Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Για τους Τρεις Ιεράρχες

Στις 30 Ιανουαρίου εορτάζουν οι τρεις Ιεράρχες-ο Βασίλειος ο Μέγας, ο Ιωάννης Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος- οι προστάτες των Γραμμάτων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών...

 Σήμερα το πρωί  στο σχολείο μαζευτήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων και τους κάναμε ένα μικρό αφιέρωμα.  Μιλήσαμε  για τη ζωή και το έργο τους, που χαρακτηρίζεται από την αγάπη στα Γράμματα, την ενάρετη  ζωή, τη φιλανθρωπική δράση, το σεβασμό στον συνάνθρωπο και τον αγώνα τους για ένα κόσμο δικαιοσύνης και ανθρωπιάς.

Συμφωνήσαμε και θα προσπαθήσουμε,  ακολουθώντας το παράδειγμά τους, να είμαστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις  στο σχολείο και στο σπίτι, να σεβόμαστε τους γονείς, τους δασκάλους και τους συμμαθητές μας και να αγωνιζόμαστε για έναν καλύτερο κόσμο.

Για  έναν κόσμο ανθρωπιάς  όπου θα κυριαρχεί ο Νόμος του Θεού και  όλοι οι λαοί  θα ζουν αδελφωμένοι με ειρήνη και,  αγάπη, χωρίς  ρατσισμούς και  μισαλλοδοξία.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακούσαμε το απολυτίκιον των Τριών Ιεραρχών και το διαβάσαμε στην ελεύθερη απόδοσή του στην Νεοελληνική.

 

 ΠΗΓΗ: 7ο Δ.Σ Αγίας Παρασκευής

Δεν υπάρχουν σχόλια: