Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Σύλλογος ΠΕΡΙΚΛΗΣ:Συνδικαλιστική στήριξη συναδέλφισσας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «Περικλής» έλαβε γνώση για την ύπαρξη μιας αναφοράς διαμαρτυρίας και παραπόνων από τους γονείς μαθήτριας Δημοτικού Σχολείου της Αγίας Παρασκευής εναντίον της δασκάλας του παιδιού τους και εκπαιδευτικού του συγκεκριμένου σχολείου. Στην αναφορά γίνεται λόγος για υποτιθέμενη αντιπαιδαγωγική στάση αλλά και σωματική και λεκτική βία που κατά την κρίση των γονιών εξασκήθηκε στο παιδί τους. Η αναφορά κοινοποιήθηκε στη Διοίκηση...

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο, συζήτησε και ενημερώθηκε από τους εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια του σχολείου, από τους γονείς των μαθητών του τμήματος, που φοιτά το παιδί και από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Επίσης ενημερώθηκε αναλυτικά σε συνεδρίασή του από τη συνάδελφο.

Από τη συζήτηση και ενημέρωση που είχε ο Σύλλογος μας, προκύπτει ότι οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα εναντίον της συναδέλφου μας είναι εντελώς έωλα και ανυπόστατα.

Συγχρόνως, πρέπει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη συνάδελφος σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε χαίρει όχι μόνο της εκτίμησης της εκπαιδευτικής κοινότητας για την επιστημονική και παιδαγωγική της επάρκεια, για τη διάθεση της για προσφορά και για την αγάπη της προς τα παιδιά, αλλά και των εκατοντάδων γονέων, τα παιδιά των οποίων έχουν περάσει από τις τάξεις της.

Εκτιμώντας όλα αυτά θεωρούμε αυτονόητο ότι η συναδέλφισσά μας, όπως και οποιοσδήποτε συνάδελφος σε ανάλογη περίπτωση, έχει την πλήρη συνδικαλιστική στήριξη του συλλόγου μας.

Ζητάμε πάραυτα από τη διοίκηση να θέσει στο αρχείο τη συγκεκριμένη αναφορά διαμαρτυρίας και παραπόνων. Οποιαδήποτε μορφής δίωξη θα θεωρηθεί ως δίωξη εναντίον του Συλλόγου και σε τέτοια περίπτωση ο Σύλλογος θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις του.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στην περίοδο της βάρβαρης, καταστροφικής και αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης που πλήττει βίαια το σύνολο των εργαζομένων και των οικογενειών τους, τέτοια κρούσματα παρότι είναι μεμονωμένα, παρουσιάζουν αυξητική τάση. Αιτία είναι η ένταση που πολλές φορές μεταφέρεται στην οικογένεια από τα οικονομικά προβλήματα και η συνεπακόλουθη ψυχολογική πίεση των γονιών.

Αποδεικνύεται επίσης το αδιανόητο να ασκούνται πειθαρχικές διώξεις -όπως επιθυμεί η τρικομματική κυβέρνηση- οι οποίες θα επικρέμονται ως «δαμόκλειος σπάθη» στα κεφάλια των εκπαιδευτικών, που ενδέχεται να οδηγήσουν σε διαθεσιμότητα, αργία – απόλυση με την παραμικρή αναφορά διαμαρτυρίας και παραπόνων του οποιουδήποτε, όσο αστήρικτη και ανυπόστατη κι αν είναι.

6 σχόλια:

Παντελής Ξούρος είπε...

Καλά κάνουν - αν είναι όντως έτσι - να στηρίξουν τη συνάδελφο. Όμως το 'χω παράπονο να βλέπω γύρω μου δασκάλους που βλέπουν τα παιδιά ως εμπόδιο για τη μισθοδοσία τους ή δασκάλους που διδάσκουν με τη μέθοδο του 1880 και όχι μόνο να χαίρουν εκτίμησης και συναδελφικής αλληλεγγύης αλλά να πιάνουν και θέσεις ευθύνης (λόγω παλαιότητας ή γνωριμιών).

memi είπε...

Μπράβο Παντελή έχεις απόλυτο δίκιο.
Δεν χρειάζονται όλοι οι συνάδελφοι υποστήριξη...και πιστεψε με δεν τους φταιει η μισθοδοσία.Κ προ ενιαίου μισθολογίου με τον ίδιο τρόπο δούλευαν...Απλά τώρα δικαιώθηκαν!

Δημήτριος Γ. Μητρόπουλος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω τους συναδέλφους με πληρότητα ή τα υπονοούμενά τους. Γιατί αγαπητέ μου Γιάννη δε σχολιάζεις;Το ζητούμενο είναι ότι ο κάθε εκπαιδευτικός είτε του 1880 είτε με θέση ευθύνης είτε προ του εν. μισθ. είτε μετά εν. μισθ. βρισκόμαστε μπροστά σε κάθε απειλή εώλη, αστήρικτη και ανυπόστατη η οποία μπορεί να μας οδηγήσει σε ΕΔΕ. Αυτό νομίζω είναι κατά την ταπεινή μου άποψη το σοβαρότερο θέμα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Δεν τα προλαβαίνω όλα Δημήτρη μου... Και αναρτήσεις και σχόλια εγώ και εσάς να σας έχω να κάθεστε; (χαχαχα!!!)

Δημήτριος Γ. Μητρόπουλος είπε...

Αν σήμερα νικήσει η ομάδα μας και πάρει το πρωτάθλημα θα έχεις χρόνο;

memi είπε...

με μια απλή καταγγελία μπορεί να οδηγηθούμε σε ΕΔΕ ή πρέπει να γίνει μήνυση;