Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Στο ΚΠΕ Καστρίου

Το Καστρί Αρκαδίας εκτός από ωραίο χωριό έχει και Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Εκεί η υπεύθυνη, Πηνελόπη Καζακώνη με την Παιδαγωγική Ομάδα του Κέντρου -το Τάσο, το Γιώργο και την Αγγελική- οργανώνουν προγράμματα, σεμινάρια, δράσεις ... για θέματα οικολογίας και παιδείας που απευθύνονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και ενήλικες. Για να μη λέω πολλά ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα του εδώ.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε συμμετείχα σε διήμερο βιωματικό σεμινάριο ενηλίκων -19 ωρών- που οργάνωσε το ΚΠΕ για τις... ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αυτοδιαχείρισή της. 


Στην αρχή η υπεύθυνη του κέντρου και η παιδαγωγική του ομάδα ξενάγησαν τους σαράντα επιμορφούμενους στους χώρους του ΚΠΕ, παρουσίασαν τις δράσεις του και εισηγήθηκαν στο θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το δεύτερο κομμάτι του σεμιναρίου περιελάμβανε κατασκευή φωτοβολταϊκού πλαισίου. Στο θεωρητικό μέρος ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Η/Υ Κωνσταντίνος Λατούφης αποσαφήνισε όρους και διαδικασίες σχετικές με την ηλιακή ακτινοβολία, τις φωτοβολταϊκές κυψέλες και τα φωτοβολταϊκά πλαίσια ενώ στο πρακτικό μέρος με την καθοδήγηση και του Ηλεκτρολόγου Μηχανολόγου Η/Υ, Αθανασίου Βασιλάκη, πιάσαμε δουλειά, κολλήσαμε κυψέλες, ενώσαμε πλαίσια και κάναμε πράξη τα όσα μάθαμε στο θεωρητικό μέρος.

 Το εγχείρημα στέφτηκε με επιτυχία, το φωτοβολταϊκό λειτούργησε με ισχύ 23W και αν δεν μας τα χάλαγε ο καστρίτικος ήλιος που έπαιζε με την ομίχλη, το φωτοβολταϊκό θα έπιανε το μέγιστο στόχο των 45W.

Αυτό που έχω να πω είναι συγχαρητήρια στην υπεύθυνη του ΚΠΕ και στην Παιδαγωγική ομάδα του κέντρου για την οργάνωση του σεμιναρίου αλλά και γενικότερα για τη σπουδαία δουλειά που κάνουν εκεί, η οποία εκτός από εκπαιδευτικούς σκοπούς μοχλεύει την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής Καστρίου, και των γειτονικών χωριών Αγίου Πέτρου και Δολιανών.

 Μπράβο και σε κάτι πατριωτάκια, το Βασίλη, το Βαγγέλη τον άλλο Βαγγέλη και το Σταύρο που φυλάνε Θερμοπύλες στο χωριό, είναι κοντά στο ΚΠΕ και στηρίζουν τις δράσεις του.

 Αξίζει τον κόπο να στείλετε μια αίτηση συμμετοχής για το επόμενο σεμινάριο. Και μη νομίζετε ότι ολημερίς και ολονυχτίς θα κάθεστε σε βαρετά θρανία επιμόρφωσης. Απόδειξη οι φωτογραφίες και το βιντεάκι στο τέλος της ανάρτησης....




















Δεν υπάρχουν σχόλια: