Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Δωρεάν ελάβομεν, δωρεάν δώμεν Ι

 Μέρες  γιορτινές, μέρες αγάπης  και εμείς αντιμέτωποι με τα περιττά κιλά και  τις ενοχές μας. Τις ενοχές του χορτασμένου, του ευτυχισμένου,  του υγιούς...

Σκέφτηκα λοιπόν πρωτοχρονιάτικα να προσφέρω μια ιδέα για να απαλλαγούμε από τις ενοχλητικές σκέψεις και να συνεχίσουμε χωρίς τύψεις τη ζωή μας.

Ιδού λοιπόν η πράξις...

Αιμοπετάλια:Δωρεάν ελάβομεν, δωρεάν δώμεν....

Κάθε υγιής άνθρωπος μπορεί να δώσει αιμοπετάλια , πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο συχνά από το να δίνει αίμα. Για την δωρεά μιας μονάδας αιμοπεταλίων χρειάζεται περίπου 1 ώρα από την ζωή μας.

Σηκώνουμε το τηλέφωνο και επικοινωνούμε με ένα νοσοκομείο, ας πούμε αυτό, για να κλείσουμε τη συνάντηση.

Η αδελφή νοσοκόμα μάς τρυπάει με τη βελόνα και εμείς - άντρες δυο μέτρα- δείχνουμε ότι δεν πονάμε, χαμογελάμε και της κλείνουμε πονηρά το μάτι.

Η διαδικασία λήψης είναι απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη για τον δότη. Από τη φλέβα μας το αίμα πηγαίνει σε ένα σύστημα ασκών, από το οποίο διαχωρίζονται τα αιμοπετάλια με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος, ενώ το υπόλοιπο αίμα,  μάς επιστρέφεται . Το όλο σύστημα είναι κλειστό, δηλαδή το αίμα του δότη ρέει πάντοτε σε αποστειρωμένο κύκλωμα και δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό εξασφαλίζει την πλήρη ασηψία και ασφάλεια του δότη.

Τελειώνουμε, πίνουμε πορτοκαλαδίτσα, αυτό ήταν...


Τα αιμοπετάλιά μας θα καταλήξουν σε κάποιο παιδάκι με λευχαιμία
Τα ενοχικά συμπτώματα υποχωρούν και μπορούμε άνετα να επιστρέψουμε στα μελομακάρονα...

 Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη...

1 σχόλιο:

COM είπε...

Γιάννη, απλά εξαιρετικό.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υπέροχες ιδέες.
Κοσμάς.