Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Πώς θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία.

Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται και σε αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών

 Ολοένα και πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών από την ερχόμενη σχολική χρονιά, καθώς οι προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών δεν φαίνεται ότι επαρκούν για να καλυφθούν τα κενά.

Το υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα πιστώσεις... για τις προσλήψεις μόλις 2.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων το ερχόμενο έτος, αριθμός σημαντικά μειωμένος συγκριτικά με τους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν φέτος, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Παρότι αναμένεται να εγκριθούν κι άλλες πιστώσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το πιο πιθανό είναι να μην επαρκέσουν για την κάλυψη των κενών, δεδομένων και των ελαχίστων μόνιμων προσλήψεων που αναμένονται και φέτος.

Για τον λόγο αυτό, ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος έχει δηλώσει ότι θα αναδιοργανωθεί και ο τρόπος που τοποθετούνται οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να πει ακόμα αν αυτό θα αρκέσει για την κάλυψη των σχολείων του χρόνου, ή θα απαιτηθεί και αύξηση του διδακτικού ωραρίου τους.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: