Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Τα παιδία παίζει!

Για το στριγκάκι τα είπαμε, αστειευτήκαμε , τελειώσαμε   και ήγγικεν η ώρα να ασχοληθούμε με  κανένα σοβαρότερο  θέμα όπως  το στικάκι της κυρίας  Λαγκάρντ.

Οι προτάσεις των κομμάτων για τη   σύσταση  προανακριτικής από τη Βουλή των Ελλήνων  που θα συζητηθούν σε τέσσερις μέρες από σήμερα, θυμίζουν  ένα    παιχνιδάκι   που παίζαμε μικρά τότε που δεν είχαμε   λάπτοπ,  κινητά,  ίντερνετ και  λοιπά ηλεκτρονικά γκάτζετς...


"Έχω μια κολοκυθιά που κάνει ένα κολοκύθι" έλεγε ο Γιαννάκης. "Και γιατί να κάνει ένα και να μην κάνει δύο κολοκύθια;" ρωτούσε  ο Τάκης. "Και γιατί να κάνει δύο και όχι τρία κολοκύθια;" παρενέβαινε η Γιώτα. "Και γιατί να κάνει τρία και να μην κάνει τέσσερα κολοκύθια;" πρόσθετε η Ρηνούλα. Και το παιχνίδι συνεχιζόταν επί ώρα πολύ και ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων τα κολοκύθια αυξάνονταν χωρίς ουσιαστικά  ουδεμία λογική κατάληξη.

Και στη Βουλή την  κολοκυθιά παίζουν  αυτές τις μέρες οι  εκπρόσωποι του Έθνους και καταναλώνουν  όλες τις νοητικές τους δυνατότητες, βασανίζοντας τα αυλάκια του μυαλού τους,  για να ανακαλύψουν ποιος αφαίρεσε από το CD και δεν συμπεριέλαβε στο στικάκι τα τρία ονόματα των εξαδέλφων του πρώην ΥΠ.ΟΙ.

Εν αρχή ην   η πρόταση της  τρικομματικής Κυβέρνησης  περί  προκαταρκτικής εξέτασης παραπομπής   Παπακωνσταντίνου...

" Και γιατί να παραπεμφθεί μόνο ο Παπακωνσταντίνου και όχι και ο Βενιζέλος;" είπε ο ΣΥΡΙΖΑ και κατέθεσε τη δική του πρόταση. " Και γιατί  να παραπεμφθούν μόνο οι Παπακωνσταντίνου , Βενιζέλος και όχι και  ο ΓΑΠ με το Λουκά;" είπαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  και κατέθεσαν [οι αλήθειες να λέγονται]    την πιο τεκμηριωμένη  πρόταση .  Το ΚΚΕ  της Αλέκας δεν έλαβε μέρος στο παιχνίδι  αλλά κατήγγειλε, ως συνήθως,  την πλουτοκρατία, τον Ιμπεριαλισμό,  τα ξένα και ντόπια μονοπώλια...  και έτσι η κολοκυθιά,  ελλείψει άλλων παικτών, έμεινε στους τέσσερις  προς παραπομπή υποψηφίους.

Βέβαια τα κόμματα  που δεν διαθέτουν την εκ του Συντάγματος καθορισμένη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ώστε να υπερψηφιστεί η πρότασή τους  γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι οι προτάσεις τους δεν έχουν  ουσιαστική σημασία αλλά τις υποβάλλουν επειδή έτσι τους δίνεται  η ευκαιρία να βγουν στα παράθυρα,  να ανέβουν στα κεραμίδια και  να κάνουν δηλώσεις  με απώτερο στόχο τον εντυπωσιασμό της  κοινής γνώμης και την ενθυλάκωση  ψήφων.

Φαίνεται ότι ο καυγάς για το στικάκι θα είναι μακρύς αφού στην παρούσα  συγκυρία αποτελεί τον   πιο θεαματικό τρόπο  επίδειξης πολιτικής ισχύος και παράλληλα είναι  διέξοδος   διαφυγής της πολιτικής τάξης, των βουλευτών, των κομμάτων τους αλλά κυρίως της Κυβέρνησης, που έχει την ευθύνη της άσκησης της   εκτελεστικής  εξουσίας,  
από την ενασχόληση   με τα   πρόβληματα  του ανέργου, του χαμηλόμισθου, του άδειου ψυγείου, του καταργημένου καλοριφέρ, του άστεγου και της  παγωνιάς του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: