Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Τέλος τα δώρα στο Δημόσιο

Με το νέο μισθολόγιο θα καταργηθούν τα επιδόματα εορτών και αδείας

Τέλος στα επιδόματα εορτών και αδείας για όλους τους υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου θα σημάνουν οι νέες ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το ενιαίο μισθολόγιο.

Η εντολή της τρόικας για τη μείωση του μισθολογικού κόστους στο στενό δημόσιο τομέα, την οποία συμφώνησε να εκτελέσει χωρίς καμία αντίδραση η κυβέρνηση με το νέο μνημόνιο, συνεπάγεται, μεταξύ πολλών άλλων,...


την κατάργηση όλων των επιδομάτων που δεν συνδέονται με την παραγωγικότητα ή αποδοτικότητα των υπαλλήλων και των λειτουργών του Δημοσίου. Ανάμεσα σ’ αυτά συγκαταλέγονται και τα επιδόματα εορτών και αδείας.

Ήδη, μετά τις περικοπές που επιβλήθηκαν το Μάρτιο και το Μάιο, τα επιδόματα εορτών και αδείας έχουν περιοριστεί σε ένα ποσό συνολικού ύψους 1.000 ευρώ για όλο το χρόνο.

Από τα ποσό αυτό τα 500 ευρώ είναι το δώρο των Χριστουγέννων, τα 250 ευρώ είναι το δώρο του Πάσχα και τα υπόλοιπα 250 ευρώ είναι το επίδομα θερινής αδείας.

Από την πλήρη περικοπή των επιδομάτων αυτών, όπως αναφέρει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, η οποία θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιούλιο (το «250άρι» του Πάσχα θα τη γλιτώσει για τελευταία φορά), ταυτόχρονα με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, η… εξοικονόμηση μισθολογικής δαπάνης που θα προκύψει για το φετινό Προϋπολογισμό εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 500 εκατ. ευρώ!

Το σχέδιο κυβέρνησης και τρόικας για την «εξάλειψη» του 13ου και του 14ου μισθού στο στενό δημόσιο τομέα το οποίο άρχισε να εφαρμόζεται με το πρώτο μνημόνιο του Μαΐου του 2010, θα υλοποιηθεί πλήρως.

Κάθε υπάλληλος και λειτουργός του δημοσίου θα χάσει από φέτος 750 ευρώ σε ετήσια βάση και από το 2012 η απώλεια θα φθάσει τα 1.000 ευρώ ετησίως.

www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: