Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Χορήγηση Πιστοποιητικών Υγείας από τις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ για την Εγγραφή των Μαθητών στην Α, Γ και Ε΄τάξη του Δημοτικού.

Σύμφωνα με αυτήν εδώ την εγκύκλιο τα ασφαλισμένα παιδιά στον ΕΟΠΥΥ με τη φροντίδα των γονέων ή κηδεμόνων τους, μπορούν να προσέρχονται στους Ιατρούς των Μονάδων Υγείας (μέσω του συστήματος των τηλεφωνικών ραντεβού ή όπως άλλως έχει οριστεί η εξυπηρέτηση των ασφ/νων) και στους συμβεβλημένους ιατρούς με τον Οργανισμό (σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της σύμβασής τους), για δωρεάν εξέταση, συμπλήρωση του Ατομικού Δελτίου Υγείας (Α.Δ.Υ.) και χορήγηση των αναγκαίων βεβαιώσεων υγείας που ζητούνται από τα σχολεία τους.

Να θυμίσουμε  ότι...

1. Για την εγγραφή των μαθητών στην Α΄τάξη Δημοτικού που γίνεται στο διάστημα από 1-20 Ιουνίου απαιτούνται πιστοποιητικό οφθαλμολογικής, καρδιολογικής και οδοντολογικής εξέτασης.

2. Για τους μαθητές των τάξεων Α΄, Γ΄και Ε΄ απαιτείται το Ατομικό Δελτίο Υγείας (Α.Δ.Υ) το οποίο οφείλουν να καταθέτουν οι γονείς με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και όχι αργότερα από την 11η Σεπτεμβρίου.

 Να σημειώσουμε ότι το Α.Δ.Υ. αποτελεί σημαντικό θεσμό για την έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων υγείας των μαθητών και την πρόληψη ανεπιθύμητων συμβάnτων κατά την συμμετοχή τους στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και γενικότερα στις σχολικές δραστηριότητες, είναι επίσημο έγγραφο και έχει ισχύ δύο (2) σχολικών ετών για το Δημοτικό σχολείο. 

Το Ατομικό Δελτίο του Μαθητή συμπληρώνεται από ιατρούς ειδικότητας Παιδιατρικής, Παθολογίας ή Γενικής Ιατρικής. Η παραπομπή των παιδιών σε εξειδικευμένο γιατρό γίνεται μόνο σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: