Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Έρχεται αξιολόγηση: Ωρα κρίσης για 180.000 εκπαιδευτικούς

Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται το σχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Την επόμενη εβδομάδα δίνεται από το υπουργείο Παιδείας στους φορείς για διαβούλευση. Μέχρι τις 10 Μαρτίου το διάταγμα θα είναι έτοιμο για να αποσταλεί προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας....

Η ώρα της... κρίσης πλησιάζει για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα περάσουν από αξιολόγηση, όπως προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα δοθεί τις επόμενες μέρες προς διαβούλευση, αφού μέχρι τις 10 Μαρτίου πρέπει να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Με τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία φαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται κάθε ένα ή δύο χρόνια από τον διευθυντή του σχολείου ως προς το υπηρεσιακό τους έργο και κάθε τέσσερα χρόνια για το παιδαγωγικό/διδακτικό τους έργο από σχολικό σύμβουλο.

Επίσης, δάσκαλοι και καθηγητές θα έχουν έναν ατομικό φάκελο αξιολόγησης, στον οποίο θα καταγράφονται όλες οι δράσεις τους. Σε αυτόν τον φάκελο θα μπορεί να συμπληρώνει και ο ίδιος ο εκπαιδευτικός τις δραστηριότητές του που θεωρεί άξιες αναφοράς.

Οι εκπαιδευτικοί που δεν θα έχουν θετική αξιολόγηση θα περνούν από επιμορφωτικά προγράμματα και στη συνέχεια θα επαναξιολογούνται, αλλά δεν θα μπορούν να διεκδικούν θέσεις ευθύνης.

Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι η αξιολόγηση δεν θα έχει χαρακτήρα τιμωρίας. Δάσκαλοι και καθηγητές, όμως, πιστεύουν ότι θα είναι το μέσο για την... έξοδό τους από τις σχολικές αίθουσες. ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: