Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ν.Δ: Απροστάτευτοι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί στην Αίγυπτο

Επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας του κόμματος, Άρης Σπηλιωτόπουλος με θέμα: "Απροστάτευτοι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί στην Αίγυπτο"

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Τις δραματικές εξελίξεις στην Αίγυπτο βιώνουν πλήθος Έλληνες μεταξύ αυτών και μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με μαρτυρίες εκπαιδευτικών από την Αίγυπτο, δεν βιώνουν μόνο τα αποτελέσματα της λαϊκής εξέγερσης – αναταραχές στους δρόμους, αποκλεισμός, λεηλασίες από ένοπλους εγκληματίες που απέδρασαν από τις φυλακές - αλλά και την οικονομική εξαθλίωση εξαιτίας της αδυναμίας εκταμίευσης χρημάτων από τις τράπεζες, καθώς και του γεγονότος ότι δεν τους έχει καταβληθεί το επιμίσθιο από 1/12/2010. Νιώθουν απολύτως εγκαταλελειμμένοι, αφού δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας δεν ενδιαφέρθηκε γι αυτούς έως σήμερα, έβδομη μέρα των αναταραχών.

Κατόπι των ανωτέρω ερωτάται η κ. υπουργός:

1. Ποιες ενέργειες έχετε κάνει, μέχρι σήμερα, ώστε να εντοπίσετε και να επιλύσετε τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έλληνες εκπαιδευτικοί στην Αίγυπτο;
2. Τι μέτρα έχετε σκοπό να πάρετε για να διαφυλάξετε την ασφάλεια και την ακεραιότητα των εκπαιδευτικών στην Αίγυπτο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: