Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Η τροποποιητική, της τροποποιητικής, ώ! τροποποιητική και στη 2η ξένη γλώσσα

Βαρέθηκα να διαβάζω τροποποιητικές αποφάσεις και διευκρινιστικές εγκυκλίους για τη συγκρότηση και ανασυγκρότηση συμβουλίων, για τις επιλογές Στελεχών εκπαίδευσης, για τις ρυθμίσεις υπεραριθμιών,για τις συγχωνεύσεις.. Κάθε δυο τρεις μέρες και νέες οδηγίες διαφορετικές από τις προηγούμενες.

Φαίνεται να έχει χαθεί η μπάλα εκεί στο Υπουργείο Παιδείας που παρουσιάζει εικόνα αποσύνθεσης.

Πρόσφατο παράδειγμα δυο υπουργικές αποφάσεις σε διάστημα 15 ημερών για...

τη 2η ξένη γλώσσα (Γαλλικά- Γερμανικά). Η μια που εκδόθηκε στις 27 Μαΐου καταργούσε την δυνατότητα επιλογής της δεύτερης ξένης γλώσσας και ζητούσε από τους Διευθυντές Δημοτικών… « αφού συγκεντρώσουν τις δηλώσεις προτίμησης, εισηγούνται τη γλώσσα, η οποία θα διδαχθεί στο σχολείο τους και την οποία, κατά πλειοψηφία, είχαν επιλέξει οι μαθητές και των δύο τάξεων του δημοτικού σχολείου.»

Σήμερα και μετά το σάλο που δημιουργήθηκε ήρθε η διορθωτική της που ουσιαστικά κάνει μια τρύπα στο νερό αφού μόνο για τη νέα χρονιά οι μαθητές των εξαθεσίων και άνω δημοτικών σχολείων που θα φοιτήσουν στην ΣΤ τάξη θα διδαχθούν τη δεύτερη ξένη γλώσσα που είχαν διδαχθεί στην Ε΄ τάξη με την προϋπόθεση ότι ο ελάχιστος αριθμός είναι δεκαπέντε (15) μαθητές.

Αυτά προς το παρόν επί του θέματος και σε αναμονή της επόμενης τροποποιητικής απόφασης που θα τροποποιήσει την τροποποιημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: