Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΔΟΕ: Ανακοίνωση για δημοσίευμα της Αυγής περί "Αριστερής ΔΟΕ"

Στην εφημερίδα «Αυγή» δημοσιεύτηκε, πρόσφατα, η παρακάτω πρόσκληση:

 «Οι νέοι/νέες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλούν τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: Ο υποταγμένος συνδικαλισμός και η αναγκαιότητα για ενότητα της αριστεράς στη δράση - Εμπρός για την αριστερή ΔΟΕ ... η εκδήλωση ... ανοίγει το ζήτημα της αναγκαιότητας για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΟΕ ...». Αντίστοιχο κάλεσμα έχουν κάνει και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αναγκαιότητα μιας «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΟΛΜΕ».

Πρόκειται για επικίνδυνη προσπάθεια... διάσπασης και διαίρεσης της ενότητας των εκπαιδευτικών, με κριτήριο το αν είναι μέλη ή οπαδοί κάποιου κόμματος! Και με αυτή την έννοια το Δ.Σ. της ΔΟΕ δηλώνει τα εξής:

Στ' αλήθεια, τι πάει να πει «αριστερή ΔΟΕ» και «αριστερή ΟΛΜΕ»; Τι περιεχόμενο έχει εδώ αυτός ο όρος; Υπάρχουν «αριστερά συνδικάτα»;

Στην «αριστερή ΔΟΕ» και στην «αριστερή ΟΛΜΕ» θα έχουν δικαίωμα να γράφονται μόνο όσοι νιώθουν «αριστεροί»; Κι οι άλλοι τι θα κάνουν; Θα μείνουν ασυνδικάλιστοι ή θα φτιάξουν «δεξιά ΔΟΕ» και «δεξιά ΟΛΜΕ»;

Δηλαδή, προϋπόθεση για να μπει κάποιος στο σωματείο θα είναι η πολιτική του τοποθέτηση; Αν έτσι είναι, τότε πρέπει να φτιάξουμε τόσα σωματεία όσα είναι τα κόμματα. Αυτό δεν είναι σεχταρισμός και διάσπαση;

Είναι φανερό ότι η πρόταση για μια «αριστερή ΔΟΕ» δεν έχει να κάνει με την ανάγκη να ενισχυθεί ο ταξικός προσανατολισμός των συνδικάτων. Είναι προσπάθεια να επιβληθεί για άλλη μια φορά καπέλο στο κίνημα. Η πρόταση αυτή μετατρέπει το κίνημα σε χειροκροτητή της μίας ή της άλλης κυβέρνησης! Γι' αυτό η πρόταση αυτή ανοίγει επικίνδυνα μονοπάτια.

Καλούμε τους συναδέλφους, όλους τους Συλλόγους, να καταδικάσουν αυτούς τους επικίνδυνους, διασπαστικούς σχεδιασμούς, που απειλούν το συνδικαλιστικό μας κίνημα. Να συμπειρωθούν στους Συλλόγους.

Το καθήκον των Συνδικάτων είναι το πώς θα εξασφαλίζουν τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων σ' αυτά, το πώς θα ενισχύουν τη δημοκρατική τους λειτουργία με τη συμμετοχή όλων των μελών τους στη λήψη και στην υλοποίηση των αποφάσεων. Το πώς θα ενισχύουν τον ταξικό προσανατολισμό τους, ώστε να είναι όπλα στα χέρια των εργαζομένων και να υπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ 

 Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: