Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΚΛΗ:ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 Μέρα τη μέρα, ώρα την ώρα η επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης εναντίον του κόσμου της εργασίας , της νεολαίας και των παιδιών μας κλιμακώνεται με αυξανόμενη ένταση.

Από την άλλη πλευρά όσο το λαϊκό και το εκπαιδευτικό κίνημα ανασυντάσσονται τόσο ο πανικός καταλαμβάνει τους αξιολύπητους αποτυχόντες υποψήφιους περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και συνάμα συνδικαλιστές...

Η λασπολογία και η ψευδολογία, προσφιλείς τους πρακτικές αλλά και ο μόνος δρόμος που γνωρίζουν, αναδεικνύουν την αγωνία τους να κρατηθούν πάνω στο έδαφος του κοντόθωρου μικρόκοσμού τους που γλιστράει επικίνδυνα κάτω από τα πόδια τους.

Οι σπασμωδικές κινήσεις τους ωστόσο λειτουργούν ως κακοί σύμβουλοι που τελικά τους ρίχνουν στις παγίδες που οι ίδιοι στήνουν. Και για του λόγου το αληθές ας αναφερθούμε στα γεγονότα:

Σε ανακοινώσεις τους που δημοσίευσαν τόσο η ΔΑΚΕ όσο και η ΠΑΣΚ κατηγορούν τα μέλη του Δ.Σ. που εκπροσωπούν την Εκπαιδευτική Συσπείρωση ότι παραβίασαν την απόφαση του Δ.Σ. σχετικά με την έκδοση επιστολής προς τους γονείς ΄΄αλλοιώνοντας΄΄ το συμφωνημένο κείμενο. Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε καμία ΄΄αλλοίωση΄΄ κειμένου. Υπήρξε προσθήκη φωτογραφίας από συλλαλητήριο στην τελευταία σελίδα της επιστολής στην οποία αναγράφονταν με τη μορφή συνθήματος –προτάγματος οι ακόλουθες πέντε λέξεις: ΑΝΥΠΑΚΟΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Επισημαίνουμε ότι οι λέξεις αυτές εμπεριέχονται αυτούσιες ή στη ρηματική τους μορφή στο κείμενο της επιστολής εκτός από την πρώτη, το νόημα της οποίας εξυπακούεται ως προϋπάρχον για την αποδοχή του νοήματος των υπολοίπων. Παρόλα αυτά η επιστολή ακυρώθηκε από το Δ.Σ. με ψήφους 4-3.Το κόστος αυτής της επιστολής ανέλαβε η Εκπαιδευτική Συσπείρωση. Σχετικά δε με τη συναίνεσή μας στην επανέκδοση της επιστολής με την αφαίρεση του γραφιστικού μέρους της τελευταίας σελίδας , ο στόχος της ήταν να φτάσει τελικά η επιστολή στους γονείς των μαθητών μας που ήταν και η πρωταρχική επιδίωξή μας και να γίνει η προγραμματισμένη εκδήλωση για την αξιολόγηση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαρτίου με επιτυχία και μαζική συμμετοχή συναδέλφων και γονέων παρότι τα μέλη του Δ.Σ. των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ την σαμποτάρισαν και δεν διακίνησαν ούτε τη δεύτερη επιστολή.

Αγαστής συνεργασίας των ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ συνέχεια αποτέλεσε η “Επιστολή-κλήση προς παροχή διευκρινίσεων σε καταγγελίες κακοδιαχείρισης των οικονομικών του Συλλόγου” που απηύθυναν τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής και εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ, Γιάννης Λογοθέτης και Νατάσα Κυριακοπούλου προς τον Πρόεδρο και την Ταμία του Συλλόγου μας, η οποία στοιχειοθετεί για άλλη μια φορά τις προθέσεις κατασυκοφάντησης των εκπροσώπων της Εκπαιδευτικής Συσπείρωσης. στο Δ.Σ. του συλλόγου μας και ακύρωσης των αγωνιστικών του δράσεων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τόσο οι πολιτικές που οι παρατάξεις τους στηρίζουν όσο και να προωθηθεί η αντίληψη του ΄΄όλοι ίδιοι είναι΄΄ η οποία βεβαίως ευνοεί τις προσωπικές μικροπολιτικές τους φιλοδοξίες.

Η αναπαραγωγή της ψευδολογίας από τα δύο μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής Γιάννη Λογοθέτη και Νατάσα Κυριακοπούλου περί δαπάνης 1000 ευρώ έγινε εκ του πονηρού και αποκλίνοντας σαφώς από τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές τους που είναι σύμφωνα με το άρθρο 30 του καταστατικού του Συλλόγου ο έλεγχος των οικονομικών πεπραγμένων.

Στην επιστολή αυτή προβαίνουν σε καταγγελίες περί ΄΄ενεργειών αυθαιρεσίας, παράβασης καθηκόντων για ικανοποίηση μειοψηφικών συμφερόντων, δημόσιας απειλής, αθέμιτης εκμετάλλευσης χρηματικού ποσού προερχόμενου από το Συλλογικό Ταμείο΄΄ χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει το σχετικό έλεγχο των οικονομικών πεπραγμένων και μάλιστα ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τα κίνητρα όλων αυτών των υποτιθέμενων ενεργειών που αναπαράγονται και υιοθετούνται ως κατηγορίες από την πλευρά τους. Σύμφωνα με ποια παράγραφο αλήθεια του καταστατικού του συλλόγου μας τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής νομιμοποιούνται να γνωμοδοτούν εκ των προτέρων και να προβαίνουν σε συμπεράσματα αποδίδοντας ευθύνες και μομφές για τη ηθική υπόσταση μελών του Δ.Σ.;

Ο έλεγχος της Ελεγκτικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε, μετά από άμεση πρόσκληση του Δ.Σ. και διαπιστώθηκε η μη τέλεση σχετικής δαπάνης, όπως αναφέρεται και στο πρακτικό που υπογράφτηκε από τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπης. Αποκαλύπτεται επομένως τόσο η λασπολογία όσο και οι μικροκομματικές – μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες των προθέσεών τους. Ωστόσο τα δύο μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής Γιάννης Λογοθέτης και Νατάσα Κυριακοπούλου δεν είχαν τη στοιχειώδη συνδικαλιστική και συναδελφική ευαισθησία να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να ζητήσουν συγγνώμη με μια νέα επιστολή τους.

Και η στάση τους αυτή έχει βεβαίως την εξήγησή της: Δεν πρόκειται περί λάθους, αλλά περί τακτικής των συνδικαλιστικών μικρο-μεσαίων παραγοντίσκων του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού που βλέπει να κλονίζονται τα πελατειακά του κεκτημένα καθώς ο κόσμος της εκπαίδευσης απομακρύνεται με ταχύτητα από τις επιλογές τους και τους γυρίζει την πλάτη.

Από την πλευρά μας επισημαίνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για την υπεράσπιση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας αναφορικά με την προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμισης των εκπροσώπων της Εκπαιδευτικής Συσπείρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: