Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Δώσε θάρρος στο χωριάτη....

Τον Ιανουάριο του 2010, όταν η κυβέρνηση διαβουλευόταν τον Καλλικράτη με σχόλιο στο opengov σημείωνα μεταξύ άλλων: "... φανταστείτε τι έχει να γίνει αν η τοπική αυτοδιοίκηση αναλάβει πιο σοβαρές αρμοδιότητες όπως είναι η χάραξη της εκπαιδευτικής πολιτικής, η εκπόνηση αναλυτικών προγραμμάτων –σε επίπεδο περιφέρειας- ή η συμμετοχή σε αξιολογήσεις σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών. Γιατί τα έχουμε ακούσει και αυτά. Θα γελάσει κάθε πικραμένος...."

Τα θυμήθηκα όλα αυτά με αφορμή ...

το αριμ. 13254/27-5-2011 έγγραφο του Δήμου Πεντέλης που αναφέρει μεταξύ άλλων:

" Πιστή τήρηση των νέων εγγραφών στα σχολεία του Δήμου Πεντέλης μόνο τέκνων δημοτών- κατοίκων εντός ορίων Ζώνης Ευθύνης του Δήμου..."

Κάποιος πρέπει να μιλήσει για τo Rexona στον κ. Δήμαρχο και να τον ενημερώσει ότι σύμφωνα με το Nόμο η αρμοδιότητα για τις εγγραφές μαθητών ανήκει στις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων, στους Δ/ντές των Σχολείων, στους Προϊσταμένους των Γραφείων και σε τελική ανάλυση στους Δ/ντές Εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας. Η Αυτοδιοίκηση και οι άρχοντές της καλόν είναι να συνεργάζονται με τις εκπαιδευτικές δομές αλλά όχι με ύφος εκατό καρδιναλίων και " πιστής τήρησης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: