Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας η Γ.Σ στο σύλλογο ¨Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ"

Η κρίση του συνδικαλισμού, το φαινόμενο των «άδειων αιθουσών» και η επιμονή συναδέλφων στο θέμα απαρτίας κατά τη σημερινή Γ.Σ του συλλόγου «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ», οδήγησαν σε "ναύαγιο" τη Γενική Συνέλευση και στη μη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Σε αυριανή συνεδρίαση το Δ.Σ του Συλλόγου θα...

εκτιμήσει την κατάσταση και αναμένεται να καθορίσει νέα ημερομηνία – το πιθανότερο στα μέσα της επόμενης εβδομάδος- διεξαγωγής Γ.Σ και ψηφοφορίας

Για ενημέρωσή σας παραθέτω στη συνέχεια το άρθρο 14 του καταστατικού του Συλλόγου που αναφέρεται το θέμα της απαρτίας και λέει τα εξής:

'Aρθρο 14
Απαρτία
Η Γ.Σ., τακτική ή έκτακτη, βρίσκεται σε απαρτία αν παρευρίσκονται σ' αυτή το 1/2 συν 1 των οικονομικάτακτοποιημένων μελών Αν δεν υπάρξει απαρτία επαναλαμβάνεται μετά από 2-15 μέρες και βρίσκεται σε απαρτία αν παρευρίσκονται σ' αυτή το 1/3 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Αν και τότε δεν υπάρξει απαρτία, επαναλαμβάνεται μετά 2-15 μέρες, οπότε είναι αρκετή η παρουσία του 1/5 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Στην επανάληψη αυτή της σύγκλησης δεν είναι απαραίτητη η αποστολή νέας πρόσκλησης, αλλά είναι δυνατή η μνεία στην αρχική πρόσκληση της ακριβούς ημέρας και ώρας επανάληψης σε περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας. Απαγορεύεται η συμμετοχή στις Γ.Σ. και στις ψηφοφορίες με οποιουδήποτε είδους εξουσιοδότηση. Γεν. Συν/ση που συγκαλείται για τροποποίηση καταστατικού ή για διάλυση του συλλόγου, βρίσκεται σε απαρτία αν παρευρίσκονται σ' αυτή τα 2/3 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Αν δεν υπάρξει απαρτία επαναλαμβάνεται νέα, μέσα σε 2-15 μέρες, οπότε είναι αρκετή η παρουσία του 1/2 τουλάχιστον των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελπιζω οχι σκοπιμως δεν αναφερεις τιθα γινει με την αδικαιολογητη απουσια των εκπαιδευτικων απο τη συνελευση μιας και τα σχολεια ηταν κλειστα γιαυτο το λογο.Ειναι θεμα δεοντολογιας να τηρηθουν αυτα που οριζει ονομος,και μια ευκαιρια να σταματησει το προκλητικο κατεστημενο της αργιας στα σχολεια λογω εκλογων.Καιροι ου μενετοι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Αν είναι τα δεινά της εκπαίδευσης να διορθωθούν με "το προκλητικο κατεστημενο της αργιας στα σχολεια λογω εκλογων." τότε χαλάλι του ας καταργηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Υποτίθεται ότι τα δεινά της εκπαίδευσης προσπαθούν να τα διορθώσουν ικανά και αξιοκρατικά εκλεγμένα πρόσωπα. Με τι κριτήρια, αναρωτιέμαι γίνεται η εκλογή αυτή, όταν οι μισοί τουλάχιστον υποψήφιοι απουσιάζουν από την συνέλευση για να καταθέσουν τις προτάσεις τους και πάνω από το 90% των μελών απουσιάζει ηθελημένα από την μοναδική διαδικασία κατάθεσης απόψεων του κλάδου. Αρκετά πια με την τυφλή και άκριτη εμπιστοσύνη σε θεσμούς και πρόσωπα, αυτό μας έφτασε ως εδώ εξ'αρχής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Ρίξε μια ματιά στο http://logothetis63.blogspot.com/2010/10/blog-post_6783.html