηριστικό πως αν συνταξιοδοτηθεί με το παλαιό καθεστώς θα πάρει 562 ευρώ για 35ετή ασφάλιση, ενώ με τον νέο τρόπο υπολογισμού το τελικό ποσό θα διαμορφωθεί στα 732 ευρώ.

Σημειώνεται πως προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ρύθμιση για τους ένστολους, θέμα το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα.

Περισσότερα στο ΕΘΝΟΣ Διαβάστε περισσότερα...

ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ...29 Ιουνίου , στις 11:00 π.μ

Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Γιατί αν γλιτώσει το παιδί... υπάρχει ελπίδα

Κάποτε θα 'ρθουν

Μουσική/Στίχοι: Θεοδωράκης Γιώργος/Παπαδόπουλος Λευτέρης

Κάποτε θα 'ρθουν να σου πουν
πως σε πιστεύουν, σ' αγαπούν
και πώς σε θένε

Έχε τον νου σου στο παιδί
κλείσε την πόρτα με κλειδί
ψέματα λένε

Κάποτε θα 'ρθουν γνωστικοί
λογάδες και γραμματικοί
για να σε πείσουν

Έχε τον νου σου στο παιδί
κλείσε την πόρτα με κλειδί
θα σε πουλήσουν

Και όταν θα 'ρθουν οι καιροί
που θα 'χει σβήσει το κερί
στην καταιγίδα

Υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόταση κοντινής απόδρασης

Σαββατιάτικο μπανάκι με την Έφη στο Ζούμπερι.

Οι δυο μας... Όπως ακριβώς όταν ξεκινούσαμε πριν εικοσιπέντε χρόνια. Μεγαλώσανε οι κόρες βλέπεις και προτιμούν τις παρέες τους.
Δεν παραπονιόμαστε όμως... Ωραία είναι και έτσι!

Πλάζ La Costa λοιπόν στην παραλία του Ζούμπερι. Μισή ώρα δρόμος από την Αγία Παρασκευή. Καθαρή θάλασσα, ξαπλώστρες στην παραλία,μουσικούλα, ταβλάκι και "σοβαρές" εφημερίδες τύπου Πρωταθλητή και Εσπρέσο.

Χαλαρά!!!

Καθαρίζεις με 8 Ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται πάρκινγκ , δυο φραπεδάκια και αναπαυτικές ξαπλώστρες.

Το προτείνουμε -μη φαναταστείτε ότι τα παίρνουμε από τη διαφήμιση - στους μη τυχερούς, που παραμένουν εγκλωβισμένοι ακόμα στο "κλεινόν άστυ" Διαβάστε περισσότερα...

Ερωτήσεις και απαντήσεις για την απογραφή των Δημοσίων υπαλλήλων

Διαβάστε τες εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Σκηνές από την 79η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε

Έγραψα προχθές για τη "μη απόφαση" αλλά και για την ωραιότερη στιγμή της Γενικής Συνέλευσης.

Υπήρξαν όμως και μερικά άλλα στιγμιότυπα που θέλω να σας μεταφέρω...
1. Οι "σπασμένες" φωνές δύο αξιόλογων συναδέλφων μας, του Κώστα Παπλωματά (φώτο 1) και του Θωμά Καραγιάννη (φώτο 2) όταν ανακοίνωναν στο Σώμα ότι αποχωρούν από τα Διδασκαλικά Κοινά.
Ο μεν Κώστας Παπλωματάς- εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ στο Δ.Σ της Δ.Ο.Ε- θα βρίσκεται από του χρόνου σε άλλο μετερίζι της παράταξής του ο δε Θωμάς Καραγιάννης-αιρετός στο ΚΥΣΠΕ- τερματίζει ευδοκίμως την εκπαιδευτική του σταδιοδρομία και συνταξιοδοτείται.
Θερμά και για τους δύο τα λόγια του Προέδρου της Δ.Ο.Ε, Δημήτρη Μπράτη και του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη.
Σημαντικές και ανθρώπινες στιγμές που αποδεικνύουν ότι ο συνδικαλισμός , πέρα από παρατάξεις, αντιθέσεις και διαφωνίες, δημιουργεί προσωπικές φιλίες και ιδιαίτερες συναισθηματικές σχέσεις.

2. Τα ποδοσφαιρικά "ΟΛΕ" -ειρωνικά θα τα χαρακτήριζα- που ακούγονταν εν χορώ από τους περισσότερους αντιπροσώπους τη στιγμή που ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚ, παρουσιάζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο της παράταξής του, μιλούσε για 1400 Ευρώ καθαρά στον πρωτοδιόριστο, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5%, σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας για τους εκπαιδευτικούς κ.λ.π


3. Το παραλήρημα του προέδρου της Δ.Ο.Ε κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του.
Επί μιάμιση ώρα είχε βάλει στην κυριολεξία στο στόμα του τα δυο μικρόφωνα-μας ξεκούφανε και μας πονοκεφάλιασε - θυμίζοντας βουβουζέλα σε αγώνα του παγκοσμίου κυπέλου.
(Δικαιολογημένη και η αποχώρηση πολλών αντιπροσώπων πριν την ολοκλήρωση της ομιλίας του)
Χωρίς να λέει τίποτα επί της ουσίας, χωρίς ειρμό και λογική σειρά στη σκέψη του- με την ευφυΐα και το επικοινωνιακό χάρισμα που διαθέτει - έπαιζε με τις ατάκες που του πέταγε το ακροατήριο εξαπολύοντας -ουρλιάζοντας - μύδρους εναντίον όλων των άλλων παρατάξεων πλην ΠΑΣΚ.
Θεωρώ ότι ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Ε, ο Πρόεδρος όλων των εκπαιδευτικών, κινούμενος μέσα σε πλαίσια σκοπιμοτήτων και τακτικισμών αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων.
Στη πιο κρίσιμη στιγμή για το συνδικαλιστικό κίνημα αντί να προσπαθήσει να ενώσει, εμφανίστηκε διχαστικός και κατά τη γνώμη μου είναι ο κύριος υπεύθυνος για το γεγονός ότι η Γενική Συνέλευση δεν πήρε καμιά απόφαση σχετικά με το διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο της νέας χρονιάς, που προβλέπεται ως η πιο "καυτή" της μεταπολιτευτικής περιόδου.
Εκτιμώ και σέβομαι απόλυτα τον Πρόεδρο της Ομοσπονδία μας. Τον είχα καμαρώσει πολλές φορές για τη μαχητική του στάση στη μεγάλη απεργία του 2006.
Είμαι όμως υποχρεωμένος να δηλώσω πως με τη στάση του και τη συνολική παρουσία του τις τρεις μέρες του συνεδρίου, λειτούργησε ως «εξαπτέρυγο» του Υπουργείου Παιδείας ξεχνώντας; ότι εκπροσωπεί τους 100.000 περίπου εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Διαβάστε περισσότερα...

Με μια ματιά το νέο ασφαλιστικό

* Γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη ή στα 60 έτη με 40 χρόνια εργασίας.
* Δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου μέχρι επτά έτη.
* Δεν καταργείται η σύνταξη χηρείας και η σύνταξη στις άγαμες θυγατέρες.
* Από 1/1/2013 η συνταξιοδότηση μητέρων με ανήλικα τέκνα θα γίνεται στο 65ο έτος.
* Βασική σύνταξη ύψους 360 ευρώ. Για τις υπόλοιπες συντάξιμες αποδοχές ορίζεται ποσοστό αναπλήρωσης 64%.
* 13η - 14η σύνταξη στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα αντικαθίσταται με επίδομα 800 ευρώ.
* Νεοπροσλαμβανόμενοι στο δημόσιο εντάσσονται στο ΙΚΑ από το 2011.
* Εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων 3% για συντάξεις πάνω από 1.400 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΔΟΕ Διαβάστε περισσότερα...

Άρθρο προς άρθρο το νέο ασφαλιστικό

Το πλήρες κείμενο του νέου σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό σύστημα και τις ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις- όπως ακριβώς στάλθηκε στη Βουλή- παρουσιάζει η Ελευθεροτυπία.

Επιλέξτε το άρθρο που σας ενδιαφέρει για να διαβάσετε το περιεχόμενο του:

Άρθρο 1: Εννοιολογικοί προσδιορισμοί

Άρθρο 2: Βασική σύνταξη

Άρθρο 3: Αναλογικό ποσό σύνταξης ασφαλισμένων από 1.1.2011 και εφεξής

Άρθρο 4: Αναλογικό ποσό σύνταξης ασφαλισμένων πριν από την 1.1.2011

Άρθρο 5: Ρύθμιση θεμάτων διαδοχικής ασφάλισης

Άρθρο 6: Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας

Άρθρο 7: Ενιαίος Κανονισμός Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας

Άρθρο 8: Μονιμοποίηση σύνταξης αναπηρίας των ασφαλισμένων από 1.1.1993

Άρθρο 9: Προϋπάρχουσα αναπηρία

Άρθρο 10: Όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και αναγνωριζόμενοι χρόνοι

Άρθρο 11: Αναπροσαρμογή συντάξεων και ορίων ηλικίας

Άρθρο 12: Γενικοί όροι συνταξιοδότησης επιζώντος συζύγου

Άρθρο 13: Ειδικοί όροι συνταξιοδότησης επιζώντων συζύγων

Άρθρο 14: Συνταξιοδότηση θυγατέρων

Άρθρο 15: Επικουρικές Συντάξεις

Άρθρο 16: Απασχόληση συνταξιούχων

Άρθρο 17: Πίνακας Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων

Άρθρο 18: Παράλληλη ασφάλιση για τους ασφαλισμένους πριν την 1.1.1993

Άρθρο 19: Ρυθμίσεις ΟΓΑ

Άρθρο 20: Αμοιβή και παρακράτηση εισφορών περιστασιακά απασχολουμένων

Άρθρο 21: Ασφάλιση σε ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑΜ, ΟΕΚ

Άρθρο 22: Ασφάλιση στον ΟΓΑ

Άρθρο 23: Αμοιβή και παρακράτηση εισφορών περιστασιακά απασχολουμένων σε επιχειρήσεις επισιτισμού και θεάματος-ακροάματος

Άρθρο 24: Κυρώσεις

Άρθρο 25: Προσαυξήσεις συντάξεων πέραν των 35 ετών

Άρθρο 26: Προγράμματα εθελουσίας εξόδου

Άρθρο 27: Εντάξεις στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Άρθρο 28: Οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια του Κλάδου Υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Άρθρο 29: Διάκριση των Κεντρικών Υπηρεσιών ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Άρθρο 30: Οργανωτική διάρθρωση των Κεντρικών Υπηρεσιών Υγείας

Άρθρο 31: Ενιαίο Σύστημα Υπηρεσιών Υγείας

Άρθρο 32: Σύμπραξη Φ.Κ.Α. για παροχές υγείας

Άρθρο 33: Μικτά κλιμάκια για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής

Άρθρο 34: Σύσταση Κέντρου Πληροφόρησης Ασφαλισμένων και Συντουχιούχων (Κ.Π.Α.Σ.)

Άρθρο 35: Ενιαίο σύστημα ελέγχου συντάξεων

Άρθρο 36: Παρακολούθηση αναγκαστικής είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης

Άρθρο 37: Χρηματοδότηση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης

Άρθρο 38: Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων

Άρθρο 39: Λογιστικός διαχωρισμός προνοιακών-ασφαλιστικών παροχών

Άρθρο 40: Συναλλαγές μέσω τραπεζικού συστήματος

Άρθρο 41: Κατάταξη απαιτήσεων Οργανισμών και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης

Άρθρο 42: Ανακατανομή των εισφορών μεταξύ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΔ, ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας

Άρθρο 43: Οικοδομοτεχνικά Έργα

Άρθρο 44: Οικονομικά και Οργανωτικά θέματα

Άρθρο 45: Επενδύσεις διαθεσίμων σε καινητές αξίες που διενεργούνται χωρίς όρια

Άρθρο 46: Επενδύσεις διαθεσίμων σε περιουσιακά στοιχεία που διενεργούνται με προϋποθέσεις και όρια

Άρθρο 47: Διαδικασία διενέργειας επενδύσεων σε κινητές αξίες

Άρθρο 48: Διαδικασίες διενέργειας επενδύσεων σε ακίνητα

Άρθρο 49: Ανάθεση έργων και εργασιών αξιοποίησης ακαινήτων

Άρθρο 50: Τήρηση στοιχείων επενδύσεων

Άρθρο 51: Α.Ε.Δ.Α.Κ. Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης

Άρθρο 52: Διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων

Άρθρο 53: Ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών

Άρθρο 54: Αρμόδια όργανα - Αρμοδιότητες

Άρθρο 55: Ειδική Επιτροπή Ρύθμισης Εσόδων

Άρθρο 56: Υποβολή αίτησης - Λοιπά δικαιολογητικά

Άρθρο 57: Τμηματική εξόφληση της οφειλής

Άρθρο 58: Χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας

Άρθρο 59: Δικαιώματα φορέων κοινωνικής ασφάλισης

Άρθρο 60: Λοιπές διατάξεις

Άρθρο 61: Έναρξη καταβολής σύνταξης σε οφειλέτη

Άρθρο 62: Εξουσιοδότηση για έκδοση υπουργικών αποφάσεων

Άρθρο 63: Ασφαλιστική τακτοποίηση προσωπικού Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης

Άρθρο 64: Ασφάλιση του προσωπικού της Τράπεζας της Ελλάδος

Άρθρο 65: Υπαγωγή εργαζομένων Γενικής Τράπεζας και Τομέα «ΤΕΑΜ-Ν.Π.Δ.Δ.» στο ΕΤΕΑΜ

Άρθρο 66: Ρυθμίσεις προσωπικού ΟΤΑ

Άρθρο 67: Ασφάλιση συντακτών ηλεκτρονικών εφημερίδων

Άρθρο 68: Συμβάσεις εργολαβίας εταιρειών παροχής υπηρεσιών

Άρθρο 69: Παροχές ασθένειας ανέργων ελευθέρων επαγγελματιών και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού

Άρθρο 70: Μεικτά κλιμάκια ελέγχου χημικών του Γενικού Χημείου του Κράτους και των Τεχνικών Υγειονομικών Επιθεωρητών του ΣΕΠΕ

Άρθρο 71: Ρυθμίσεις για το προσωπικό της εταιρείας Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε.

Άρθρο 72: Αμοιβή εμπειρογνωμόνων και αξιολογητών που συμμετέχουν σε επιτροπές και ομάδες εργασίας των διαγωνισμών του ΕΣΠΑ

Αρθρο 73: Διαδικασία Προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας

Άρθρο 74: Εκλογή Μεσολαβητών-Διαιτητών

Άρθρο 75: Ρύθμιση θεμάτων εργασιακών σχέσεων

Άρθρο 76: Καταργούμενες διατάξεις

Άρθρο 77: Εναρξη ισχύος

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΑΑΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ο προσανατολισμός, λένε, είναι απαραίτητος. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Το κατωτέρω βίντεο είναι ένας πολύ καλός, σχεδόν μαγικός, τρόπος για να καταλάβεις που βρίσκεσαι

Το βίντεο ξεκινάει από τα Ιμαλάϊα για να φτάσει στο απώτατο άκρο του Κόσμου και στην αρχή του, το Big Bang. Έναν Κόσμο που περιέχει περίπου 100 δισεκατομμύρια άστρα μόνο στον Γαλαξία μας, και κατά προσέγγιση 125 δισεκατομμύρια γαλαξίες (εκ των οποίων μόνο οι 3.000 είναι ορατοί). Έναν Κόσμο που έχει διάμετρο περίπου 40 δισεκατομμύρια έτη φωτός, ενώ το παρατηρήσιμο Σύμπαν είναι μόνο 13.7 δισ. έτη φωτός. Άρα μπορούμε να δούμε ένα απειροελάχιστο μόνο κομμάτι του Σύμπαντος.

Ας σημειωθεί πως το βίντεο φτιάχτηκε από αστροφυσικούς του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Όπου φύγει φύγει....

Το τσουνάμι των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων δημιουργεί καλοκαιρινό κύμα φυγής στους συναδέλφους .

Επικοινωνώντας με τη Δ/νση και τα Γραφεία της Β΄Αθήνας μαθαίνω ότι ο αριθμός των παραιτήσεων είναι τουλάχιστον δυο φορές μεγαλύτερος σε σχέση σε πέρσι.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Δημοτικών Σχολείων της Αγίας Παρασκευής όπου από τους 11 Δ/ντές οι... 5! έχουν υποβάλει ή θα υποβάλουν τις επόμενες μέρες την πρώτη αίτηση παραίτησης.

Να είναι καλά οι συνάδελφοι και να μπορέσουν να χαρούν τη σύνταξή τους.

Φανταστείτε όμως όλους εμάς που θα μείνουμε πίσω και το Σεπτέμβρη -με τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και τις ελλείψεις σε προσωπικό- θα κληθούμε να στηρίξουμε το Δημόσιο Σχολείο και το ¨νέο σχολείο" - ο Θεός να το κάνει νέο- των μαθητευόμενων μάγων του Υπουργείου Παιδείας.

Ούτε ψύλλος στον κόρφο μας .... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Χωρίς απόφαση αλλά με ελπίδα

Αυλαία απόψε για την 79η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε.

Τελευταίο και πιο σοβαρό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης "Το διεκδικητικό πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης 2010-2011"

Συμφωνήσαμε ότι ... διαφωνούμε!

Καμία από τις τέσσερις προτάσεις που κατατέθηκαν δεν συγκέντρωσε το πολυπόθητο 50%+1 με αποτέλεσμα να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβρη χωρίς ... απόφαση!!!

Περαστικά μας!


Υπήρξε όμως και μια στιγμή που τη θεωρώ ως την πιο αισιόδοξη του τριήμερου Συνεδρίου.

Η εικοσιτετράχρονη Βασιλική Σιψά -μια όμορφη δασκάλα από τη Μεσσηνία- με δάκρυα στα μάτια αλλά και πολύ πάθος, έστειλε το δικό της ξεχωριστό μήνυμα ενότητας και αγωνιστικής πορείας.

Η παρέμβασή της ήταν πραγματική όαση ελπίδας, στην πιο υποτονική και την πιο ανούσια ίσως Γενική Συνέλευση των τελευταίων ετών .

Δικαιολογημένο λοιπόν το αυθόρμητο και παρατεταμένο χειροκρότημα όλων μας! Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Στην 79η Γ.Σ της Δ.Ο.Ε

Μερικούς από τους πολλούς λόγους που θεωρώ ότι απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα προσπάθησα να μεταφέρω, σήμερα το πρωί, στη Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε με τη σύντομη τοποθέτησή μου, που έχει ως εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Για το έλλειμμα θα σας μιλήσω...
Όχι για το οικονομικό των τετρακοσίων δις Ευρώ.
Ούτε για το πολιτικό ενός συστήματος εξουσίας που βουλιάζει στην παρακμή και μιας κυβέρνησης που παραδίδει στην Τρόικα τα κλειδιά των ελπίδων μας.

Αν κοιτάξουμε στο καθρέφτη θα δούμε το δικό μας έλλειμμα. Το συνδικαλιστικό …
Ρωτήσαμε ποτέ τους εκπαιδευτικούς του πίνακα και της κιμωλίας με ένα ερωτηματολόγιο γι΄ αυτό το έλλειμμα; Τι νομίζετε ότι θα μας απαντούσαν;
Τα προβλήματα υπάρχουν. Σήμερα μάλιστα είναι ακόμα πιο έντονα αφού θίγονται τα όνειρα και οι ευκαιρίες των παιδιών μας.

Γιατί όμως οι συνελεύσεις των συλλόγων μας γίνονται σε άδειες αίθουσες;
Είναι παράλογο ίσως που οι συνάδελφοί μας επιλέγουν κατά πως το λέει και ο Ελύτης να ιδιωτεύουν μες στο ανερυθρίαστο;
Τι είναι εκείνο που τους κάνει να μην απεργούν και να μην συμμετέχουν στις διαδηλώσεις, τις διπλές μάλιστα στις μέρες μας;

Σταχυολογώ ενδεικτικά μερικές υποθετικές απαντήσεις -που μπορεί να μην είναι και τόσο υποθετικές - στο ερώτημα "τι είναι εκείνο συνάδελφε που σε κάνει να απέχεις"

-Νιώθω ότι οι εκπρόσωποί μου με χρησιμοποιούν. Με χρησιμοποίησαν και στις μεγάλες απεργίες. Διέψευσαν τις ελπίδες μου και με ξεπούλησαν για να χτίσουν τις δικές τους καριέρες.

-Θυμώνω με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που σαν αντιπολίτευση πατά στη βάρκα του λαϊκισμού και της επανάστασης χωρίς αιτία και σαν κυβέρνηση ποιεί την νήσσα, μοιράζοντας καρέκλες και ράβοντας κουστούμια.

-Εκνευρίζομαι να βλέπω στη μισή ιστοσελίδα της ΔΟΕ έναν Πρόεδρο - τον εκάστοτε Πρόεδρο- Σούπερ Σταρ και στην άλλη μισή, εγκυκλίους και αποφάσεις για το υπέρλαμπρο, το θεάρεστο έργο της κ. Υπουργού .

-Απαιτώ από την ομοσπονδία μου ένα blog, ανοιχτό παράθυρο ενημέρωσης και επικοινωνίας όπου θα μπορώ να καταθέσω τους στοχασμούς και τις προτάσεις μου. Ένα βήμα διαλόγου όπου θα εκφράζω τις σκέψεις μου και θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η κριτική μου.

-Δεν τους εμπιστεύομαι. Είδα τόσα χρόνια τα αποτελέσματα των δικών τους μεθόδων με 24ωρες ή 48ωρες απεργίες κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα για την τιμή των όπλων με συμφωνίες κάτω απ’ το τραπέζι. Και τώρα δεν πιστεύω πλέον ότι θα προωθήσουν τα συμφέροντά μας οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ οι οποίοι ανήκουν στο ίδιο κόμμα που περνάει τα μέτρα για το σημερινό σχολείο.

-Βαρέθηκα ακόμα τις γνωστές βουβουζέλες των Συνελεύσεων που χρόνια τώρα σφυρίζουν εκκωφαντικά στα αυτιά μου τον ίδιο μονότονο ήχο . Όλους εκείνους που χωμένοι στη ναφθαλίνη και ξεχασμένοι σε ιδεοληψίες αυτοπροσδιορίζονται προοδευτικοί . Αυτούς που επικαλούμενοι θυσίες και αίμα άλλων βαφτίζονται αυτάρεσκα αγωνιστές διεκδικώντας το Αλάθητο του Πάπα και των Γραφών.

-Νιώθω κορόιδο. Από τη στιγμή που δεν με ενημερώνουν ποτέ ουσιαστικά για το τι γίνονται τα 45 Ευρώ που μου κρατούν για συνδρομή -την ίδια ώρα που η ΟΛΜΕ κρατά πολύ λιγότερα στους δικούς της- τότε και εγώ μπορώ να σκέφτομαι ότι τα λεφτά μου γίνονται κινητά, γαρδένιες και ταξίδια αναψυχής. Συναισθάνομαι ότι με δουλεύουν αφού τόσα χρόνια μου μιλάνε για απεργιακό ταμείο και ποτέ δεν το υλοποίησαν.

-Νιώθω το παιχνίδι στημένο και το έργο χιλιοπαιγμένο. Βαρέθηκα την έλλειψη φαντασίας, τη γραμμικότητα των πραγμάτων και την μονοτονία των λόγων.

Τέτοιες και άλλες παρόμοιες απαντήσεις συνάδελφοι εισπράττω καθημερινά ως αιρετός στη Β΄Δνση Αθήνας περνώντας από τις 300 σχολικές μονάδες και συζητώντας με τους 3000 εκπαιδευτικούς της.

Στο ίδιο μήκος κύματος λίγο καιρό πριν και η Γ.Σ του Συλλόγου Περικλή που εκπροσωπώ, με απόφαση της, μας προτείνει αλλαγή πλεύσης με ένα κείμενο 4 σημείων.
Στη δικιά μας βούληση εναπόκειται να τολμήσουμε αυτή την αλλαγή.

Το κείμενο είναι κατατεθειμένο ήδη στην επιτροπή αποδελτίωσης. Θα το καταθέτω και στα πρακτικά της Γ.Σ.Δυστυχώς ο διαθέσιμος χρόνος δεν μου επιτρέπει να το παρουσιάσω. Ελπίζω όμως η επιτροπή να λάβει σοβαρά υπόψη τις θέσεις μας και να τις φέρει στην ολομέλεια για ψήφιση και υλοποίηση.

Ευχαριστώ. Διαβάστε περισσότερα...

ΠΕΡΟΥ - ΑΛΥΚΕΣ MARAS

Η συγκομιδή αλατιού τριάμισι χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας είναι πράγματι κάτι το ασυνήθιστο.

Και όμως, αυτή είναι η καθημερινή ενασχόληση των κατοίκων της ιερής κοιλάδας της Urubamba, οι οποίοι μάλιστα χρησιμοποιούν τις ίδιες τεχνικές με τους Ινκα.

Περισσότερα στην Καθημερινή Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονιστικό! Η Έφη Σαρρή άνοιξε blog

Μπλογκ άνοιξε η Έφη Σαρρή και λέει ότι τα βράδια θα κάνει αναλύσεις...

Σταυρώστε τη , σταυρώστε τη!

Περισσότερα εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Ευχαριστούμε Ότο!

Tέλος εποχής στην Εθνική ομάδα.

Αυτό που λίγο πολύ όλοι ανέμεναν, γνωστοποιήθηκε και επισήμως σήμερα στην ομιλία του Ότο Ρεχάγκελ στους διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Ο 72χρονος Γερμανός ανακοίνωσε στο ξενοδοχείο της ομάδας στο Ντέρμπαν ότι αποχωρεί και ευχαρίστησε όλους τους παίκτες για τη συνεργασία που είχαν.

«Ήταν μια ωραία εμπειρία αυτά που ζήσαμε όλοι μαζί»
είπε χαρακτηριστικά ο Ρεχάγκελ.

enet.gr Διαβάστε περισσότερα...

Αιτήσεις γα προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων

Δείτε την εγκύκλιο για τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Αιτήσεις από 24/6 έως 2/7/2010 - Η προϋπηρεσία - Οι περιοχές και οι κωδικοί - Η Αίτηση Διαβάστε περισσότερα...

Οι μπανάνες σκοτώνουν τον ανδρισμό

Στο ντοκυμαντέρ του Φρέντερικ Γκέρτεν «Βananas», που προβάλλεται απόψε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΕcoFilms στη Ρόδο, η μεγαλύτερη φρουτοπαραγωγός εταιρεία του κόσμου κάθεται στο εδώλιο στην Αμερική, κατηγορούμενη ότι... δηλητηρίασε τους εργαζομένους της. Πρώτη φορά στα χρονικά μια μικρή δικηγορική εταιρεία εκπροσωπεί τους εργαζομένους των φυτειών της Νικαράγουας οι οποίοι είναι όλοι στείροι εξαιτίας των τοξικών παρασιτοκτόνων που χρησιμοποιούσε η επιχείρηση φρούτων στις φυτείες μπανάνας. Μπορεί άραγε μια μικρή δικηγορική εταιρεία να κερδίσει σε μονομαχία με κολοσσιαία επιχείρηση δισεκατομμυρίων δολαρίων; Και υπάρχει περίπτωση να ξαναφάτε μπανάνες ενώ θα έχετε δει αυτήν την αποκαλυπτική, συναρπαστική ταινία; Μια ταινία «Δαβίδ εναντίον Γολιάθ», ένας πόλεμος με κάθε τρόπο... Ο Γκέρτεν, πρώην δημοσιογράφος με πείρα ανταποκριτή στη Νικαράγουα τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90, ακολουθεί εδώ και χρόνια τον δρόμο της ταινίας τεκμηρίωσης και είναι επίσης παραγωγός στην εταιρεία παραγωγής WG film της Σουηδίας.

www.tovima.gr Διαβάστε περισσότερα...

Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για την απογραφή του εκπαιδευτικού προσωπικού

Σας γνωρίζουμε ότι: α) εξεδόθη η αριθμ. 2/37345/0004/4.6.2010 (ΦΕΚ Β΄/784) κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών «Απογραφή προσωπικού του δημοσίου, των ΝΠΔΔ, και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και σύσταση Ενιαίας Αρχής Πληρωμής» και β) αναρτήθηκαν την 18η.06.2010 στην ιστοσελίδα «apografi.gov.gr» οδηγίες συμπλήρωσης των στοιχείων απογραφής, και παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά το συντομότερο δυνατόν τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς σας.

Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων υποχρεούνται με τη σειρά τους να ενημερώσουν σχετικά το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς αρμοδιότητάς τους, ώστε οι ανωτέρω υπόχρεοι να προβούν εμπροθέσμως στην ορθή εισαγωγή των στοιχείων της απογραφής στην ηλεκτρονική σελίδα απογραφής, κατά τα οριζόμενα στην ως άνω κοινή Υπουργική Απόφαση και στις οδηγίες που τη συνοδεύουν.

Περαιτέρω οδηγίες σχετικά με την υποχρέωση απογραφής του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού θα παρασχεθούν, αν παραστεί ανάγκη, από τις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΛΑΪΔΗΣ Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Επιλογές Δ/ντών Εκπαίδευσης

Δύσκολο να ολοκληρωθούν οι επιλογές Δ/ντων Εκπαίδευσης μέσα στο καλοκαίρι.

Την παραπάνω εκτίμηση διατύπωσε σήμερα το πρωί, από το βήμα της Γ.Σ της ΔΟΕ, ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης, αναφέροντας ότι…

- Οι αιτήσεις πανελληνίως είναι 250-300 (δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός αφού η ηλεκτρονική καταχώρηση των αιτήσεων ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη)

-Θα χρειαστεί διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός για τη ρύθμιση διαδικαστικών ζητημάτων όπως έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων για τη διαδικασία της συνέντευξης και τη συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής, υπολογισμός μορίων, ενστάσεις υποψηφιών κ.λπ. και ένας μήνας περίπου για τις συνεντεύξεις.

Σχόλιο: Όλα δείχνουν πως οι νυν Δ/ντές Εκπαίδευσης- πριν χαρακτηριστούν, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδέιας, «Αποδιοπομπαίοι Τράγοι»- θα κληθούν να βγάλουν τα κάστανα απ΄ τη φωτιά του Σεπτεμβρίου. Διαβάστε περισσότερα...

Πάμε δυνατά!!!






Ελλάδα-Αργεντινή
9:30 μ.μ (ΝΕΤ)
Διαβάστε περισσότερα...

Οι μεγάλοι χαμένοι του Ασφαλιστικού

Μητέρες με ανήλικα παιδιά και δημόσιοι υπάλληλοι που δεν θεμελιώνουν μέχρι και το 2010 δικαίωμα συνταξιοδότησης είναι οι μεγάλοι χαμένοι του Ασφαλιστικού.

Τα 15 καίρια σημεία του Ασφαλιστικού που ανατρέπουν τα δεδομένα και στο Δημόσιο αφορούν:

1. Εξίσωση των ορίων ηλικίας γίνεται με τριετή προσαρμογή, μέχρι το 2013.

2. Εξομοιώνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών. Δηλαδή, οι γυναίκες που είχαν προσληφθεί μέχρι 31.12.1982 θα συνταξιοδοτούνται με 25 έτη υπηρεσίας από το 2013.

3. Πέντε χρόνια επιβάρυνσης για έχοντες τρία παιδιά και άνω, καθώς αυξάνει στην 25ετία η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος για γυναίκες και άνδρες που προσλήφθηκαν μέχρι και το 1982. Καταργείται η πρόσθετη προϋπόθεση της επιμέλειας των παιδιών με δικαστική απόφαση που είχαν οι άνδρες ή να είναι χήροι.

4. Εξομοιώνονται στην 25ετία τα όρια ηλικίας ανδρών-γυναικών και για στρατιωτικούς που προσλήφθηκαν μέχρι και το 1982.Ολοι οι μετά το '82 στα 65 τους

5. Οσοι έχουν προσληφθεί από 1.1.1983 μέχρι 31.12.1992 θα παίρνουν σύνταξη στα 65, όπως προβλέπει το Μνημόνιο. Προβλέπεται σταδιακή προσαρμογή και από τα 60 φέτος επιβαρύνονται 1 χρόνο το 2011, 3 χρόνια το 2013 και 5 χρόνια το 2013.

6. Το 65ο έτος ισχύει από το 2013 και για άνδρες -γυναίκες με ανήλικο παιδί κατά τη συμπλήρωση 25ετίας. Από τη συμπλήρωση 25ετίας στο 60ό έτος φέτος, επιβαρύνονται με 5 χρόνια όσοι τη συμπληρώσουν του χρόνου, 10 χρόνια όσοι συμπληρώσουν το 2012 και 15 χρόνια όσοι συμπληρώσουν 25ετία το 2013.

7. Επιβάρυνση και για έχοντες ανίκανο παιδί ή σύζυγο στην 25ετία. Ενώ μέχρι σήμερα ήταν ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας, αν συμπληρώσουν 25ετία το 2011 πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 53ο έτος ηλικίας, το 2012 το 56ο και το 2013 το 60ό έτος.

8. Σύνταξη στα 60, αλλά μειωμένη, μπορούν να πάρουν άνδρες και γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι, που το 2011 θα αποχωρήσουν έχοντας συμπληρώσει το 56ο έτος ηλικίας, το 2012 το 58ο και το 2013 το 60ό έτος.

Βασική αναλογική σύνταξη

9. Βασική αρχή του Ασφαλιστικού είναι ενιαίο ασφαλιστικό καθεστώς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από 1.1.2015 και καθιέρωση βασικής και αναλογικής σύνταξης, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που χορηγούνται από τους άλλους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

10. Επιβάλλεται εισφορά ΛΑΦΚΑ 3-9% και για δημοσίους υπαλλήλους με μηνιαία σύνταξη άνω των 1.400 ευρώ.

11. Καθιερώνεται η διαδοχική ασφάλιση και για τους δημοσίους υπαλλήλους.

12. Γίνεται αυστηρότερο το σύστημα χορήγησης των αναπηρικών συντάξεων, που από 1.1.2011 θα χορηγούνται μέσω του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας. Εν τούτοις διατηρούνται οι Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας και Αστυνομίας.

Χηρεία μόνο με 5ετή γάμο

13. Ο επιζών σύζυγος θα λάβει τη σύνταξη του αποβιώσαντος μόνο αν έχουν συμπληρωθεί 5 αντί 2 χρόνια έγγαμου βίου.

14. Δεν θα παίρνουν σύνταξη άγαμες ενήλικες θυγατέρες παρά μόνο αν αποδεδειγμένα είναι ανίκανες ή σπουδάζουν, με εισοδηματικά κριτήρια που περιορίζουν το ποσό της σύνταξης. Ενώ καταργείται το δικαίωμα συνταξιοδότησης διαζευγμένων θυγατέρων.

15. Περικόπτεται κατά 70% η σύνταξη άνω των 700 ευρώ για όσους συνεχίζουν να εργάζονται ή συζύγους που λαμβάνουν σύνταξη και παραμένουν στην εργασία.

enet.gr Διαβάστε περισσότερα...

Τα μηνύματα του George Carlin...

(όσοι δεν τον γνωρίζουν, ήταν κωμικός στις δεκαετίες τού '70 και τού ΄80).

Λέει λοιπόν...

Το παράδοξο των καιρών μας είναι, ότι:

Ενώ έχουμε οικοδομήσει ουρανοξύστες, η διάθεση μας είναι χαμηλή, όσο ένα μονόροφο σπίτι.

Ενώ έχουμε κατασκευάσει δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, είμαστε στενόμυαλοι και οι αντιλήψεις μας πιο στενές κι' από ένα σοκάκι.

Ενώ αγοράζουμε περισσότερα, τ' απολαμβάνουμε λιγότερο.

Ενώ έχουμε μεγαλύτερα σπίτια, οι οικογένειές μας είναι μικρότερες.

Ενώ υπάρχουν περισσότερα διπλώματα, και περισσότερες γνώσεις, η κοινή λογική είναι δυσεύρετη όπως λιγότερη είναι και η κρίση.

Ενώ υπάρχουν περισσότεροι ειδικοί, τα προβλήματα είναι περισσότερα.

Ενώ υπάρχουν περισσότεροι γιατροί, η υγεία τού σύγχρονου ανθρώπου (πνευματική και σωματική) είναι αρρωστημένη και εξαρτάται από κάθε είδους φάρμακα και ψυχοφάρμακα.

Πίνουμε πολύ, καπνίζουμε πολύ, ξοδεύουμε σπάταλα, αλλά τσιγκουνευόμαστε το γέλιο.

Ξενυχτάμε, τάχα, για να χαλαρώσουμε, αλλά το πρωί ξυπνάμε πιο κουρασμένοι και κακό- κέφι.. Δεν έχουμε χρόνο για διάβασμα, αλλά αρκετό για την τηλεόραση και πολύ λίγο για να προσευχηθούμε.

Προσθέσαμε χρόνια στη ζωή, αλλά όχι ζωή στα χρόνια.

Διασπάσαμε το άτομο, αλλά όχι τις προκαταλήψεις μας.

Να θυμάσαι να κρατάς το χέρι τού αγαπημένου σου και να απολαμβάνεις τη στιγμή επειδή κάποια μέρα το πρόσωπο αυτό δεν θα βρίσκεται δίπλα σου.

Διέθετε χρόνο για την αγάπη και τον καλό λόγο, όπως επίσης και για κάθε καλή σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ, Ο,ΤΙ!

Η ζωή δεν μετριέται με τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που αυτές.... "κόβονται".

Πηγή:trufon Διαβάστε περισσότερα...

Ανεστάλη η αποχή των βαθμολογητών Πανελληνίων Εξετάσεων

Δημήτρης Πεππές, Πρόεδρος ΟΛΜΕ:"Ως παιδαγωγοί αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε την αποχή, διασφαλίζοντας έτσι και την αξιοπιστία των εξετάσεων".

Άννα Διαμμαντοπούλου, Υπουργός Παιδείας:"Η αγωνία των μαθητών τελειώνει.
Η ΟΛΜΕ επέδειξε στάση ευθύνης και αυτή είναι μια θετική εξέλιξη". Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ζέστη!!!

Διαβάστε περισσότερα...

Με πρόταση σχολικών συμβούλων η αναστολή ή η εφαρμογή των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων

Σε τροποποίηση της απόφαση για τον ορισμό των 800 δημοτικών σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα προχώρησε η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στον Περιφερειακό Διευθυντή Π.Ε. και Δ.Ε. και μετά από πλήρως αιτιολογημένη πρόταση του οικείου Σχολικού Συμβούλου να μπορεί να αποφασίσει την αναστολή η εφαρμογή του ενιαίου αναμορφωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος σε σχολεία που έχουν ορισθεί να λειτουργούν με αυτό.

Περισσότερα στο esos Διαβάστε περισσότερα...

Αμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητά η ΟΛΜΕ

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου απέστειλε σήμερα το ΔΣ της ΟΛΜΕ με την οποία ζητά να προσδιοριστεί εσπευσμένα συνάντηση μαζί του, για το ζήτημα της αποχής των βαθμολογητών. Διαβάστε περισσότερα...

Ψαλίδι στις συντάξεις και αυξήσεις ορίων ηλικίας στο δημόσιο

Μειώσεις συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο δημόσιο προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών που κατατίθεται στη Βουλη και επιφέρει και άλλες ανατροπές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του δημοσιου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.

Όπως και στο υπό κατάθεση ασφαλιστικό του υπουργού Eργασίας έτσι και σε αυτό προβλέπεται ότι μετά το 2015 κανένας δεν θα συνταξιοδοτείται πριν από τη συμπλήρωση του 65ου έτους ηλικίας. Παράλληλα, από το 2015 και μετά θα εφαρμόζεται και στο δημόσιο ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης .

Περισσότερα στα ΝΕΑ Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ προτιμούν τα... υψηλότερα εισοδήματα

Τι κοινό μπορεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ΛΑΟΣ; Βέβαια για μερικούς πολιτικούς επιστήμονες η σύγχρονη ιδεολογική διαχωριστική γραμμή δεν τίθεται πλέον μεταξύ Αριστεράς-Δεξιάς αλλά μεταξύ λαϊκισμού και μη.

Στηριζόμενος στενά στα στοιχεία της πρόσφατης Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Ερευνας ωστόσο, με γνώμονα το συσχετισμό εισοδηματικής ανισότητας και πολιτικής συμπεριφοράς στην Ελλάδα ο Διονύσης Μπαλούρδος -αν. διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Πολιτικής του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών- βρέθηκε μπροστά σε ένα αναπάντεχο εύρημα: ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ έχουν από τα υψηλότερα εισοδήματα σε αντιδιαστολή με τα χαμηλότερα που καταγράφονται στους ψηφοφόρους των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και του ΚΚΕ, ενώ από οικονομικής απόψεως οι ψηφοφόροι των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., βρίσκονται σε ένα μέσο επίπεδο.

Περισσότερα στην Ελευθεροτυπία Διαβάστε περισσότερα...

Aπογραφή μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο

Θα χρειαστεί να έχετε στη διάθεσή σας τα κάτωθι παραστατικά:

* - Ένα εκκαθαριστικό εφορίας από το 2002 κι έπειτα
* - Κάρτα ή επιστολή γνωστοποίησης ΑΜΚΑ ή το βιβλιάριο υγείας σας
* -Την ταυτότητά σας
* - Ένα λογαριασμό ΔΕΗ της κατοικίας σας
* - Πρόσφατο εκκαθαριστικό μισθοδοσίας σας
* - Τίτλους σπουδών σας

Κατεβάστε τις οδηγίες συμπλήρωσης

Κατεβάστε το έντυπο προετοιμασίας

Περισσότερα στο http://www.apografi.gov.gr/

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Θερινό Ηλιοστάσιο!


Και επισήμως καλοκαιράκι από αύριο!!!

Παραμονή της μακρύτερης μέρας,  στίχοi από το "Θερινό Ηλιοστάσιο" του αγαπημένου Γιώργου Σεφέρη. (Ολόκληρο το ποίημα εδώ )

'Ὁ μεγαλύτερος ἥλιος ἀπὸ τὴ μιὰ μεριὰ
κι ἀπὸ τὴν ἄλλη τὸ νέο φεγγάρι
ἀπόμακρα στὴ μνήμη σὰν ἐκεῖνα τὰ στήθη.
Ἀνάμεσό τους χάσμα τῆς ἀστερωμένης νύχτας
κατακλυσμὸς τῆς ζωῆς.
Τ᾿ ἄλογα στ᾿ ἁλώνια
καλπάζουν καὶ ἱδρώνουν
πάνω σὲ σκόρπια κορμιά.
Ὅλα πηγαίνουν ἐκεῖ
καὶ τούτη ἡ γυναῖκα
ποὺ τὴν εἶδες ὄμορφη, μιὰ στιγμὴ
λυγίζει δὲν ἀντέχει πιὰ γονάτισε.
Ὅλα τ᾿ ἀλέθουν οἱ μυλόπετρες
καὶ γίνουνται ἄστρα.

Παραμονὴ τῆς μακρύτερης μέρας.
Διαβάστε περισσότερα...